Skip to content

the saturday’s picnic

August 13, 2006

aktiviti semalam adalah pergi mandi sungai. iye-iye je janji sampai rumah atin paling busuk pukul 9.30. tapi, pukul 9.30 aku masih menunggu al-suraya dan al-wanie di depan hosp putrajaya sbb tak tau jalan nak pergi ke rumah addib. hehe, blame me, aku bertolak dari rumah lambat. i yang paling jauh ok! nasiblah kat hiway tak banyak kereta. inilah perangai aku yang memang tak berubah dari dulu, time-management memang horror giler! ya ampun bangat wahai kawan-kawan kerana akulah kita telah bertolak ke ulu yam ketika matahari dah naik tinggi dan kerana itu juga telah kita digelakkan oleh ayah atin. hihi..🙂 alhamdulillah, semua berjalan lancar. sampai-sampai pasang khemah dulu. food yang dibawak sampai terlebih-lebih. nasi beriyani, ayam madu, bihun goreng dan kudapan ringan lain, rasa macam makan kat kenduri, ye tak? tapi kenduri dalam hutan dan di tepi sungai. hehe. aku ni first time la pergi ulu yam, dah lama tak mandi sungai, sangat sejuk sampai bibir pucat & menggigil-gigil. lagi-lagi aku yang tinggal tulang ni.. :-p masuk air, berendam sampai tak tahan menggigil. naik kat khemah, gi makan. turun balik sampai tak tahan sejuk. naik balik, makan nasi pulak. turun lagi, berendam for the last time. naik balik, dah tak larat makan dah.

hahaha! dah nak balik dah ni.

we really had a fun time. gossip sambil berendam memang best! bila lagi kita nak cuti-cuti malaysia? next time, bila masing-masing dah kerja (insyaALlah..) dan kewangan semua orang dah stabil, kita pergi holiday kat pulau la yek kawan-kawan. sangat jeles plsss.. dengan atin & wanie kerana dah berkredit kad. gi shopping swipe kad je sekarang.. and jeles jugak cos atin dah pakai LG Chocolate. wekkkss!!

tengoklah ape adik aku dah buat kat bawah neh..


bila masa tah dia gi tukar. tadi aku nak off pc baru terperasan. my bro dah balik londang pun. abah pun baru balik JB after maghrib. so, sekarang tinggal berdua dengan mak. waaa.. esok saya tinggal sorang sebab mak pergi k.kangsar sehari. esok saya nak puasa lagi!!!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: