Skip to content

updates updates

August 7, 2006

nampaknya after this, saya tak boleh miss update tiap-tiap hari. kerana penyakit malas update tu dah datang balik dah. arrgghh…

harini puasa lagi. tapi badan sangat lemah dan lembik..dan sakit kepala yg amat. macam ada jarum mencucuk otak ni (exxagarate je! :-p) baring-baring je dalam bilik dari lepas zuhur sampai petang.

saturday – i went out with faez. mula-mula pergi MidValley, tapi sebab jammed yg teramat, dah dekat setengah jam tak dapat-dapat masuk parking, kitorang pergi Times Square pulak. nasiblah ade book tix movie kat situ jugak. watched The Break Up. tak best sangat pun, sebab meleret2 sangat, dan tak suka kat vince vaughn gemok tu. after that jalan-jalan beli barang, balik, sampai rumah dah 8.30 pm. dan faez telah ditahan oleh mak & abah untuk tengok konsert AF sampai pukul 10. haha! sempat lagi tu dia mengurut kaki pakai iSqueez.

sunday – petang, ikut mak main bowling dengan her office mates di flamingo superbowl. abah tak nak ikut cos kena balik JB malam tu so takut letih sangat & tak larat drive. tapi sebab dah lambat dari rumah tengah hari tu, my mum drive laju giler. dahlah kereta banyak di sepanjang jalan. all the way dari tol senawang amik lane kanan sekali. aku pun risau tengok pemanduan mak aku tu semalam. ngeri! tapi kami sampai dengan selamatnya ke sana kurang dari 45min from seremban. hehe.

pagi tadi, Lydia – the girl from True Fitness tu call lagi. betul-betul dah terlupa pasal tu. dia pujuk-pujuk pergi juga sebab dia kata rugi, ramai yang mula-mula tak nak pergi bila sampai sana, terus nak datang workout hari-hari. cewah poyo jek!🙂 aku cakap nak kasi pass tu kat kawan (which is anem hehe) memang tak payah bayar pape. dia cakap dia tunggu sampai rabu, kalau aku tak datang jugak, dia akan call balik.

em, ada satu kejadian menakutkan. last week, ada one resident in my neighbourhood kena tetak sampai parah. ada geng perompak masuk rumah dia. and the same geng cuba pecah masuk rumah another neighbour 2 days after. but i dont know the neighbours. the next day tu, semua resident dapat memo meeting tergempar which was last saturday & my dad pergi. lately, memang banyak jugak kes pecah rumah macam ni in my neighbouring area. ramai suspek pekerja-pekerja indon, yang buat construction kat sini. and the geng kes tetak tu, dua orang indon, seorang melayu. before this, abah kata tak payah pasang alarm cos ingat dah safe giler la neighbouring area ni. ada guard round2 check every hour. tak tau la kalau guard malam tak round. polis pun selalu round but petang-petang laa. tapi, kalau round je pun, tak semestinya selamat kan?? hmm.. aku nak tido malam pun kena tengok luar tingkap dulu. hehe. dahlah area my house ni tak ramai neighbour sangat. nasiblah depan belakang and sebelah ada orang. walaupun kadang-kadang seminggu sekali je jumpa dorang. sebelah kanan my house, doctor & hubby dia baru kawin. selalu balik lewat malam & awal2 pagi dah pergi kerja balik. yang sebelah lagi ni, interior designer tinggal sorang & lagi selalu takde. ni next week dia nak gi hawaii so i hv to tengok2kan kucing dia yg comel tu.

ok, dah abis dah updates frm me. till tomorrow. insyaAllah.🙂

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: