Skip to content

Raya Edition : II

October 19, 2007

Oooohhh.. sangat malas nak bangun pergi kerja pagi tadi. Rasa macam nak sambung cuti aje. Anyhow, best gilaaakk drive pagi tadi sebab tak banyak kereta on the road. Steady je drive 90km/j, tak sampai 20 minit dah sampai Exit Bangi. Sampai ofis pun, parking mak oii banyak gilaaakk.

Post-Raya stories?? Third day Raya dah ramai yang datang beraya ke rumah. Puas jugaklah menghidang makanan, mengemas dan membasuh pinggan mangkuk. Yeeeaaah..Encik Faez came here on the 4th day of Raya. Pandai dah cik abang saya sorang ni, masuk-masuk rumah je terus join Abah & Mak makan. Sampai tiga kali tambah nasi ye yang. Nasib baik adik-adik saya semua takde di rumah, kalau tak habis kena sakatlah cik abang saya. Oh, pagi tu my bestfren, Mira called, tanya bila nak jalan beraya. Tak lama lepas tu, Hani pulak call, dahlah cakap Mat Saleh dengan aku. Ingatkan amoi mane nak promote credit card. She’s already working ok-which I wasnt aware of; in KLCC right now, but I cudnt recall the company’s name, yang pasti IT Co. And while I was out with Faez in the evening, Athirahku telah menelefon. Thirah, gembira sungguh hatiku mendengar suaramu.πŸ™‚ Sayang sangat kat ko Thir! Ohh ye, saya & Faez menonton Bourne Ultimatum petang tu. A very worthwhile watch mak cakap ok!! Definitely the best in my watched-list this year. Fully-recommended kepada korang yang belum tengok lagi. Woooww! Before balik kita amik gambar duluuuuu…

raya-2007-127b.jpg

Inilah dia pasangan yang tak reti posing. Thank you sayang for coming and for the duit raya– on behalf of my adik-adik.. ;-p waaahh ada udang sebalik batu ni. Cuak sungguh dia bila tengok jam dah pukul 9pm. Cepat-cepat nak hantar saya balik. Nasib mak tak marah kan.. Hehe.

Yesterday, the family went back to our kampong in Labis, Johor. Only five of us since Sapik’s already in Gambang. Sempatlah berjumpa dengan mak-mak sedara & the families. Lepas makan & solat, kami bergerak ke Segamat pula. Singgah beraya di rumah staff Mak di Kg Tengah. Kami dijamu nasi beringin.. sedap wooo, sampai bertambah jugakla nasi & lauk di pinggan. Selain daripada tu, yang best kat sana adalah baby abg Osman Bonzer tu.. geram gilerrr comel sangat! Mohd Amir name dia, tapi kitorang panggil Bob. Kesian baby, suka-suka hati je aku panggil Bob. Hehe.

image014a.jpg
Unluckily the pic’s not so clear. Tapi suke yang ni sebab dia pandang kamera tau!image010a.jpg
Yeah tengok situ baby!!

Setelah beraya ke beberapa rumah lain (rumah nenek-nenek sedara), barulah kami bertolak pulang ke Seremban. Time ni jalan dah tak jem macam hang balik haritu Suraya. Sampai Tampin pun jalan clear je, tapi sebab nak cepat sampai rumah, Abah masuk highway kat Simpang Ampat. Anyway Suraya, rumah Tajul katne? Bagi landmark sket. Senang aku nak gi kenduri nanti.

Thats all for now. After this, Raya Edition : III.

P.s : Oct 18, birthday Mama Encik Faez. Happy Birthday Mama!πŸ™‚

 

18 Comments leave one →
  1. October 19, 2007 2:51 am

    Meriahnye rayeπŸ˜€

    saye x sempat lagik nk updet psl hari raye. Tunggu.. hihi.

  2. nurhamizah permalink*
    October 19, 2007 10:03 am

    hai cik Aien. cepatlah update cerita raya awak. nak tau jugakπŸ™‚

  3. aylahoney permalink
    October 19, 2007 1:55 pm

    selamat hari raya mizah.. meriah le beraya ekk kalau kat n9.. aku suka betul suasana beraya kat n9 sbb semangat kekampungan tu sgt tebal.. tahun ni kali kedua aku tak dpt salam parents di pagi raya.. insyaAllah panjang umur tahun dpn dpt la berkumpul dgn family.. kat newcastle tahun ni mmg meriah raya.. sbb dah semakin ramai malaysians.. sronok giler aku sampai lupa laa ada submission on monday.. huhu..

  4. idawanie permalink
    October 19, 2007 4:22 pm

    oits! org beraya, die g tgk wayang lak..haha
    best gilerr ke citer tu??

  5. October 19, 2007 4:40 pm

    wow..nak ajak pikin tgk la!

  6. nurhamizah permalink*
    October 19, 2007 4:44 pm

    selamat hari raya kak fadh. hehe. ala ko dah biasa dah beraya di perantauan sure tak syahdu2 di pagi raya. dun wori, nxt yr insyaAllah dah bole celebrate kat malaysia tercinta semula!πŸ™‚

    hehehe.ala takpe mak kita kasi gi tengok wayang.hehe.best giler maa! tengok jgn tak tengok tau!

  7. sueaniim permalink
    October 19, 2007 7:46 pm

    nak masuk simpang umah die cm ade bengkel kat kiri.errmm..yeke ek.ahaha.yg sebenonye aku mmg selalu terlepas simpang umah die sbb jalannye di sebalik pokok…dan akhirnye kami terlajak.bapak aku pun bebels sbb asal g je umah die je sure kene u turn balik.muaahaha.waa aku sudah lame x tgk waaayaang,jemput dtg tauw umah aku sabtu ni!aku masak macam2!

  8. nurhamizah permalink*
    October 19, 2007 8:16 pm

    kena lalu roundabout dulu ke tak? ke dekat2 dgn giant? ape ni suraya mcmla ade satu bengkel je kat tampin tu. hehe. dekat2 dengan Tunku Besar Tampinnye rumah ke?

    surayaaaaa, waaaa mintak maaf bebeh!😦 sok sy tak dapat datang open hs kamu sbb rumah saye pon buat open hs utk kwn2 mak abah saya. haaa sabtu next week 2nd open hs rumah saye, datanglah tau!

  9. October 19, 2007 11:07 pm

    mizah, baby tu muke die cam seram je kene dukung ngan ko.. hakhak!

  10. cipah permalink
    October 20, 2007 11:36 am

    oitt..aku pon bosan tiap2 thn tgk muke rosyam kt tv. evrytime mlm raye mmg muke die..ahha.ingt lg ko btape fanatiknye aku dlu..muahaha. skang dh xde fanatik gilee..

    slmt hari raye. maaf zahir batin. jom, umah shu sok. aku skt gigi ni. widom teeth nk tumbuh. org kate kalo impacted kene removed. takut!!!

  11. idawanie permalink
    October 20, 2007 3:16 pm

    btol btol! baby tu cm nk kate alien mane sblh aku ni?? hahaha

  12. athirah permalink
    October 20, 2007 11:30 pm

    syg kamu juga cik mizah..jumpa sok!

  13. nurhamizah permalink*
    October 21, 2007 12:38 am

    lanun & wanie – weekkksss! jeles!!!

    cippy – muahahaha! aku takkan lupenyeee kefanatikan ko terhadap rosyam tu. jumpe korang sok insyaAllah..πŸ™‚

  14. shera permalink
    October 22, 2007 11:35 am

    iye…mizah excited beraya as single ye? ;p

  15. nurhamizah permalink*
    October 22, 2007 12:20 pm

    hehehe.of cosla syg oit. insyaAllah my last time as a single. pasni nanti dah susah skitla nak beraya bergossip kecoh2 giler mcm smlm..

  16. October 23, 2007 11:36 pm

    tumpang jap.

    mizah,baby tu kiut..bulat giler mate..hehe

    lanun : dah tgk dah bourne ultmatium.worth it.

    ok sekian.peace.

  17. nurhamizah permalink*
    October 24, 2007 3:05 pm

    siput – tula, insyaAllah nanti nak baby kiut mcm bob ni jugak. hehe. silalah bwk cik lanun tu g tgk bourne lagi skali.

  18. idawanie permalink
    October 29, 2007 1:37 am

    mizah, da tkr layout baru! ikot korg..hihi..πŸ˜›

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: