Skip to content

The holiday stories

December 25, 2007

Best gilerrr cuti dari Raya Haji sampai Krismas. Walaupun patutnya saya bekerja semalam, tapi terdemam pulak so dapatlah MC sehari.

Btw, this is last Wednesday story. That morning I realized that I only had RM25 left inside my purse. Well, at that time saya ingat RM25 tu will be enough for me to get thru the day – breakfast, lunch, and to pay for toll balik Seremban. FYI, saya adalah jenis manusia yang takkan withdraw duit selagi purse tu takde sehelai duit pun yang tinggal. Eh, paham tak ayat ni?Anyway, oklah.. tak jadi nak withdraw duit. And I just passed by the ATM machine without feeling any guilt. Cheh! Nak dibuat cerita, boss bagi permission balik 3.30 pm sebab my house is out-station. Seremban? Outstation la sangat. Dia tak tau tu balik Seremban setengah jam dah sampai. Lebih kurang same je sesapa yang balik ke Gombak ataupun Ampang. Tengahari, turun lunch bertiga dengan Aza & Dila. Oleh sebab masing-masing dah rasa kenyang, so end up beli 2 mangkuk mee tomyam untuk dikongsi bertiga. Boring kan entry tak bergambar? Soooo.. nah!

19122007106a.jpg

Nilah geng sebaya saya kat RHB tu. Yang tembam pakai tudung tu Dila, sorang lagi tu Aza. Kitorang bertiga ni yang paling muda dalam HR Division. Excluding budak-budak bola yang jadi Temp Clerk kat HR. Nasib baiklah kitorang ada kalau tak sure HR tu tak best. Hehehe.

On the way naik office, tergerak hatilah pulak nak hantar kereta yang tahap comot giler tu ke carwash kat parking Bank tu. Duit dah tinggal RM 18 ni, cukup kot tolak RM8 buat bayar cuci kereta. RM10 yg tinggal memang lepas sangat nak bayar tol. Dah selamat semua, naik atas sambung kerja balik sampailah Dila datang kutip hutang tudung yang beli semalam. Eh duit tak cukup RM1 lak. Tudung RM11. Nasib baiklah Kak Ila bagi lagi RM2 bayar duit beli kuih last week. So, cukup-cukup jelah nak membayar tudung. Nampaknya terpaksa juga withdraw duit jugak before balik. Malang sungguh, ATM machine tu T.O.S. Of courselah, harini kan pay-day!!! Dushh!! Dah nak jalan ni, pikir-pikir mane lagi ATM terdekat on the way ke tol Bangi. Memang taknak melencong ke tempat lain dah sebab kepala ni dah memang pikir nak sampai rumah je. So, gamble je jalan balik dengan cuma berbekalkan RM1 dalam purse. Hehe. Confident gilerr mase tu boleh nak witdraw kat R&R Seremban.

Sampai R&R, terus ke Petronas sebab tau kat situ ada ATM. Sekali.. temporarily out of service!! Laa? Gilerrr!! Mcm mane nak bayar tol ni? Last resort, call adikku Zakwan suruh dia datang plaza tol Senawang hantar duit tol! I ended up waiting for him for nearly 1/2 hour. Balik rumah kena hentam habis dengan Mak & Abah. Hahaha, memang memalukan. Boleh tak takde duit nak bayar tol? Sangat memalukan!

Hari Raya Haji lepas, kami satu family balik ke kampung. Alhamdulillah, nenek dah sihat dah. Last week nenek demam teruk tanak makan semua, sampai kitorang anak beranak cucu-cucu semua ni risau-risau dah & semua balik ke kampung. Sampai Abah yang baru sampai Perlis malam sebelum tu cepat-cepat amik flight balik the next morning. Tapi saya tak sempat balik pun sebab Mak kata nenek dah ok sikit & dah nak makan. Cian nenek.. I love u so much!

The next day, family kami ke PD untuk bercuti-cuti Malaysia. Kami booked family suite di Selesa Beach Resort. Kereta-kereta S’porean je yg memenuhkan parking kat situ. Banana boat pun mahal sekali ganda berbanding masa naik dengan geng Sedundun kat Ancasa Resort last year. Emm, tapi Ancasa tu dah ke arah Teluk Kemang, so thats why murah sikit kot.

22122007119.jpg
The view from our room. Lihat poney yang kasihan di bawah pohon nyiur.
22122007122.jpg
22122007123.jpg
Masa ni tengah tunggu banana boat kat tengah laut tu jatuhkan orang.

Another news is, the preggy Kak Sue dalam entry saya before ni dah pun selamat melahirkan baby lelaki yg comel pada 18hb Disember 2007 yang lalu. Best sangat sebab Kak Sue berjaya beranak pada pagi hari so kitorang boleh melawat dengan senang hatinya. Hehe. Congrats Kak Sue! Nama baby dia kalau tak silap Megat Muhd Zamir.

18122007102a.jpg
Baby Megat! Macam tak percaya je beberapa jam yang lepas baby ni still dalam perut Kak Sue!

18122007104a.jpg
Hihihi, sorry saya kena buat tudung untuk Kak Sue. Tu bukan tudung sebenar tau.

Kak Sue memang terer, merujuk kepada Dila sebab baru berapa jam bersalin dia dah boleh berjalan laju-laju macam takde pape yg berlaku. Alah, dah baby ke tiga so no problem la kan. Agaknyalaaa… isshh ngeri bile dengar cerita beranak. Baby Kak Sue baik giler tak nangis langsung pun masa orang angkat dia. Dahlah mata boolat!

Oh, ingat lagi tak Cik Paez sedang amik lesen B Full. Motor Abah Cik Paez yang bakal dipinjam oleh Cik Paez telah pun sampai ke rumah dia. Seronoklah tu. Kepada Cik Paez, sila selesaikan segera kelas motor anda dan jangan lupa membeli helmet yang bersesuaian.

pic160.jpg

pic156.jpg
Rajin-rajinlah bawak motor ni ye sayang supaya cepat pandai dan boleh membonceng saya selepas kita kawin. Hehehe.

1_529955899l.jpg

Saya dapat gambar ni dari cik Aisya bakal cousin saye. Hehehe. Tq cik Cah!🙂 Adam Azlan nama baby ni, baru bape bulan ek cik Cah? Nampak beza giler badan dia dengan Adham. Rinduuuu sangat kat Adham.

Oklah, panjang dah ni. Till then. Selamat Bekerja esok hari semua!!!

18 Comments leave one →
  1. aisya permalink
    December 26, 2007 9:37 am

    bape bulan?? tau tak dier lahir beberape ahri selepas arwah azlan meninggal..jadi letaklah name azlan sekali tribute too arwah..tak silap dah 5 bulan.. kaki dier kuat gile! dah nak jalan sangat padehal meniarap pun tak leh..ade lagi satu gambo nanti after transfer kite anta kat mizah lagi key..mase gie upm hari tuh dapat jumpe lina! windu!

  2. December 26, 2007 9:55 am

    waahh pandai nak jalan dah. adham tu dah pandai jalan tah tak ek? gie upm watpe kak?

  3. December 26, 2007 4:02 pm

    woi gile bubuh betul2 gmbr aku tgh makan. Tak cun ah gambar tu… bagila yg cun2 je… hahaha….

    baideway, gmbr baby kaksu yg ade tangan tu tangan aku la… cun kan?hahahah…

  4. suraya permalink
    December 26, 2007 7:13 pm

    abg aku tibe2 ckp kat mak aku mau kismas..n time tu dah masuk disember!!kelam kabut la buat hantaran..baju nikah..jemput sedare seme..nanti aku upload gambaq kat fotopages ye kaakaakk.leh tgk anep jd pengapit.org soh lap peluh pengantin die lap peluh sendirik.hampeh toll!!x percaye lak aku dh dpt kakak ipo.which is cikgu jugaakk!!nanti majlis abg aku sekali aku.tunggu kad naaa

  5. suraya permalink
    December 26, 2007 7:14 pm

    mizzz yang comment first tu delete ye.ade tertinggal perkataan lak.hihihi

  6. Acik Lina permalink
    December 26, 2007 8:19 pm

    Adham takleh jln lg…cume dia ske panjat2 je! Adham kena demam campak…sian dia…=(

  7. December 26, 2007 8:39 pm

    Woi dilaa, semat ape gamba sisi tu wahahahaha. chet tu mase ko dokong ek aku amik gamba baby?

    Suraya – weh aku dah terdelete komen 2nd. same je komen aku nengok. wooii cekgu ke akak ipor hang? wahaaaahahaha cikgu cikgi laaa adik beradik ko ni. ish cam tak caye gak aku ko ade kakak ipar beb! abg hang yg garang tu dah kaweeennn??? heheheeheh.

    Acik Lina!! Kite tau abg faez pun baru lani btau Adham demam campak. cian Adham baby…😦

  8. December 26, 2007 9:41 pm

    X saba tunggu baby cik Mizah😀

  9. December 27, 2007 8:28 am

    hahaha..lambat lagi cik Aien. X saba nak tunggu baby awak dulu, bole x?😉

  10. suraya permalink
    December 27, 2007 11:18 am

    tulaaa..tp nak dkt2 time kawen tu garang die dah ilang2 sket.kire dah matured la kununn..kitorang x sabau mau buli kakak ipo.aha bolela pas ni die lak basuh+lipat kain+iron baju yang banyaakkk di umah ku =)

  11. December 27, 2007 11:55 am

    suraya! kuang asamnye adek ipar!!!!

  12. idawanie permalink
    December 28, 2007 8:23 am

    amboiii sue, suker2 ar je nk wat akak ipar jd cam maid ek? kang repot kt abg sue, x pasal2 kene marah..haha..

    mizah, x sabo nmpk nk membonceng bersama2..hehe

  13. December 28, 2007 11:28 pm

    cam best ke hotel kat pd tu eh?

  14. December 29, 2007 2:56 am

    sy pun pnh cm kak hamizah..sy drive je lalu highway n igtkn duit dlm wallet dh lps utk next tol…nk dkt smpi tol tgk2 duit dh abes daa..haha..naseb de duit2 syiling yg bler dikira ckp rm 1.30..naseb..hehe

  15. December 29, 2007 5:30 pm

    salam weekends..

  16. December 29, 2007 6:27 pm

    wanie, meh kte repot je kat abg sue. sue & debot ni xleh caye tak mustahil jek dorang nak buli kakak ipar dorang tu hehehe

    knizam – ye cam best gaklah. kalau gi pd bolehla try duduk situ.

    shaz – naseb rm1.30 je kan, bukan rm5.70.🙂

    me yginsaf – salam weekend 2 u too.

  17. December 30, 2007 2:35 am

    yep..naseb rm 1.30 je..kalo x mau sy pth blk xlalu tol..eh bleh ke pth2 blk ni kt highway??haha..do visit my blog key..:)

  18. December 30, 2007 11:07 am

    yeah, sure!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: