Skip to content

Weekend at home

September 15, 2007

What a greeatttttttttttttttttt & nice feeling being at home again esp during this fasting month. Seeing faces of the beloved ones, plus the cats๐Ÿ˜‰ makan sedap-sedap, tidur dalam bilik sendiri yang begitu menyelesakan, dan banyak lagilah. Can’t describe how heavenly the home can be right now. Seriously, saya memang sangat sangat sanggup if I were to drive to the office from Seremban everyday, but without the RM11.40 to & fro toll dan the RM20 of gas of course! Boleh tak? Nearly forgot that one of the main reason why I chose to stay at rumah sewa was because of the last six months’ accident tuu.. Tapi insyaAllah sekarang dah ok, dah tak sefobia dulu, eventho everytime I reached Bangi exit, I would slow down the car, I mean really really slow, sampai dah nak stop la kereta tu. Hehe. Tapi saya still bawak laju mengikut cakap Encik Faez. Ye ke? Saya rasa tak. Tapi saudara Faez selalu cakap camtu sebab bila saya call dia, saya baru nak keluar ofis and at the same time dia pun nak keluar ofis. Lepas tu, bila dia call saya bagitau dia dah sampai rumah, saya pun dah nak sampai Senawang exit. Hehe. Subang to S.Alam = Bangi to Seremban?? Boleh jadi je yang. Saya lalu highway, awak lalu traffic light & roundabout yg banyak. Kan?๐Ÿ™‚

Syok gilerrrr tidor pagi tadi. Mak & Abah already went out when I woke up, no wonderlah bangun lambat sebab tak kena jerit. Bangun-bangun je, gi dapur tengok Nana & Kakak baru start buat biskut cornflakes saje-saje. Saje-saje sebab baru nak try buat untuk dimakan saje-saje, bukan untuk raya. Mula-mula nak guna electric oven yang besar tu, tapi setengah jam pastu tengok oven tak panas-panas. Rupanya plug terbakar. Last-last, bakar kuih pakai convection oven je.

Hari ini saya telah meluangkan masa melihat aktiviti-aktiviti yang dilakukan oleh kucing saya dan ikan-ikan mak saya.

family-027.jpg

Ini antara Nemo-nemo yang panjang umur. Selalunya bila org Patrick hantar ikan esp Nemo, mesti 4-5 hari lepas tu mati.

family-007.jpg

Si Debab, bila Abah sibuk menyangkul rumput kat luar, dia pun sibuk nak cabut rumput jugak.

family-013.jpg

Tak lama lepas tu, bila masuk dalam rumah, dia tengah tidor bawah kerusi. Inilah dia kucing yang sangat suka tidor.

family-015.jpg

Smile! U r on candid camera, Debab!

By the way, last Thursday, saya ke masjid Putrajaya dengan Nad untuk tarawih. First time ke sana, saja sebab tak pernah lagi masuk dan solat kat situ. Ramai gilerrrrrrrr, sampai double park jugakla, sebab dah dua kali pusing roundabout depan masjid tapi tak jumpa parking, dan azan Isya’ pun dah berkumandang. Rasa-rasa macam nampak Kelisa kuning dengan pemandu bertekelung, park kat atas walkway. Adakah itu anda cik Idawanie?

Oklah. Till then, nak download lagu pulak. Oh, ini latest fave song from my all time fave singer J Lo, a Spanish song, tapi tak paham sangat tengok vclip dia ni. J Lo ni FBI agaknye, ala-ala Jennifer Garner dalam Alias tu.

Selamat Berpuasa untuk hari ke-4.๐Ÿ™‚

 

11 Comments leave one →
  1. September 17, 2007 1:18 pm

    hehehe.rindu umah ye…๐Ÿ˜‰ saya weekends berjalan2 di kota kuala lumpur.berjalan2 meaning = JALAN! huh!cikgu dari jepun datang.maka berjalan kaki lah beta๐Ÿ˜› so harini baru boleh rehat.which is waking up at 12pm!!hehehe.jangan jealous!๐Ÿ˜‰ selamat berpuasa hari ke-5โค

  2. nurhamizah permalink*
    September 17, 2007 2:08 pm

    hahaha saye sgt jeles ok!!! hey er puasa2 jgn tido je tau!!!anyway bagusnyeeee anak murid ni entertain cekgu jalan2 bulan puasa pulak tu.hehe, xpela kite bg can awak rehat puas2.๐Ÿ™‚

  3. sueaniim permalink
    September 17, 2007 4:34 pm

    kaaakkakk aku x balik umah lagikk.waa rindu bangat mau tido di tilam empuk.ko dah tgk2 tak umah tu??

  4. nurhamizah permalink*
    September 18, 2007 11:17 pm

    surayaaaaaaaa… chokie ckp kecikla. lom tgk tp die kate die tau area mane. kitorg igt nak amik apartment jela, dah berkenan satu. nnti nk tgk area seri kembangan lak. suraya nnti btau lagi k mane-mane yg best.๐Ÿ™‚

  5. idawanie permalink
    September 19, 2007 5:46 am

    ye mizah.. sayela tuh kalo park kt walkway tu.. itula gunenye kete kecik..leh sumbat2 memane..haha.. btw, nape tetibe terawikh kt putrajaya? kene dtg awl kalo nk kipas..hehe

  6. sueaniim permalink
    September 19, 2007 8:58 am

    rumah tu memang agak kecik la.tp okla tu untuk awl2.amik apartment murah sket ko mau beli umah besar terus mmg mahal kaaakaaakk. try jugak kat area kota kemuning.kat kesas nak ke shah alam akan lalu situ.mmg aman damai kalo hang duduk sanaaa.rate die aku x sure maybe double storey leh dpt 250k.seri kembangan nani sewa situ..alamat die kp2/7 kot.harga bole tahan tp pattern dlm umah sgt x berkenan.air pun agak berklorin.

  7. September 19, 2007 9:30 am

    alalaa… bestnye berbuke kat umh niiiii…
    huhuhuuuu…

    saye winddduuuu mo berbuke kat umh nehhh… tis yr dpt berpuase sehari je kat umh๐Ÿ˜ฆ
    sedih sedihhh…

  8. idawanie permalink
    September 19, 2007 6:05 pm

    ghupenye bkn mizah sorg notice kete saye park kt ctu.. tetibe arini ade sorg dtg kt bilik tanye, miss g terawikh kt masjid putrajaya ek? kete saye sgt glamerr!! haha

  9. nurhamizah permalink*
    September 19, 2007 8:26 pm

    hehehe..

    haritu sekali try tarawih kat putrajaya. tapi sgt ramai la susah nak cr parking. rasanye mcm awak sorang je ade kelisa kuning kot kat putrajaya tu. hihihi.

    ciannye cik aida, takpe nilah pengorbanan yang perlu dilakukan bila dah kerja jauh dr family.

  10. athirah permalink
    September 19, 2007 10:43 pm

    hihihi..mizah, cumil la ur Debab! nape tak nampak dia ms kat umah ko hrtu?? nyorok eh? huhu.. ur Debab sebijik mcm kucing aku..tp dah hilang 4 hari..huhuhu…sedih..

  11. nurhamizah permalink*
    September 19, 2007 10:47 pm

    thirahhhhh… sedih ni hrni mak kucen2 aku dh mati, dia sakit. sedih gilerrr!! mak debab jugakla. pastu die dhla baru beranak anak2 kucen 4 ekor , cian sume kitorg kena kasi susu kucen tak asli. debab tu adela, ms kenduri hrtu die tido sepanjang masa kat bwh almari kat luar tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: