Skip to content

Relieved.. and calmed at last.

August 26, 2007

I was just get up from my slightly-over-afternoon nap when my phone rang. Since I dont pick up calls from unknown numbers especially on my weekend at home, so I just let it ring until it stopped. The same number appeared again after 5 secs. The moment I heard the voice on the other line said ‘Hello’, I screamed like.. ‘Sayanggggggggggggggggg!!!’ Only Allah knows how relieved I was to hear his voice. And only He knows how miserable my life had been these 2 days, of not hearing any news from Faez since last Thursday. Alhamdulillah, managed to catch things up only for a few minutes, since he used payphone. Told me that he cudnt roam. Hmmm, dah agak dah his roaming service is still not active. I called Maxis right away, but they said they need his photocopy of passport to proceed with the activation..😦 Sedihnyeee.. Takpelah sayang, at least I know that u are ok. Lega sangat dapat dengar suara sayangku. He said he has activated the roaming thru Net last week. I was like, senangnye nak activate roaming ni. Sooo, ingat semuanya ok. Until this evening when I browsed thru Maxis site.

Question:
How do I apply for International Roaming Service?
 
Answer:
You can do this at your nearest Maxis Centre. Submit your application form along with the following documents:1. Photocopies of your National Registration Identity Card (Local residents).
2. Passport (Foreigners).
3. Letter of authority for company or government registration.

Note : Please allow 24 hours for activation of the service.

We shud go to Maxis Center awal-awal dulu. Eh tak, we shud baca FAQ kat website Maxis ni the first thing. Tau?🙂 But tak puas hati jugak, sebab bila tanya my mom, who are using Celcom, takde pulak banyak hassle nak activate roaming masa pergi Geneva the other day. Takpelah sayang, lepas ni takmo gi jauh-jauh lagi, bagai nak gila orang kat sini tak dengar kabar berita awak. Contohnya semalam, lepas balik ofis, dengan Nadiya cari kedai makan nak dinner terus. 2-3 kali terlepas jalan / tersilap lorong and macam tak keruan la saya drive kereta, sampai Nad cakap, ‘Mizah kenapa kau ni harini?’. Dahlah saya ni everyday kena dengar suara tunang saya ni like every morning on the way to the office, every lunch time, everytime dalam kereta on the way balik office, everytime lepas mandi & solat Maghrib, 1-2 kali between 8pm – 12am and last sekali before tidor.🙂 Nadiya, in view of the fact that u r living with me, its u the one who truly understands my situation, kan? hehehe.

18-02-07_1957.jpg

I miss this guy sooo much!!!😥

Both of my parents attended Angah’s convo today. I was about to transfer the pics when I realized that all the pics in the cam were gone. Rupanya my mom terdelete tanpa disedari, cos the new cam still confusing her. Its a Casio Exilim 10.1 Mega pixels and saya dah teringin nak pinjam. hehehe. Its confirmed that Angah ke Mesir next month. His flight is on Sept 5th. Then, on the 29th akan hantar Cik Ida pulak. Waaaaa sedihnyaaa!!!😦 But, its the best for both of them kan?

To Sayang, Good Morning.. baby baru nak tidor, awak dah nak bangun. :-* ♥

To Shera, Happy Convo!! I know you will look lovely in your convo outfit yang lip-lap tu tomorrow…hehehe. Congrats dear!!

6 Comments leave one →
  1. aylahoney permalink
    August 26, 2007 4:39 pm

    terok gak ekk penangan rindu nihh?? sian kat ko ler mizah.. mesti ape pun ko buat serba tak kena.. aku tak ingat bila last aku camni.. tapi mmg mcm sewel gak lerr.. hahahha.. =D hopefully pasni kalau aku jumpa THE ONE, aku terus naik pelamin jerr.. hahahha.. tapi bila ntah ler.. berangan jer laa… ;D

  2. August 26, 2007 6:55 pm

    alala… sweeetttt nye cik mizah sorg nehhh…😀

  3. idawanie permalink
    August 26, 2007 9:36 pm

    mizah..nape susah bangat? kite dlu sng gilerr nk activate.. x sure kite wt kt klia or wat time smpi kt mane ntah..tp mmg x de problem lgsgla..

    Mizah, Angah da nk ke Mesir ek? blaja kt sanake?? takotnyerrr..sure lame kan?

    Neway, jgn smpi saket2 lak kot ye pon merindui tunangan awk tu..hehe.. take care k!😛

  4. nurhamizah permalink*
    August 26, 2007 9:54 pm

    fad – hahaha, haaa itulah dia penangan rindu mmg boleh sewel. InsyaAllah aku doakan kecepatan ko jumpa The One ko tu.. Amin..😀

    cik aida – awak pun mesti sccchhhweeeeeet mcm ni gak. hehehe. ye tak?🙂

    wanie – ha’ah tak taula, tny Maxis pun they all nak jugak photocopy of passport. fax je pun takpe. Ida dulu ada kena isi form photostat ic mak nenek bagai sume tak? emmm tapi lecehla, pakai payphone je senang. lagipun kamis dh nak balik dah🙂 takpe, next time kena make sure sume ok. si Angah sambung degree Syari’ah in Al-Azhar. risau & takoott gak. tapi dia ok jek.😉

  5. sueaniim permalink
    August 27, 2007 4:16 pm

    aku g indon pun x leh roaamiinngg.sampai2 je sane.takdak line langsung.aku mmg mati kutu gle.si semah leh selambe rileks je.so aku xdpt menghubungi malaysia for 3 days n en tajul aku idupnye tunggang terbalik..die ngat aku dah kene kidnap ngan mamat indon sane.waaaa belajar syariah tuuu..lehla de sorang ustat dlm famili kamu=)

  6. nurhamizah permalink*
    August 27, 2007 4:27 pm

    wahaahahhahahaha! kelakarnyeee tajul. hikhik..tapi same jela situasi dgn aku ni.aku pun dah tunggang tebalik igt chokie ni dah sampai mane mcm mane makan ke tak. paranoid jdnyeee tau! a’ah insyaAllah adela sorg ustaz sebenar dlm family ku🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: