Skip to content

The Weekend & Today

October 29, 2007

Hari ini saya MALAS nak buat kerja. Personal files dah menimbun atas meja ni. Tapi saya tak kisah & tak peduli.

Ada open house Raya di rumah saya Sabtu lepas. People only came after 2pm onwards. Most of them were my parents’ friends and staffs. Nasib baik jugalah.. sebab jam 12.30 baru saya mandi, sebab sibuk menolong emak di dapur. Ohhh senang sikit kerja sebab ada bibik baru yang muda jelita dan comel dan didatangkan khas dari MOHE iaitu cik Nad.. clap clap. Gambar beliau akan dimuat naik tak lama lagi. Dila & Encik Tunang were among the first to arrive. Unfortunately, the familiar faces, cik Shera & Anem cudnt make it. But its okay, I understand laa the distance constraint. Nasib baik jugak rumah saya di Seremban tau. Shera cakap dia dah bangun tido kul 2 (lewattttnyeeee anak dara ni bangun!) dan lepas tu sibuk menggosok baju abah dia tup-tup dah petang dah malas nak datang. Ngade! Athirah, where were you anyway? Ecah, Umie, Haida & Addib came around 6pm. They stayed until after Maghrib. Kecoh gilerrr ok (macam biase) & gossip-gossip tung tang tung tang sampai my mum cakap kat Encik Faez supaya lepas kawen nanti jangan benarkan budak-budak ni datang rumah sebab nanti asek nak ngumpat jek. Haha. Dun worry, aku akan pastikan korang ada jalan masuk lain. Thanks korang for coming.🙂 Pics will be uploaded later.

Semalam pula adalah hari membasuh rumah baru. Can’t wait to move, yay! Malam tadi dah discuss dengan Nad nak beli apa, nak letak mana. Nanti nak kena bawa tv, Astro nak kena tunggu kejap.😉

Tengah hari tadi ada Jamuan Raya HR Division. Sayang sekali, saya terlupa nak bawa kamera. Makanan sangat sedap. Lagi sedap dari last year. And this time our Division Head Encik DJ berjaya dipujuk untuk menyumbangkan suara beliau untuk lagu Seiring Sejalan. Kak Ibi cakap boleh lawan Broery. I think so too.😀 Saya dapat hadiah walaupun tak menyanyi. The first name picked out for lucky draw tau.

Baru lepas menelefon Jab Agama Islam Selangor untuk date confirmation for Kursus Pra Perkahwinan. Jumaat lepas dah fax borang, tapi 2-3 kali call takde sape angkat. Puan JAIS cakap call balik next week, sebab list of candidates (cewah mcm nak interview lak) untuk kursus 10& 11hb masih belum update dalam system. Kena tunggu minggu depan. Lecehlah macam ni. Kalau next week call depa, sekali dah penuh camne? Nak hantar borang personally ke JAIS, saya memang tak sempatlah. Encik Faez pulak the whole week berada di merata tempat di Pahang. Hmmm…

Oh saya ada gambar baby Adham yang sangat comel. Esok saya upload gambar terbaru baby Bob. Refer entry Raya Edition II. Haritu dia datang raya rumah saya jugak!

adham.jpg

Yeah, 31st October ini Birthday Encik Mohd Faizku.

Coming agenda :

Saturday, Nov 3rd :Morning – Meet Dr Ranjit; 12.00 pm – Zainul’s wedding at PJ.

11 Comments leave one →
  1. idawanie permalink
    October 29, 2007 5:31 pm

    Ecah, Umie, Haida & Addib..
    kemane peginye org2 laen?
    nk tgk gambar!!!😛

  2. October 29, 2007 9:05 pm

    saye pn mls gak nk buat keje td! sbb tula pie update blog.. hahahaaa…
    dala p*ri*d pain pepagi tadiii…😦

    cpt upload gmbr!😉

  3. October 29, 2007 10:32 pm

    InsyaAllah dpt kut.. Juz call tuk konfem. Arituh mase saye kursus, ade yg x call tuk konfem, men dtg jek. Kakak tuh ok jek suh masuk terus. Kalo bleh konfem kn je, bez sket. Kalo x dpt, let me know k. Mane tau leh tlg😀

  4. suraya permalink
    October 30, 2007 8:43 am

    JAIS tu memang raaamaaii giler org datang.lg bagus kalo ko pas sendirik borang tu.senang nak tau tarikh leh dtg.waneyy sy kene keje sabtu dats why x datang.sorri cik mizzz..=)ko pindah umah mane tu?? x duduk subang lestari dah ke??

  5. nurhamizah permalink*
    October 30, 2007 9:46 am

    Cik Wanie – Atin ade open hs sendirik, Meon ade open hs kawan skolah, Suraya – ngade-ngade keje haritu aku ajak dtg umah die tak dtg pon rupenye sibuk amik posing2 dgn tajul, Payat – keje. kitorg igt nk bgtau wanie yg ramai2 dh ade kat rumah aku sbb wanie ckp nak call skali senang kan. tp tgk kat ym wanie dh offline.😦

    Cik Aida – sabar la kak. gambar2 tertinggal lagi dlm kereta. hehe.

    Cik Aien – hehehe. okeh kalau dah terdesak sgt nnti saya mintak tlg awak k.🙂

    Suraya ngade bangat – weeksss! aku pindah dekat2 rumah b4 ni jek. nanti bile sume cm dah cukup, bolehlah panggil korang2 kite sleepover & gossip sepanjang malammmmmmmm!!!

  6. suraya permalink
    October 30, 2007 11:38 am

    ahahahahah aku posing2 kejap je pastu omak aku panggil soh amik lauk daaaaaaaaaa.aku keje sabtu tu supaye rayi aji aku bole raye sakan lagikkk..yeaaa

  7. nurhamizah permalink*
    October 30, 2007 1:37 pm

    weekkkkkkkkkksss!

    alasan yg tak kukuh!

  8. idawanie permalink
    October 31, 2007 6:46 am

    itulaa..sbb da pesan kt ecah pon.. fyi, no 012 tu saye tu still valid lg okaayy.. msg je, sure smpi.. unless kalo dlm kelas la kan, coz x bwk no 012 tu g mane2 sgt.. ltk dlm bilik jekss..

  9. shera permalink
    October 31, 2007 9:08 am

    ” Shera cakap dia dah bangun tido kul 2 (lewattttnyeeee anak dara ni bangun!) dan lepas tu sibuk menggosok baju abah dia tup-tup dah petang dah malas nak datang. Ngade!”

    Oiii serius aku igt ko memain ok kata nak tulis kat blog. Ceh! sebijik ko qoute sms aku yea? *grrr* dush!

  10. nurhamizah permalink*
    October 31, 2007 9:29 am

    wanie – wahhhhhhhh senangla camni no 012 still valid ek.

    shera – hehe, weeekkkkssss! at least u hv a reason, tho not a very convincing one.😉

  11. isma permalink
    November 3, 2007 8:13 pm

    mizah..camne umah baru?dekat mana? senang senag leh jumpa..kita duduk dekat2 jek..aku sri petaling, ekin syida cantek bukit jalil,pokcik nuar naim kat puchong, qais kat serdang..haii..just around the corner jek..tapi aku x tau jalan..hahaha..ko tunjuk jalan boleh??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: