Skip to content

My 1st day of CUTI

November 8, 2007

Finally, kat rumah saya ni dah ada wireless. Blurrrhh! Orang lain sume dah berkurun pakai wireless. Selepas ini, saya tidak lagi perlu berebut internet dengan adik & mak. hehe. Dan saya juga boleh online sambil baring-baring atas katil. Dan sekarang sume boleh online mengadap laptop masing-masing. Saya pinjam laptop lama mak, sementara menunggu Encik Faez memberi terus pinjam laptop dia.

Yeaaaahhh nak tau tak ape perasaan bercuti untuk hari pertama di rumah????? Masssyyukkkkkkkkkkk gilerrr!! Hehehe.. jangan marah ok?πŸ˜€ Siang tadi ada makan-makan Raya lagi di rumah. A few of my dad’s friends and Syapik’s classmates yang datang beraya. My mum masak nasi tomato. Oh ye, Encik Faez pun datang jugak. Singgah makan & solat on his way back from Bahau. Sorry sayang sebab saya belum mandi lagi tadi. Hehe.πŸ˜‰ Dia sangat jeles sebab saya dapat cuti lama. Yeah! Oh dan sekarang Mak & Encik Faez dah geng. Nampaknya Encik Faez bakal menjadi menantu kesayangan Mak tak lama lagi. Oh another thing is I’ve added another baby in my favourite babies list..πŸ™‚ Baby Qistina!!

family-friends-168a.jpg

with Baby Qistina & Insyira. Dah tidor dah, before tu saya jaga dia kejap tapi dia nangis pulak

Tomorrow, I have to bring dad’s car for service. So, the appointment with Ranjit is postponed to next week. Mak & Encik Faez sudah bising-bising pasal jerawat saya ni. Saya akan betul-betul berpantang makan starting from Tuesday next week. Doakan saya berjaya mengawal nafsu dari minum Nescafe everyday, makan kacang dalam nasi lemak, sambal belacan, kicap, dan semua makanan berminyak. InsyaAllah. Amin.πŸ™‚

I’ll try to update everyday during my Holidays, InsyaAllah. Hey and I just begin to get addicted with Facebook. Shu & Anem, sabar tau aku baru nak explore mukabuku ni.

12 Comments leave one →
  1. shera permalink
    November 9, 2007 9:25 am

    oits makcik buang ler gmbr pakai specs tuh..lain beno muka kamu ;p

    happy hols dear

  2. nurhamizah permalink*
    November 9, 2007 11:11 am

    hahaha.. bluekkss, ok ape tu!πŸ˜‰

    thanks makcik sher! best gilak cuti tau!

  3. November 9, 2007 12:03 pm

    cute nye baby tu. Baby sape tu?

  4. nurhamizah permalink*
    November 9, 2007 12:10 pm

    itu baby cekgu skolah adek aku

  5. iceskyjuice permalink
    November 9, 2007 1:11 pm

    cik kak..ko x jadi la balik arinih?

  6. nurhamizah permalink*
    November 9, 2007 1:14 pm

    jadilah makcik.. sok pagi2 buta kan aku dah nak gi kusus kawen. maybe lewat petang or after maghrib aku balik. dun wori bebeh!

  7. isma permalink
    November 9, 2007 8:35 pm

    mizah..naper?muka ko dah di tumbuhi jerawat keh?ala..sian yer..dah nk tawen kan?better ubat cepat..kalu ubat dekat dekat majlis,mcm berisiko sket..

    muka aku alhamudillah la..a few month dah x naik jerawat,kalu selalu naik serious..tambah tepi2 pipi..kan peluh pakai tudung

    petua nya senang jek..ko jgn pakai la mcm2 sgt kat muka ko tu
    asal kan ko cuci muka,pakai toner,pelembab tu sket2(bila sgt di perlukan baru pakai tau),pastu pakai bedak nyonya murah tu

    foundation,bedak dwi berlapis lapis buang jek

    lagi satu, sejak aku pakai pencuci sabun manggis ni
    alhamdulillah la
    seketul rm15 aku beli
    sabun ni home made aku beli kat kwn mak aku
    seketul leh belah 4
    senang2 jumpa aku bg ko try pakai 1 ketul yg aku belah ni
    hope berkesan la kat ko..

  8. shu permalink
    November 11, 2007 7:58 am

    gambar comel..jgn buang..hehe..

    mana org lain, jom facebook la..dah lama aku menunggu ketibaan korg..

  9. aisya permalink
    November 13, 2007 8:57 am

    wah wah dah tak sabar nak ade baby sendiri ngan faez la tuh.. will wait too c ur coming baby..abih aa cik cah kene kumpul duit ni..

  10. November 13, 2007 1:46 pm

    kakak…
    kate mo hapdet tiap hari… hihihi
    hapdet la cpt psl pegi kursus kawen, pasal pegi majlis retirement ayh enchek faez.. cptla… hihihii

    ckp kat org suro hapdet blog.. sendiri tak hapdet lagikπŸ˜›

  11. nurhamizah permalink*
    November 13, 2007 2:16 pm

    sabaq noo cek aida oit. saya baru la ni balik seremban. sat gi saya updet ok! semua dah selamat, kusus kawen selamat ceremony ayah cik paez pon dah.πŸ™‚

  12. November 13, 2007 3:42 pm

    cpt2 updetπŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: