Skip to content

Some old & not so ol’..

September 10, 2007

I went home this morning. Had to because i didn’t bring much clothes back to rumah sewa last weekend. My kakak pembantu came from Indonesia today. Sangat sukeeeee cos dapat jumpa budak kecik Arip (her son) tu !!! As usual, they’ll be staying here for a month.

Looking thru some old photos this evening. Before this ada banyak gilerrrrrr gambar-gambar since first yr in UTM (masa ni baru mula menyimpan digital photos). Tapi, banyak yang takde sekarang, sebab dah dua kali hard disk rosak.😦 Sedihhhhhhhnyeee.. Yang selamat cuma yang sempat di upload ke online albums & yang sempat di back-up. Sob sob..

The years not particularly in order..

1145595.jpg

Year 2003 – Baru 3-4 bulan couple dengan cik Faez, hehe. Masa ni muka tembamnyeee kan? Rindu gilerrrr kereta merah dalam gambar tu. Itu kereta lama cik Faez.

1383100.jpg

Early 2004 – Innocent sungguh wajah kedua orang ini. Haha..

dsc02084.jpg

Graduation Night, Early 2005 (kalau tak silap) Suraya di zaman kekurusan beliau. Waktu inilah Suraya & Tajul first time bergambar bersama. Eceewaaahh!Kelakar tau, ingat lagi, kitorang tipu Sue cakap TJ nak amik gambar sama, pastu kat TJ kitorang cakap Sue nak amik gambar sama. Hehehehehe.

dsc02038.jpg

dsc003592.jpg

Tasek Bera, around March 2004 – before practical training, kitorang sempat ke sana sebab Abah saya kerja sana kejap. Yang takde cik Wanie, Meon & Suraya.

dsc00366.jpg

Just back from meninjau tasik. Masa ni, ada orang tu dalam kesedihan sepanjang hujung minggu sebab tak dapat contact saya lansung.πŸ˜‰

dsc003842.jpg

Wajah-wajah suci murni

dsc003862.jpg
With Atin, on the way back from Bera. How’ve u been dude? Lame tak dengar kabar.

1815654.jpg
Middle of 2004 – Encik Faez kurusnyeeee.. emm tell me, aku kurus macam lagi tak sekarang? Ke ada gemok sket?

dsc01206-copy.jpg
still in 2004, masih dalam sem practical. Kesian Suraya tak masuk gambar. hehe.

dsc02107.jpg
I sooooooooooo love this pic! Hahaha Umie???

dscn6227a.jpg
End of 2005, baru je menganggur. With Makcik Shera, gath at Sabrina’s.

dscn6226a.jpg
Nadi yang paling lama tak diketahui khabar berita .

dscn7010a.jpg
April 2006 – Wedding Reception Abg Fariz

dscn7086a.jpg

dscn7101a.jpg
Kenduri kesyukuran di rumah cik Wanie – May 2006

Nak balik gambar-gambar lama-lama pleassseeeeeeeee!

16 Comments leave one →
  1. sueaniim permalink
    September 10, 2007 1:40 pm

    eeii kakakakk kenape ko x letak gamba kiut ko pakai spek mase 1st tuuu..hihi tu ol pic jugak =P bezenye time gue kurus n tembamss..ttoloonggg nak kurus balik..hihi.ko makin lame makin cengkung la kakkaakk makan banyak sket.nanti ko peknek xdela lomah2.hihi.aku dah selamat dpt sijil kursus semalam..yaahuuuu….ustat2 nye bes2 + pale otak blue.tergolek2 kitorang dengar ceramah =)

  2. September 10, 2007 1:58 pm

    wahhhh yeahh same old same old.tapi gamba yang kak mizz suke..yang ada gamba umie tu ke,ek..haaa..kurus gilerrr!! my GOD u can get THAT small!! tak caya siutt..its like takde lemak langsung!!gilerr aaa!!πŸ˜› ur always the slimmest la babe!!πŸ˜‰

  3. nurhamizah permalink*
    September 10, 2007 1:59 pm

    surayaaaaaaa! mase ko msg smlm, aku baru kuar dr tgk the invasion kat OU. kuikui! aku nak gi kusus pas raya. meh cni address pusat kusus kawen korg? kat shah alam ker? bak cni.

    nway aku dah xde sume gamab2 spek besar tu!! sedihhhh!! yg hardcopy sume dah mane tah. surayaa nak copy gambar-gambar lame!!!

  4. nurhamizah permalink*
    September 10, 2007 2:32 pm

    hey erin, u know wut, at that time mmg kurus gelll mcm skeleton. melengkung badan mak dah. hehehe. yeah u r right, i’ll always be the slimmest of them all. haha!πŸ˜‰

  5. sueaniim permalink
    September 10, 2007 4:59 pm

    alamat aku x hafal.directly go to building yang opposite masjid shah alam.ade building yang ala2 menare kembar petronas.b4 tu download borang kt jais.gov.my n then hantar je borang kt situ.jangan lupe bwk rm160! gambar lame2 de kt pc lameku..haritu aku duk usha2 gamba lame..lawak siutt..time malam pra grad tu x akan ku lupakan saat ku dikenakan umeee + korang2 seme..ahahahahaha jonggoss tul.cane aku leh x pasan ume larik..ceeiittt!!

  6. September 10, 2007 5:18 pm

    sue.. nk amek kursus kt ctu jugakπŸ˜€

  7. aylahoney permalink
    September 10, 2007 5:30 pm

    hehehhe.. makcikkKKK..
    make sure masa wedding reception ko nanti ko ada isi sikit.. kurus2 ni nampak cam pucat ajer tauu.. anyway, aku terbayang muka ko masa kat ssp dulu.. wahahahhha.. mmg ada iras scientist lerr time tuu.. hehehhe.. k, u take care.. rajin2 aar update page ko ni.. aku bosan2 kat tanah kangaroo ni rajin la nak baca citer ko kat mesia.. ;D

  8. asnaida permalink
    September 10, 2007 5:38 pm

    Mmg gambor old, kudut je semua org, innocence nak mampuih, tp skang nih?? masing2 udah rancang untuk mase depan, expecially KAWIN, hehee

    Mizah chup, sy la yg paling slimmest… huhu…

    To suraya, congrats udah dpt sijil kawin,πŸ˜‰

  9. idawanie permalink
    September 10, 2007 6:21 pm

    mizah : tu lom tgk gambo dlm koleksi kite lagik..
    kene scan nieh.. tu pon gambo yg slamat dislamatkan coz da cuci awl2..
    susah kalo simpan dlm h.disk je.. neway, sgt klakar.. nnti kalo jumpe scanner, kite upload.. mmg leh tergolek2 tgk muke sumorg..hahahaha

  10. September 10, 2007 11:16 pm

    cik mizah dah kena badi cik thirah.. (kurus mcm skeleton!) huhuhu..

  11. shera permalink
    September 11, 2007 10:35 am

    huhuhu nape laa letak gmbr gemoks aku tuh😦 jahats

  12. nurhamizah permalink*
    September 11, 2007 11:14 am

    suraya – oh ok, nnti aku cakap kat encik chokie. emm takpe ke buat kat engeri mane2 pon? ke kena kat negeri yg perempuan?

    aien – jom pi same?πŸ™‚

    fadilah – yelah, insyaallah aku rajin2 update. tapi 2 hari lagi dah masuk ramadhan. larat ke tak menaip agaknye? hehe.

    cik kak aida – oklah ko la the slimmest of all!πŸ˜‰

    idawanie – tulaaahh! gambar dgn spek besar aku tu. dulu gemoks gilerrr. scan le cecepat!

    thirrr – a’ah laa, tapi kan belum mencapai tahap sekurus kola cik thir. takleh la lalat dah, aku jd cicak no 2.

    shera, aku tau ko x suke gamba tu, thats why aku letakk!! hehehe. i read ur sms bgn tido pg td. alamak nape takleh ke letak gambar camtu? hehehe.

  13. sueaniim permalink
    September 12, 2007 8:20 am

    x kesah je hang p negeri mane2 pun.janji g kursus.aaa paridaahh cepat scan leh tgk muke comot semorang =)

  14. shera permalink
    September 12, 2007 3:58 pm

    iye..kamu mmg jahat..tamau dtg kamu kawen nntπŸ˜‰

  15. nurhamizah permalink*
    September 12, 2007 5:02 pm

    hahaha shera, no way!! i know u’ll comeπŸ˜€

  16. September 13, 2007 8:11 am

    hehee…
    kak mizah sudah membuat saye mengodek2 cd-cd yg di bwa ke png.. mane tau ade lg gmabo2 lame… hihiii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: