Skip to content

An entry from home

November 25, 2007

Last Thursday, I went out with cik kak Nadia Ain for dinner. Ajak makan nasi tapi dia taknak (jaga badan), so we went to McD. I ordered for a set but she wanted fries (large) and nothing more. Haha. I didnt know she was here in KL, attending a course at Permata (Petronas Training Centre) which situated just next to RHB Complex Bangi. I was having lunch at Permata on Tuesday when this makcik texted me. Boleh tak dia ingat aku kerja kat Pet gak sebab dia nampak aku datang makan kat situ. Dussshh!! Hehe. Bestnyalah kalau betul-betul keje Pet.😀 By the way, makanan kat sini sedap and mahal. So then we planned to meet on Thursday. Dah 2 minggu rupanya dia dok kat Marriot Putarajaya tu and hari kitorang keluar tu baru dia bagitau ko Shera, silalah ketuk kepala dia. Anyway boleh tak aku cakap dia dah makin cantek. Haha. Serious.😉

Saturday evening, outing with Encik Tunang. He just came back from Kangaq the night before. Cian sayang. Penat gilerrr dia. Tapi sebab ada orang tu manja sangat dah rindu-rinduan, jadi tak dapeklah cik Faez rehat-rehat goyang kaki hari Sabtu tu. Sepanjang minggu lepas susah sangat nak borak lama-lama cam biasa sebab dia kerja sampai malam & bila dah lewat sangat mood pun takde, letih pulak tu.😦 At one time, masa dia balik semula ke Kangar dari Alor Setar, 2-3 kali juga saya guna Friend Finder nak tau dia katne sebab dia tak angkat call. Dahlah saya ni perisau orangnya. Rupanya dah tertidur keletihan kat hotel. Hehe. Grrrrr. Sori sayang, baby majuk-majuk last week.😉 We watched Hitman yesterday, which wasn’t dissapointing at all!! Most of the scenes memangla 18PL. Banyak kali tutup muka sebab ngeeerri. Encik Faez are soo not into hantu-hantu & jiwang kind of movies and I just couldn’t convince him to watch movies like Bee Movie or Enchanted or Stardust and such. Nasiblah saya pun dah semakin suka tengok action-packed movies macam ni. Makin serasi kata orang-orang tua. Hehehe. And so I didnt know the game. But I like the main actor – Timothy Olyphant or Agent 47. But, kalau Vin Diesel yang berlakon sure lagi best! At first we wanted to watch The Kingdom. Tapi macam lambat sangat pulak. And I had to come back to Seremban before 12pm. Oohhh dan my dad baru cerita ‘citer hantu’ kat highway Nilai – Bangi during breakfast this morning. Seraaaaaammm gilerrr. I’ll tell about that later. Jumpa Mama Faez sekejap semalam. Tumpang solat, borak-borak jap, tolong kacau sambal sotong kat dapur, then around 10.15pm saya pecut balik rumah sewa, angkut baju kotor dan terus pulang ke Seremban, dengan paniknya sebab minyak dah berkelip-kelip tapi takut nak gi stesen minyak sebelah KLIUC tu (sebab kena lalu terowong). And to Acik Lina if u read this, Mama awak dah bising-bising tau nak awak cepat-cepat dapat lesen.😀 Dah test belum? Gud luck tau!!

And…cik Aien dah join Facebook. 🙂

And to cik Tax Consultant, Shera yang telah membantu saya tentang pertanyaan berkenaan cukai tempoh hari, soooo sorry sayang tak sempat nak buat special entry. Next time k! U know that I love u.. hehehe.

And.. to the long-distance best friend cik Wanie.. Hope you are doing fine there. I love u!! ♥

13 Comments leave one →
  1. suraya permalink
    November 26, 2007 8:24 am

    g kelate for courses tp disamping tu menyelam sambil minum ayaq laa..uwaa lame gell aku x tgk wayang.aku & encik tj suke tgk cite kartun..mereleasekan tensen =)

  2. November 26, 2007 12:43 pm

    huhuhu… habis tu ko tak tgk la cite star dust, enchanted tu sume skang ni dah?

  3. nurhamizah permalink*
    November 26, 2007 1:53 pm

    hehehe..

    tulah aku pun cam dh tak minat sgt tengk citer kartun ke stardust ke enchanted ke. kalau tgk dgn kwn2 ok kot. hehe.

  4. aisya permalink
    November 26, 2007 2:09 pm

    =P hye cik Mizah!~ semalam baru ade kat s.alam! sambil melawat family sambil melawat bf!~! bole?

  5. nurhamizah permalink*
    November 26, 2007 2:32 pm

    hihihi..hye cik cahhh!! bolela tu kira sambil menyelam minum ayor. waaaa tunang kita dah kena gi johor lak harini..😦

  6. shera permalink
    November 26, 2007 6:17 pm

    mizaahhhh, janji tinggal janji eh?😉
    sayang je x cukup ler kakak

  7. November 26, 2007 11:59 pm

    Lame nye la x tgk wyg. Hardly have time to spent for movies. Pk pasal wedding je skang.

    Saye x paham lg la Facebook tuh. X pickup lagik, huhu😦

  8. aisya permalink
    November 28, 2007 6:32 pm

    haa alalal sian nye..takpe takpe abe pegi cari duit nanti nak kawin gempak gempak..kekkeke

  9. idawanie permalink
    November 29, 2007 2:59 am

    mizah, tenkiu! luv u too!!
    erk..citer antu ape ni?? nk tau gak…

    haa..aritu g tgk wyg, tgk American Gangster..drpd kunun nk release tension jd makin tension adelaa..
    lenlalik nk tgk citer katun jela..haha..

    p/s: ade ke ptt ratatouille tu tgh tayang kt cni..punyer la lmbt!!!!

  10. nurhamizah permalink*
    November 29, 2007 9:16 am

    aisya – hehehe, takpe tak gempak pun takpe.asalkan kawen. hehehe.

    wanie – lambat giler ratatouille. eh tapi 2008 byk movie best tau! mari kita nantikan.mahal tak nengok wayang kat sane bebeh?

  11. idawanie permalink
    November 30, 2007 1:35 am

    kalo nk banding ngan malaysia, mmg kompem x tgk smpi bebile..hehe..
    skalik tgk, student rate 5.5 pound = 5.5 x 7 = RM 38.50..huwaa..
    kalo kt sane, da bape kali wyg bley tgk..huhu..
    skang ni, nk save budget, kenela tgk online jek..
    eh jap..citer ape best ni? nk carik kt veoh, youtube or stage6..hahaha

  12. November 30, 2007 9:10 am

    Updet dh😀

  13. December 5, 2007 1:34 pm

    oi bile nak invite aku facebook ni.. hohoho!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: