Skip to content

Semalam..

January 2, 2008

Akhirnya saya telah berjaya meminjam beberapa majalah Pengantin kak Aien. Semalam jumpa dia & tunangnya di rumah, saya & tunang sampai dulu kat rumah dia baru dia sampai. Sibuk mencari barang-barang kahwin.🙂 Tq soooooo much kak for the mags & tea. Hehe. Lepas ni dah khatam semua tu saya pulangkan balik k. Dah tau rumah senanglah nak datang meminjam yang lain.  Teruja pulak saya melihat persiapan bunga pahar dia kat rumah tu. Seriessss cantek!!!!🙂 Sure puas hati giler semua buat sendiri kan? Sori kak menyusahkan awak semalam.😉

Pagi tu saya dibawa cik tunang tengok rumah baru dia kat Seksyen 7. Kebetulan Mama & Abah ada sekali. Tengah bincang dengan kontraktor nak buat taman & all. Besar gilerr rumah tu. Nanti kenduri belah cik Paez pun buat kat situ je senang. Mama dia dah cakap-cakap nak buat bulan Mei. Harap-harap semuanya dapat kami berdua rancang dan persiapkan dengan jayanya InsyaAllah.

Oh ok sambung esok. Im going back now. Daaa.

27 Comments leave one →
  1. suraya permalink
    January 2, 2008 11:43 pm

    waaa bulan 5 kaaahh..another 5 months to go =) aku carik2 gift kat ayer itam.kebetulan kursus kt sini.seriyesss banyaaakkkk kaakkaakk..juling mate ko

  2. suraya permalink
    January 3, 2008 1:17 am

    adibah suruh promote blog die http://www.adibahabdullah.blogspot.com =)

  3. January 3, 2008 9:15 am

    Haa???
    bagusnye bunge pahar kak aien buat sendirik
    huhu
    saye takde la kot nk buat2 sendiri nih. skang ni pn takot2 dah kalau2 tak smpt nk catch up dgn seme item yg ade dlm checklist kawen tu… takottttt!!

    slmt membuat persiapan, kak mizah!😉

  4. January 3, 2008 9:58 am

    tahla surayaaaaa..saya rasa am tak sempat je nak buat bulan 5. mak aku kate nak renovate rumah dulu, dah tu sempat ke? kalau tanya mak aku die nak buat bulan 7/8. lambat sgt lak. hehehe. weh suraya ko email la aku ape yg ko buat untuk kawen ni. bajet2 sume amacam?

    nnti aku link si dibah. kena buat satu entry special ni.🙂

    a’ah cik eyda, cantek giler bunga pahar die. saya jelesss ni. saya pon takdelah nak buat2 sendiri, tak kreatif dan takde masa.
    selamat membuat persiapan kepada awak jugeee!!!

  5. asnaida permalink
    January 3, 2008 10:54 am

    ermmm.. ni post khas untuk org2 yg nak kawen ek?? sy out of list la cam gitu,😦

  6. January 3, 2008 11:04 am

    hey budak dah gemok..hehehe. ko lom out of list la. azam ko kan nak kawen tahun ni. so ko termasuk skali hehehe.btw, tunjuk skit gambar pakai jeans yg dah takde ruang2 tu..hehehe

  7. shera permalink
    January 3, 2008 11:09 am

    itulah…
    tamau geng laa cite kaween jek😦

    btw, bulan 5 ke?

    aku ade wedding lain tau bln 5..hopefully x clashhh…

    oiii aku br igt nak boikot kamuuuu yg sombongssss..blueeekk

  8. January 3, 2008 11:17 am

    woiii makcik sheraaaaaaaaahhh

    bluueeekksss tak baik tau boikot aku makcik!!!!!!!!!!!!!
    yelah aku tak sombong tau. ampun k kak..hehehe. maybe tak kot bulan 5, tak sempat kang nak prepare. aku satu hape pon tak ready theme ape kaler ape suem lom decide. ahhhh tak kire, clash tak clash ko kena datang gak!

  9. suraya permalink
    January 3, 2008 12:15 pm

    kalo baru nak renovate dalam 3..4 bln gaks.ekau ni x sabau2 mau kaweeennn!umah tj pun dh tambah 2 bilik.abeh taman bunge omak die..hihi.mau kah list2 aku.by wikend aku email la kakaakk.bapak aku soh wat seme sendiriikkk supaye jimat sedikit ongkos.errmm..lagi 4 bln ni sempat kott.aku pun dah glabah2 cipanzi skrg ni.cepatla pulak dah bln 1!

  10. Acik Aisya permalink
    January 3, 2008 1:33 pm

    ha acik mizah bulan 5 ke bulan 7/8? lau bulan 7/8 lambat nye..acik mizah punye umah pun nak renovated gak ke..mak andak kate bulan 5 gak kat kite kite orang tapi enggak tau la umah blum usik kan?? hurm umah tuh memang besau! sonokla awak nanti..

  11. January 3, 2008 1:52 pm

    suraya, emm tulahhh. aku lom gelabah cinpanzi lagi. sekarang tgh khusyuk menengok magz pengantin aien tiap2 hari. nnti dah dapat ilham nak kaler ape sume br aku stat gelabah kot. hehe. sila email saye wiken ni pls. i need guidelines hehehe.

    tula sya acik mizah tak sure ni. xpela kite stat mane leh buat dulu. nanti tolong-tolonglah kite ek?🙂

  12. athirah permalink
    January 3, 2008 11:07 pm

    cik mizah!!

    rinduu..lm tak jumpa ler!

  13. asnaida permalink
    January 3, 2008 11:17 pm

    Adeiii… mijah, bile tarikhnye nih??? bulan 5 atau 7/8??
    ermmmm.. kang terus delete dr list baru tau, hehehee…😛

  14. January 3, 2008 11:32 pm

    kakak, sila belek btol2 magz tuh. bese nye, x puas skali belek, hihik.

    bunge pahar tuh mak saye yg buat. saye tolon sket2 jek😀 x kreatip la. saye paling ske bunge dulang hantaran. nanti tgk tau!! cantek🙂 mak saye kate, kalah anak raja. eceh, promote plak, hihi. saje je, saye ske.

    saye ase, saye dh try prepare everything seawal yg mungkin. tapiii smpi arinih ade je yg x complete lagik. haiskkk. so kepada seme yg akan kawen tahun neh, termasuk la yg bercadang & berazam tuk berkahwin, sila jgn start prepare lmbt ye. kang ade je yg tertinggal. saye baru je kena marah ngan member tadi sbb byk lagi yg blom bli, huhu. dh la tgh runsing neh😦

  15. January 3, 2008 11:36 pm

    Owh kakak. Maaf ye menyebabkan kamu menunggu😉 Sila jangan serik dtg lagi. Umah saye kecik je.

  16. idawanie permalink
    January 4, 2008 7:36 am

    bln 5 ke??
    x de org nk kawen bln 10 ke?? hehe

  17. shera permalink
    January 4, 2008 8:03 am

    ade org tuh….g shah alam jmpa cik faiz dia jek..siap kamu kalo tersermpak ngn aku…:p

  18. January 4, 2008 11:42 am

    athirahhhhh, rindu jugak dengan kamuuuuuuuu! sori k tak jumpe2 haritu. jgn join shera boilot aku tau bebeh!🙂

    sabar laaah makcik aida, dah konfem nanti aku btaula. tak kesahla bulan bape pon..grrrr…

    cik Aien – senanglah saya nanti ape2 refer kat awak je ek. eh boleh ke kalau nak tempah bunga pahar kat mak awak?😉 haa kawan-kawan sila ikut nasihat cik Aien ni, jgn start buat preparation lambat.

    tq cik Aien, pasni saya pasti akan datang rumah awak lagi.🙂

    cik Wanie – bulan 10 nak raya dah. awak datang open hs la. eh takpon kite wat tele-conference masa kawin nanti hehehe.

    saudari Shahirah Samsudin, ngadela ko nih. insyaAllah tak terserempak. hehehe.

  19. January 4, 2008 11:25 pm

    Tempah bunge pahar?? X sempat dh la kakak. Saye punye pon thn lepas lg dh start buat. Nk buat xleh rushing2. Kena relaks🙂

  20. January 5, 2008 7:41 am

    kak mizah dear,
    ha???you’re getting married that soon??
    i balik msia end of june!!!
    ala ala..tunggu la sket lagi!nak pergi.nak menyebok2.excited tgk sspians ramai yg dah kahwin:):):)
    mine would be sgt lama lagi la kan!in that case kena la tumpang menyebok yg para senior punya:)

    hugs,
    ileena@Russia.

  21. aisya permalink
    January 5, 2008 11:38 am

    baiklah cik mizah..nanti cik cah tolong.. tapi cik mizah tuh lau datang shah alam jangan la lupe jumpe kite gak lau kite ade kat shah alam..kite selalu ade kat shah alam..awak mission ngan encik tunang takmo jumpe kite pong…hik hik hik..

  22. January 7, 2008 9:24 am

    cik Aien, takpe.. just try my luck. hehe🙂

    hai ileena! camne boleh came across my blog ni?hehe i dont think its that soon. umur dah 25 ni dah cantek2 laa nak kahwin.insyaAllah if u wanna come, i’ll put u up in my guest list ok?🙂

    ok cik cah. eh mak andak awak nak dtg rumah kite weekend ni. harap2 leh cofirm date trus. weeeeeeee!!

  23. January 8, 2008 10:51 am

    whoaaaa mizah rancak nyer persiapan ko..xsangka ko nak kawin dude…lalatku yg smakin cantik…wer r u? hoping dat we cud meet up😉

  24. January 8, 2008 2:10 pm

    helo makcik yana oit, rancak apekebende nye ni date pon lom confirm lagi. hehehe. xpe, simple2 jek sume. yg penting mcm saya btau anda – akhirnyeee kawin.

  25. Aisya permalink
    January 8, 2008 2:51 pm

    huh nak mai umah this weekend?? nanti dah tahu date jangan lupe bagitau kite ok cik mizah..kite nak tahu warne ape kene beli baju nih..

  26. January 8, 2008 5:55 pm

    okie dokie. wow cik cah dah ade gambaq laa!🙂

  27. shera permalink
    January 9, 2008 1:39 pm

    eleh cite kawen je kamu…

    oitsss….bila datenye?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: