Skip to content

Things Happen For A Reason..

March 25, 2007

I got myself into an accident last Tuesday. i was on my way to the office, in a rush cos it was almost 8.30am. hujan pun tengah renyai-renyai, and aku tak laju k! everything happened so fast. tiba-tiba je aku dah sliding down bukit tu masuk longkang. scary gilerrrr!!i think u guys tak boleh imagine neh, unless korang tengok sendiri tempat kejadian.hehehe. oh anem aku rase ko tau kot selekoh naik ke Kajang exit from highway tu. luckily i wore my seat belt. kalau tak, at the time kereta menghentam longkang besar tu sure wajahku dah luka jugak.😦 alhamdulillah, tak cedera pape, cume luka sikit kat jari-jemari kakiku. tu pun sbb memanjat bukit nak naik balik ke atas jalan. sebenarnya kat atas jalan tu pun ade satu Kenari dah accident dulu, his car was much much worse laa dua tayar pecah & bonet depan mmg horror la tengok. and not long after aku naik atas jalan, satu lagi kereta lost control kat selekoh tu and macam aku jugak, her car slid down and zomm!! she parked her car besides mine. hehe. pelik giler.. aku nampak exactly what happened to me shortly before. tapi sayang, sebab tengah panic & blur aku x terfikir nak amik gambar. ohh yeee i think my mum ada amik kot.🙂 nanti aku check. but, bila teringat balik, memang syukur sangat sebab i still wore my seat belt. usually when i approach that particular corner, i’ll undo my seat belt.. tah dah jadi cam habit macam preparation untuk sampai ke tol..apekah?? hmm weird i know. wanna know what’s weirder? the three of us yg accident ni were on our way from Seremban. jammed jugaklah dibuatnya jalan tu. scarrryyyy korang bila ingat2 balik. aku jadi trauma nak lalu situ lagi. hehe but drive still boleh lagi la. my car teruk jugak, bumper bonet radiator bla bla. masih di workshop, insyaAllah next week baru amik. actually i was planning on getting another car. Myvi SE perhaps..hehehe. and kereta sekarang nak bagi my bro. agaknya Kelisa merajuk kot bila tau aku nak beli kereta baru. tu dia meragam.🙂 things happen for a reason kan? maybe nila kot reason die. hehe. takpelah, harap-harap cepatlah dapat kereta baru.

okla. tiba-tiba xde mood lak nak sambung. inilah yg selalu jadi bila aku nak update blog. dunno why. hehehe. banyak sangat nak cerita sbenanye. working days mmg tak sempatlah and sangat bz. ohh ye, i am soo glad i got u cik shera miss tax consultant, thanks a lot for your help regarding tax matter haritu. banyak lagi kemusykilan akan aku unjurkan..coming soonlaa.😉

~ congrats to Ecah on your convo!

~ takziah to Najmiah for your loss.

till then, i luv u guys sooooo much!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: