Skip to content

Cerita Hujung Minggu

September 25, 2007

I went for berbuka puasa with Faez & his Mama & Abah last Saturday. It wasn’t planned, ingatkan nak berbuka berdua somewhere nice (ecewaah!) since its our first Ifthar together this Ramadhan. Then, around noon, he called tellling ‘ harini berbuka dengan mak & abah’.. oh oklah, emm segan jugak.😉 After Zuhur, he picked me up & we went house-hunting yang tak beriye, sebab macam nak hujan & malas nak keluar kereta. Singgah Jusco Balakong, bought food stocks for sahur. Arrived at Titiwangsa at almost six pm, which was a bit early. So, we waited until 6.45pm, baru masuk kelab golf, and continued waiting for his parents. Thanks so much to Mama & Abah.🙂 The food was good. After Maghrib prayer, all of us went to Masjid Bukit Aman for our solat tarawih. Waahhh.. saya dah bertarawih dengan future mother-in-law..😀

The next day, meet-up & berbuka with Sedundun girls pula. Thanks to Ecah, our pengarah program yang pening kepala nak choose venue berbuka. Tupai-tupai memang best, and the foods were nice too. Happy sangat jumpa semua orang, especially cik Addib & cik Atin yang lame gilerrrrrrrrrr tak ketemu. Haidah was the last to arrive. Makciksorang ni pulak dah semakin kurus macam skeleton. Nilah last time berbuka together, but obviously without cik Suraya, before Wanie fly ke UK. sob sob.😦


Cik Wanie yg akan terbang this coming 29th. Good Luck bebeh!


All of Us


One more plsss..

*pictures courtesy of Idawanie

Lately, mood nak bekerja macam dah hilang.😦 Mungkin sebab bulan puasa.. I’ve been thinking a lot lately. Saya dah boring laaaaahh kerja dalam ofis ni. I am planning for something. I think I wanna take up sewing lessons. Saya nak belajar menjahit baju. Emm, hehehe.. at the moment, rest of the plans I’ll keep it to myselfla, and to cik Nad..huuuu! Oh and I would like to congratulate my friends, cik Nad & cik Fizz yang berjaya dalam temuduga Peg Sistem Maklumat tempoh hari, dan akan mula bekerja di tempat baru tak lama lagi.🙂 Kindly keep 3% of your salary every month untuk treat saya makan sedap-sedap, boleh?? Wooww..

Agenda for coming weekend :

Sat 29th – Berbuka with Sedundun & then to KLIA to send cik Wanie off.

Sunday 30th – Berbuka with SSPians, venue – not yet confirmed.

19 Comments leave one →
  1. sueaniim permalink
    September 26, 2007 9:27 am

    im joining the sedundun for wanie’s farewell =) sabtu pagi keje n then tengahari aku cabut balik umah meong.kaaakkaakk..there r sumtimes aku pun bosaann keje kt cni.baru setaun keje.ade lagik 31 thn nk keje b4 pencen..hadddooii

  2. nurhamizah permalink*
    September 26, 2007 9:30 am

    wooowww baru aku perasan!! uuuumieeee, peha aku dah sekecik peha ko! woowwieeee!!!!

  3. nurhamizah permalink*
    September 26, 2007 10:06 am

    surayaaaa! bagus!! so hang xjd dtg ngan tajulzed la? waaahhh suraya, suh meong bwk kereta baru die, kalau dah sampai. hihihi. tula kakak aku pon cam malas gilerr nk keje skrg. lamenyeeee lagi kena kerjaa!

  4. sueaniim permalink
    September 26, 2007 10:45 am

    tajulzed malu2 miaauww kalo seme ade seme perempuan.ahaa.kalo meong bwk kete aku riso die sosat2 mano2 kang.tgk le dulu cane beh

  5. September 26, 2007 1:55 pm

    erkkk…
    kecik nye mizah nihhhh… hmmm….

    kakaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk… cemane kamu mengecilkan peha kamu itu?😛

    hmmm… sedaynye ida dh nk pegiii… sob sob sob…

  6. nurhamizah permalink*
    September 26, 2007 4:07 pm

    waaaa cik aidaaaaa.. saya pon xtau cmne boleh kecik! hehe..sbenanye tak kecik pun, jeans tu menyamarkan pehaku. hehehe.

  7. shera permalink
    September 27, 2007 8:25 am

    pompuan!!!
    kamu sgt kurussss ok!!
    nak jd pengantin x cantik tau if kurus sgt..heheheh *dengki*

    see u this sunday!

    *hugs*

  8. nurhamizah permalink*
    September 27, 2007 8:50 am

    hihihi..weh aku xnak kurus sgt pun tau. aku nak beli weight gain. sbb mkn byk2 pon berat aku x bertmbh. xpe sher, ko dulu dah cukup kurus dh mase skolah2. so kasi can kat aku plak.

    cant wait for sunday too!🙂

  9. shera permalink
    September 27, 2007 1:25 pm

    ooooooooo dgn kwn2 sedundun leh makan 43 hinggit…x aci😦
    aku kurus mase skolah? ko gile ke apa?!!

  10. nurhamizah permalink*
    September 28, 2007 10:57 am

    oittttt sanggup la ngade!!!

    untuk SSPians pun aku sanggup..🙂

  11. idawanie permalink
    September 28, 2007 4:02 pm

    yeay korg! jumpe korg reramai sok ye.. tringin tgk kete baru meon gak.. nk naek kompem2 da x smpt..huhu~

  12. aylahoney permalink
    September 29, 2007 2:59 pm

    wehh mizah.. cik fizz tu fizah ghani ker?? hehehhe.. lama aku tak chat dgn dia.. anyway, selamat berbuka dgn sspians esok.. mkn byk2 sikit.. takyah nak mkn obat utk gain weight.. let it be as natural as possible.. aku tak pose ni takle laa join korang esok.. wahahha.. takpe, aku dah masak pasta bolognese.. hehhhh

  13. October 4, 2007 5:02 pm

    Meon ade kete baru ek? fuyooo nak tumpang…

  14. nurhamizah permalink*
    October 5, 2007 9:19 am

    no la cik fadh. fizz tu bukan fizah ghani kite. hehe. fizz tu my pet sis. ;-p

    aku xjoin pon the berbuka puasa😦 shera dah update on that in her blog.

  15. iceskyjuice permalink
    October 5, 2007 11:30 am

    mizah..make sure plan menjahit baju lepas raya berjaya tau!
    kita mesti berusaha demi masa depan yang gemilang!

  16. October 5, 2007 9:38 pm

    fuyioooo bile nak start menjahit???

  17. nurhamizah permalink*
    October 6, 2007 9:54 am

    kecohla lanun ni.weh dila sok pagi sediakan sahur utk kitorg!! kuikui!

  18. cipah permalink
    October 6, 2007 11:34 am

    mizah, kalo ko amek kelas menjahit..ko bukak butik la? mcm selalu2 yg ko berangan tuh.. Busana ?? hehe..satu ketika dulu laa..

  19. nurhamizah permalink*
    October 8, 2007 12:42 pm

    wahahaha. a’ah la cip itulah angan-angan ku skrg. aku nak buka butik pls!!!

    sori guys i’ll write a new entry maybe this week beofre raya. lots to tell but so lil time to update.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: