Skip to content

holla!! tengah time-out kejap ni. penat tau ramai…

October 28, 2006

holla!!

tengah time-out kejap ni. penat tau ramai gilerrr orang datang beraya kat rumah. hari ni turn kawan-kawan mak cine-cine kaya @ exporter ikan yg datang. dari pagi tadi tak stop2 mereka ni datang dah batch ke berapa ni, and dah berapa kali round basuh pinggan dah. tapi yang bestnye, bila diorang ni datang, kitorang adik-beradik dapat duit raya sangat banyak & hadiah & hamper bersusun dah ni. nak ikutkan, dari balik ke rumah raya ke-2 hari tu, my family tak keluar2 beraya langsung sebab memang rumah sentiasa dikunjungi orang beraya. oh sekali je kot keluar pergi beraya rumah pakcik. tu pun dekat je & balik rumah je dah ada orang datang lagi. tahun ni memang terasa la kepenatan menolong mak masak & membasuh pinggan & menghidang & mengemas rumah. before ni, mane sempat lama-lama kat rumah, raya ke-5 dah balik kampus dah. dan biasanya mak abah buat open hs ajak kawan-kawan bila aku dah balik jb. ni nasib baik ada si nana & adik2 laki ku.

satu lagi, orang-orang yg datang beraya ni semua ingat aku paling adik bcos i’m the smallest (physically :-p) among the siblings. (yg kitorang adik-beradik tak kenal sangatlaa) wahahaha! oh is she your youngest? ni bila habis cuti sekolah? dun blame me cos i’m comel ok!!

raya kat kampong pun best jugak, walaupun tak dapat duit raya pun dari my relatives.😦 pagi-pagi raya dah kena gelak dek seisi rumah nenek cos aku beratur sekali dengan adik-adik & cousins nak mintak duit raya (aku seriously thought i still can get duit raya this year!!!) sedih ok, baru dapat gaji 2 mths tak acila patutnye still boleh dapat duit raya lagi. hehehehe.. tahun ni aku kasi duit raya kat adik-adik & younger cousins. tu pon abah pinjamkan 100 ringgit rm1 notes, hihi! next mth la bayar kat abah balik. yay!

ok, mak dah panggil suruh basuh pinggan. ada another batch datang dah ni. nanti i update the pics pulak. babai!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: