Skip to content

my weekend

July 30, 2006

dah lama teringin nak makan durian. akhirnya, last friday my abah bawak balik durian. bought it on his way back from JB. 3 biji = RM20. sangat mahal ok! sebelum ni jarang-jarang beli durian sbb di kampung ada dusun durian. tapi pokok durian dah tak berbuah lagi sekarang. hehe..hari ni beli lagi. nyum nyum sedapnyeeee dughian!!

saturday – ada orang datang cuci akuarium. ada coral & ikan baru! nemo pun ada! tapi hari ni 2 ekor nemo dah mati. sedih.. tinggal 4 ekor je lagi. ada ‘hidupan’ lain jugak – gamat berkaler (i thot gamat kaler hitam je) and also a starfish, yang menakutkan. haha!!


nemo sedang bermain-main bersama rakan-rakan..

gamat berkaler! yang ini tak dapek nak buek ubat la..

petang, balik rumah nenek jap. tapi buah rambutan dah abis. kalau tak, boleh panjat pokok depan rumah nenek.

my sis pun balik kejap, coz monday JB cuti Hari Hol. kitorang asek menyakat budak kecik kat rumah ni (anak my maid) yang asek nak nangis je. kitorang memang ‘dahat’! (jahat – he cant pronounce the word ‘J’) =p

“along dahat!!”

today – bangun lambat giler, but my mum tak bising lak harini.🙂 haha! bangun tido, breakfast, baca paper, baring-baring depan tv (mmg pemalas!) pastu on pc, check mail, baru mandi. itu pun sebab my sis ajak temankan beli tiket bas & cari revision book. kalau tak, sampai ke petang tak mandi.. takdelah acah je.

bagaimana pula hari minggu anda?

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: