Skip to content

Raya Edition : III

October 22, 2007

Woow! I am still verryyyyyyyyyy much in Raya Mood.πŸ™‚ Tapi kan, belum beraya rumah Encik Tunang lagi. Camno nih?

The very first thing, I would like to wish Cik Naim & Cik Payat CONGRATULATIONS on your guys’ engagement. Selamat dah menjadi tunangan orang. Alhamdulillah. Suke la tu ekk…

Ok, siang hari tadi saya telah menyertai satu aktiviti yang paling menyeronokkan! Perjumpaan dengan Seri Puteri girls yang best gilaaaakkk. Oh, ada still movie tau kat bawah ni. Dibintangi oleh Shahirah (bukan nama sebenar), Athirah (bukan nama sebenar) dan Hamizah (bukan nama sebenar). Arahan Aishah (bukan nama sebenar). Biarlah gambar melakukan percakapan.

raya-2007-006a.jpg
Scene I: Tengah melahap sambil dengar gossip. Ada rahsia di sebalik gambar ni.raya-2007-008a.jpg
Oppps, pose for the camera pleaseeee.. (Ada rahsia di sebalik gambar ini.)

raya-2007-011a.jpg
Mizah : Eiii, betul ke ape yang ko cakap Thir?
Thirah : Betooollll!
Shahirah : (Bulat-bulat ko kena tipu dengan makcik ni Mizah)

raya-2007-013a.jpg
Hahaha.. tak ingatla gelak pasal apa ni!

raya-2007-012a.jpg

raya-2007-014a.jpg
Comot gilerrr tangan budak tuuu!

raya-2007-015a.jpg
XOXO

raya-2007-001a.jpg
Hahahaha!

raya-2007-027a.jpg

raya-2007-029a.jpg
With the beautiful tuan rumah, Dr Shu. Balik kerja kat Malaysia next yr sila bersedia untuk jadi bidan kitorang ok! Yang dah booked : Mizah, Echah, Cipah, Shera, Thirah. Shue, tak taula nape tapi aku rasa ko ni semakin ayu dan cantik.

raya-2007-033a.jpg
The kurus Mrs and soon-to-be Mrs (woow!)πŸ˜‰ I likeee!

raya-2007-035a.jpg
With everthesame crazyLina & Thirah’s new car.

raya-2007-037a.jpg
Iza & I with Thirah’s new car..

and.. the most controversial pic!raya-2007-039a.jpg
I’m safe anyway. She doesnt read my blog. :-p Muahahahahahahahaha!

raya-2007-028a.jpg
All of UsπŸ™‚ Thanks alot guys for TODAY. Haha sorry! I just dont know how to smile like others! Kenapa kereta Thirah jugak jadi backdrop neh?

Thanks sooo much to you Shu for your time spent with us & the professional photography session & the delicious food especially Nasi Lemak Sambal Pedas. Masih terbayang-bayang difikiran aku nasi lemak itu walaupun sambalnya tersangat pedas gilaakk. Have a safe journey back to Dublin darling. Cepatlah pulang semula ke tanahair atas dua sebab (dan harapan) utama. 1) Untuk kitorang tengok siapa jejaka bertuah yang bakal menduduki takhta hatimuπŸ˜‰ 2) Untuk ko jadi family doctor kitorang.πŸ™‚ Banyak family tuuuuu…

Last but not least, I love my SSPians forever and ever! β™₯

16 Comments leave one →
  1. October 22, 2007 9:10 am

    congrats payat!!!
    πŸ˜€

  2. erin permalink
    October 22, 2007 9:42 am

    SELAMAT HARI RAYA KAK MIZZ!!bestnyerr!!!! kawan2 saya semua scattered all over the place.haishh..fizz plak dah pegi kursus kat terengganu 6days!😦 anyways,makan banyak lagi kakkk!! mane ada baju kawen kecik macam u??unless nak specially customized la.uuuhhhh~~!πŸ˜€

  3. nurhamizah permalink*
    October 22, 2007 10:28 am

    Selamat Hari Raya Er! a’ah mmg best gell! jumpe SSPians mane penah tak best sayang oi.πŸ™‚

    yelaaaa i knoooww..i dah makan banyak la ni tau! tp tak gemok2 jugak.nak kena minum weight gain lak.πŸ˜€ hehehe, ala mesti ade punye baju kawen size kecik2. jelessss!

  4. October 22, 2007 8:35 pm

    adeh.. dh 3rd entry. saye?? erm..

  5. shera permalink
    October 22, 2007 9:23 pm

    mizah….ada 1 gmbr ko senyum mcm kitorg senyum..
    cantiks bangat…gmbr ruby girls yg tok kadi amik..
    tgk kat ma blog…
    practise lagi for ur big day =)

    *hugs*

  6. athirah permalink
    October 22, 2007 10:36 pm

    mizahku, kepoh gile gambarku itu..uhuhuhuhu..mmg betul menjadi la still movie ko ni.ahaks! nanti nak gambo2 yang aku tumpang tu ye..anyway..mintak permisi grab them from ur blog. bole?πŸ™‚ sukenye jumpa ko smalam..and budak2 lain jugak! mmg havoc tahap kronik!

  7. nurhamizah permalink*
    October 23, 2007 2:08 pm

    hehehe..

    cik Aien – everyday sy gi blog cik Aien tp lom updet2 lagi psl raya tau.

    Sher – a’ah, dah tengok! sgt cantekla gambar, sukeeee. wah ni kene book tok kadi Shue for my wedding nmpknye. aku akan terus berlatih dan latih for THE big day.πŸ˜‰

    Athir – alaaa aku nk letak sbenanye gambar kepoh ko tu. tp tu camera liza sue ke echah tah. kena mintak dr dua2 org tu. thira & sher, aku burn la gamba tu nnti tp make sure dtg my open hs this saturday tau. aku dh balik puchong ni gambar2 sume kat rumah. tunggu this weekend k bebeh!

  8. suraya permalink
    October 23, 2007 4:53 pm

    miizzzz sori banget x dpt g umah ko+atin dis wikend =( haritu dah nak g umah ko tp lame laa pulak lepak tampin.nanti aku dtg raye aji eeyy.time tu aku cuti seminggu lagik =p tgk gambo ko tu same le jgk kalo aku jupe budak smap pung kepoh x hengat.siap bukak korum ngumpat2s..mak mentua lalu gerenti x nampak!

  9. nurhamizah permalink*
    October 23, 2007 5:15 pm

    wekksss! suraya ngade banget! yo yo oo jek nak dtg tau haritu.😦 grrr!!

    mmg kepoh gilerrr smpi 2-3 kali jugak makcik-makcik yg dtg haritu pusing tengok anak sapo la ni.hikhik.

  10. October 24, 2007 1:59 am

    uwaa… sori. saye updet dahπŸ˜€

  11. idawanie permalink
    October 24, 2007 5:00 am

    congrats gak kt payat..mizah join ke x? x de gambar ek??

  12. October 24, 2007 6:20 am

    alahai, sumernyer jelita-jelita belaka..
    tapi kete biru itu lagi jelita..

    me tumpang lalu jak..

  13. October 24, 2007 8:25 am

    thank you for coming too!!! bestnye jumpe korg.. aku still tesengih sengih lagi sorg2 teringat conversations yg kelakar ha ha..mizah please ade gambar2 yg seram sejuk aku tgk..adeila..

    u girls r simply the best la..mmuahss..

  14. nurhamizah permalink*
    October 24, 2007 12:25 pm

    ye cik Aien, saya dh bace dah. ramai gilerrrr family awak!!! eh, takde planning nk jd photographer ke? cantekla gambar awak amik. skill dah ade dah, bolehla saya book awak jadi photog kawen nnti. hehe.πŸ˜‰

    wanie, saya x pi kenduri payat. nanti insyaAllah payat dtg rumah wiken ni nak suh bwk gamba.

    Dr Shue, aku pon cam seram sejuk gak tengok. misteri gilerr la gambar tu. hehehe. ape cerita terbaru?πŸ˜‰πŸ˜€ yes of course, all of us are simply the best at all time.πŸ™‚πŸ˜€

  15. October 26, 2007 10:41 am

    neh tgh blaja lagik. kalo ase2 dh cukup ilmu br berani jd photographer kut, hihi.. xpe2, kalo saye dh ade dslr, lagik rajin saye nk pegi seme wedding.. mengsnap2 gamba. enchek tunang saye pon blaja gakπŸ˜€

  16. cipah permalink
    November 10, 2007 12:53 pm

    macik..haha. kelako still movie korg tu. actually d thir-muncung pics is wif me. kalo x, ko leh add in ko nye still movie tuh.lg kaww!
    ooh, ade a gmbr objek misteri. bertuah ah dpt capture.muahaha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: