Skip to content

selamat sudah..alhamdulillah

September 4, 2006

alhamdulillah.. the procedure went well. sekejap jek, rasanya tak sampai half an hour. i was supposed to go alone (sedih…) cos mak & abah masing-masing ada meeting. but, when i woke up this morning, tengok mak rilek2 baca paper je, and tak siap-siap lagi pon nak gi ofis (usually around 6.50 my mum dah bertolak ke ofis) rupanya mak tak jadi gi kerja & nak teman aku. yeah thank you mak!

arrived at the doc’s suite at 8.35. his assistant bawak turun bawah tunggu kat waiting lounge. time tu dah sejuk gilerr badan. taklah takut tapi nervous sikit. pastu nurse panggil masuk OT. ada Dr. Lee & 2 org nurse assist dia. emmm.. sakit sangat masa doc bius tu. bila doc sapu benda kaler coklat yg sejuk tu… ala yg mcm selalu citer kat tv b4 bedah org, doc selalu sapu (mcm iodin, ye ke? tahla..kalau dr shoe bace, pls explain k hehe) terasa macam berada dalam citer Grey’s Anatomy. eceewah. masa tengah operate tu, dapat rasa doc membelah kulit & mencabut lump tu. mula-mula bila dah remove seketul, ingatkan dah habis. aku cuak sebab dia cakap, aiya there’s more laa.. akak nurse tu pon cakap ai ada anak-anak pulak.. sebab masa ultra-sound memang nampak seketul je, tapi rupanya ada anak-anak dia sembunyi kat bawah tu. doc pun ajak aku borak-borak je masa tengah operate.

doc : how old r u?
me : 23
doc : 23 still come with your mother?
me : haha
doc : ni mesti mummy’s girl ni..
nurse : xde boyfren kot.. ke boyfren jauh?
me : (gelak lagi) boyfren jauh..

kelakar laa, tengah-tengah operate tu terdengar lak bunyi perut sapa tah brrrr. semua gelak. bukan saya tau. macam-macamlah borak, pasal bajet 2007 pun masuk jugak.

puas hatilah dengan services kat Seremban Specialist Hospital ni. the cost? what do u expect? biasalah kan. and for that, thank you sooo much to mak & abah. but i think tak semahal Columbia Asia MC la. ohh haa, tengok citer Natasha si Fasha Sanda yg kat TV3 tu dulu tak? Seremban Specialist la hospital yang dalam citer tu.

selesai je operation, doc suruh nurse tunjuk ketulan-ketulan tu kat aku. em tak boleh nak bawak balik sebab semua specimen memang hospital akan hantar ke lab. tapi mak dah amik gambar dah biji-biji tu sebagai kenang-kenangan. teringat kat azie. tapi maybe kesakitan yang ku alami tak seteruk dia. she’s one tough girl. pagi sabtu ni, ada appoinment dengan doc utk check the stitches.

harap-harap, lepas ni segalanya akan berjalan lancar. dan dapat report ke RHB secepat mungkin. maybe nak rest 1 week dulu, baru gi balik jumpa doc yang kat klinik yong tu. doakan ye..insyaAllah moga-moga everything’s going to be fine.

thanks a lot kepada semua yang memberi semangat dan kata-kata peransang kepada ku. luv u guys soooooo much!
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: