Skip to content

1st thing booked :-)

January 13, 2008

First thing, the good news is, saya dah berjaya booked mak andam untuk kedua-dua hari yg berkenaan. The not very good news – I haven’t decide on the theme.😦 Tadi dah jumpa & discuss dengan mak andam saya, dia kata fikir dulu baik-baik & revert back to her on my decision next week. Mak andam kata nak buat baju baru pun boleh, kalau-kalau rasa nak baju dengan citarasa sendiri. Saya macam terfikir nak pakai songket bunga tabur sebab banyak tengok dalam magazine macam cantik je. Tapi, nak kaler ape tu masih blur lagi. Cik Aien, dah beratus-ratus kali kot saya belek magazine pengantin awak tu nak cari ilham. But till now, still nothing. Illek. Zilch.

13012008155.jpg 13012008163.jpg

Hehe. Saya pening.

Ohh, SSPians, korang aware tak yang cik Fizah Mahri @ Moon dah kahwin?? Ke aku je tak tau? Ini pun sebab ternampak gambar nikah dia in Friendster. Serius takde dengar cerita langsung. Masa di UTM dulu selalu je jumpa makcik ni. Tak sangka rupanya dia dah kahwin dah.πŸ™‚

Anyway guys, please don’t ever get boring with my entries in the few coming weeks ok, of which most probably would be pre-wedding entries over & over again.

Thank you.πŸ˜€

41 Comments leave one →
  1. suraya permalink
    January 14, 2008 8:15 am

    aku dah try2 baju kawen..bj songket memang panassss..aku pakai jap dah peluh2..huhuh mmg kene aircond baaikk punyee.

  2. January 14, 2008 8:59 am

    morning suraya!!!

    ala songket bunga tabur cm kat ats tu kan tak sarat sangat. xdelah panas sangat kot! warna ape cantik bebeh? aku ingat nak kaler purple.. hehehe.ade sesape lagi kawen pakai songket? aien? aida?

  3. suraya permalink
    January 14, 2008 9:32 am

    aku pakai sebijik cm kaler oren tu just kalernye hijau.pepel lawaaa!!!org tu kate aku pinggang ramping tp ****** besooo.ahahhaa ketat jugakler kainnye aku pakai!!from todei aku kene dieettt!!aa tidaakk

  4. January 14, 2008 9:49 am

    wooowww suraya si pinggang ramping!!! ok ape tut tut besar cm jlo la gamaknye. hehehehe. aku nak try kaler purple yg terang kot.a’ah yg patern kaler oren tu lawa kan.

  5. asnaida permalink
    January 14, 2008 9:58 am

    adeiiii… conversation antara org2 yg nak kawen g, huhuhu…
    gatal dah rupenye kwn2 aku nih,πŸ˜›

  6. asnaida permalink
    January 14, 2008 10:00 am

    Oh mijah, lupe nak bgtau.. xtau la ko tau ke idak..
    tp 18th – 20th January, ada pameran perkahwinan kat Midvalley…

    aku tgk kat tiang2 lampu tu ade byk, hehehe…

  7. January 14, 2008 10:06 am

    a’ah aku ade terbace gak pasal pameran ni.

    eleh si kecik ni dia pun same je tau! woit cepatlah konfemkan ‘idaman hati’ ko. dtg kenduri aku nanti bawak boipren ok! harusss!

  8. January 14, 2008 10:56 am

    kak mizah,
    kite pn ade cite2 nk pakai bju songket bunga tabur kaler pepel. mcm dlm gmbr dlm mag pengantin (keluaran bln bape tah lupe). tp rasenye mcm panas… hahahaa… tgkla cane. kaler putih pn cantik. kaler ijau pucuk pisang pn canteeekkk gak. hehee…

  9. January 14, 2008 11:04 am

    ye, ade satu keluaran majalah pengantin tu penuh ngan fesyen baju songket. itu yg mak andam tunjuk tu. saye pon sukeeeeeeee nak kaler ijau pucuk pisang. tp mase tunang dah ijau so, xkan nak ijau lagi kan?

    walaupu sbenanye tak kesah pun.πŸ™‚

  10. January 14, 2008 6:31 pm

    Dlm magz yg latest ade satu baju songket bunga tabur kaler dia sangaaattt cantek. Purple pink sket. Keluaran yg ade pelamin byk2 tuh. Tapi susah sket nk carik. Kalo dpt mmg lawaπŸ˜€ Carik la kakak.

    Saye pki songket utk bsanding. Dr dulu teringin nk pki songket penuh. Br ase mcm pengantin, hihik. Padehal same je ponπŸ˜›

  11. erun permalink
    January 14, 2008 10:09 pm

    huhuhuhu…acik mizah awak bz ehk nk tawin….berusaha ar…huhuhu

  12. asnaida permalink
    January 15, 2008 12:46 am

    sy nak jugak pakai baju songket bunga tabur.. ermmm, nak warna maroon, (ngamuk plak cik aien, kekeke),πŸ˜›

    cik mijah, “idaman hati” dah tau sape, tp blum di konpemkan, wahahahahaaa,πŸ˜€

  13. January 15, 2008 9:25 am

    oh mags yg zul yahya jd cover tu ke? nnti sy cek balik kang.πŸ™‚

    cik erun, lom bz lagi. cume ‘bz’ kat kepala ni jek. tq! silalah datang lagi ke rumah kami, nanti kitorang jamu nasi berlauk atul masak.

    aida budak kicik, a’ah ko kan byk giler baju kaler maroon. tukan kaler kegemaran ko. silalah konfemkan dgn segera. umie mcm dah konfem tapi ptuih senyap jek tak cerita pape pun. hehehe.

  14. asnaida permalink
    January 15, 2008 2:08 pm

    tu arr, dah byk sgt, tp ni kena buat lg baju base warna merah, xkan nak recycle baju lelame untuk g kenduri kawen kengkawan, ape kelassss… hehehe,πŸ˜€

    ume dah konpem, tp tunggu je la big announcement dia..πŸ™‚

    Sy belum konpem… tungguuuuuu,πŸ˜›

  15. January 15, 2008 4:24 pm

    tu r makcik. merah kan kaler kegemaran ko. cube ubah sket kaler tu. kuning ke hijau ke. tempah baju baru untuk kenduri aku k!

    sape yg belum dikonpemkan tuuuu???

  16. idawanie permalink
    January 15, 2008 5:27 pm

    nape model die tu cam penah nmpk ek?
    eheh, tetibe x?πŸ˜€

  17. aisya permalink
    January 15, 2008 5:47 pm

    hurm mizah pakai la warne yang shock kale..bukan faiz kate nak turq ke? makandak kate nak maroon.. kalau songket bunga tabuh tuh u guys putih ape ape kale yang gelap sure masuk punye..

  18. January 15, 2008 5:58 pm

    idaWanie – sape ek? adekah daku kenali?πŸ™‚

    cik Cah – haa kiter dah terpikir nak pakai songket kuning, boleh tak? paez mmg kate nak turqoise kat majlis side korang. tulah maroon lak dah ramai member booked.πŸ˜‰ kuning ok tak?

  19. asnaida permalink
    January 15, 2008 6:04 pm

    mijah, cepat tentukan theme, camne aku nak beli kain kalo ko x tentu g…

    lekas2, tukang jahit aku ramai yg berbaris nak tempah nih, huhuhu… nyibuk je tau,😦

  20. aisya permalink
    January 16, 2008 3:23 am

    kuning? tapi mase kat kelab golf dulu abg faris dulu kuning kan? eeh bukan tuh hitam..bole gak kuning yang agak agak shock tuh kan? yang terang tuh..cantik cantik..tak pon pilih kale brown tak pun pilih yang tul tul putih..bukan yang off white tau..yang pure putih terang tuh..bunga dier kale silver..cantik!

  21. January 16, 2008 9:01 am

    kak mizah,
    klu awak pakai kaler purple pn santeeekkkk gak sbb u both putih mmg lawa!πŸ˜‰
    haritu pegi bridal house, ade byk kaler… kaler putih ade, pink, purple, biru, cokelat, maroon tu mmg sah sah adeπŸ˜€

  22. January 16, 2008 9:32 am

    wow…mizah semangat~ pilih2 mane satu yg anda suka~ kawin sekali jek seumur idup~ huhuhu~ kem salam atul, walaupon aku tgh online ngan die..best tak serumah ngan die..kalo die malas2, ko ckp ngan aku~ akakakakaπŸ˜€

  23. nisa permalink
    January 16, 2008 9:34 am

    kalo tunang dah ijau, cube la warna lain plak
    baru variasiπŸ™‚
    mak andam aku kate 2008 adalah tahun purple hehehe

  24. January 16, 2008 9:47 am

    cik aida, pastikan badan ko dah gemuk skit ok. dan pastikan dah ada punggung. hehehe.

    kat kelab golf tu theme kuning, tapi pengantin pakai songket ala-ala hitam. malam tadi cakap la kat faez jadi ke nak turqoise, tp die kate kene tanya mama dia dulu.tah2 jadilah tu kaler maroon.putih cantik kak cah, tapi kan nanti tak cam tenggelam ke? kalau kaler kuning nak kene kuning sbenarlaa..

    cik kopi, awak plan2 nak kaler ape pulak ek?

  25. asnaida permalink
    January 16, 2008 10:16 am

    woitsss… cancel comment untuk aku tuh… sensitive tuh..πŸ˜›

    p/s: akan ku usahakan, hehehe

  26. January 16, 2008 10:52 am

    pinat, panjang umur ko muncul kat cni. atul baru je cerita semalam ko dah stat keje tempat baru. penat kan keje bank?πŸ™‚ atul memang seorang housemate yg bagus, dun wori! dia dah masak2 untuk seisi rumah. hehehe. take care of urself & the baby in the perut ok?πŸ˜€

    purple adalah kaler utk 2008 ke? byknye nak kene pilih kaler cmni.nway, see u as mrs nisa this saturday babe!

    woitts aida, tanak cancel!πŸ˜‰

  27. fiza permalink
    January 16, 2008 11:00 am

    mizah… tahniah tahniah.. mesti susah nak decide sebab semuanya cantek2 blaka… i suka warna merah ati… cunla…tp mizah kan putih pakai color ape pun mesti cantek punyaπŸ™‚

  28. January 16, 2008 11:17 am

    thanks fiza.πŸ™‚ itulah mmg susah bak kata pinat kahwin sekali seumur hidup kan. kite akan cube pilih yg terbaik tanpa terlalu berhabis, insyaAllah. hehe.

  29. January 16, 2008 6:52 pm

    suke creamish+gold, mesti lawa…ke arah kuning pun santikk!!=p sure lawa korang kawen pakai songket….

  30. aisya permalink
    January 16, 2008 6:57 pm

    kuning sebenarla cantik yang macam kuning diraaj tuh..putih jangan yang off white tuh putih yang sebenar gak! hari tuh mase bincang ngan mak andak kate memang nak kale maroon tapi faiz je kate nak turQ tak tau la yang mane sebab kami semua ppon nak buat baju.. awak discuse la ngan cik tunang awak tuh cik mizah .. ke ke ke.. tapi cik cah tau cik mizah nka kale kuning tuh kan kan kan kan..=P

  31. January 16, 2008 10:08 pm

    kak mizah,
    mmg btul kot 2008 kaler pepel.sbb kaler saye adelah pink pepel..ngehngeh.
    chisssss… kak mizah tak jupe saye lagik.saye sudah bergemok2an dan juge sudah ade punggung taaaawwwwwπŸ˜› huwaaaa…takot nnti tak muat pulak nk masuk kain songket😦

    awak pn same, last saye tgk gmbr kamu…kamu sgt kurusπŸ˜‰

  32. idawanie permalink
    January 17, 2008 12:45 am

    saye juge skg eyda.. purple musti cantek! tp kene pilih btol2 la kot..silap2 nnti nmpk pudar lak ek..

  33. asnaida permalink
    January 17, 2008 10:14 am

    cik kopi… theme anda pink pepel ek??

    checklist diupdate…πŸ˜€

  34. January 17, 2008 10:17 am

    kalau nak tau, sampai saat ni saye lom buat decision on the theme colour!😦

    tapi cam dah shortlist 2 kaler – PURPLE & KUNING.

    a’ah kan iman, creamish gold cantek tapi nak kuning diraja gak!

    cik cah, awak ni naaaaaakkk jugak putih sebenar. so saya akan masukkan kaler putih dalam list.

    1. purple
    2. kuning diraja
    3. white
    πŸ˜€

    oh awak kaler pink purple ke cik kopi? saye kaler white + purple la cam gitu.

    ida, kalau aku tak amik kaler purple, 2009 nanti ko amiklah kaler purple k bebeh! hehehehheh!

  35. aylahoney permalink
    January 17, 2008 11:19 am

    cik mizah!!!!!

    been away for quite sometimes.. suddenly heard that u’ve decided on the date.. congratulations dear!!!! happy for you… aku masukkan kat kalender skrg… hehehheh.. all the best for the preps.. aku takde idea nak suggest ape.. belum join the club.. =D anyway, will be around during nisa’s wedding.. insyaAllah.. hope to c u there.. kul bape korang nak sampai sana?? konvoi ker?? inform aku laa so that bleh jumpa n update stories..

  36. January 17, 2008 12:16 pm

    thanks saudari fadilah hani yg telah pun back for good.

    hehehe. yes, mark ur calendar right away! :-)a’ah, aku pi nisa’s wed, with my fiancee insyaAllah. c u soon tau. muaaahhh!!

  37. January 17, 2008 6:15 pm

    Kakak.. pegi round2 butik pengantin. Find the perfect color for u. Belek lagi magz pengantin tuh. X culup meh dtg pinjam kat saye lg. Selagi x decide, susah woo mo decide menda lainπŸ˜€ Kamu ade 5 bulan je lagik. Jgn igt 5 bulan tuh lame. Takooott x? hihik..

  38. aisya permalink
    January 17, 2008 10:05 pm

    purple campur putih sebenar cantik cik mizah!! cantik kite dah emejinkan untuk awak dah nih..cume bunge songket je kite tak dapat nak imejin untuk awak cik mizah..eeh lupe.. hari nih beday ADHAM yang setahun..ptg tadi ym ngan Acik Lina..suke dier..heHehE

  39. January 18, 2008 10:17 am

    takooottt kak aien!!😦 give me until chinese new yr. hope i can go menyedang baju during the CNY weekend sebab family cik paez akan ke PD bercuti. nanti nak kidnap dia jumpa mak andam jap. pastu kasi die tgk sendiri kaler baju supaya die tak bising-bising nanti. hehehe.

    pandai saiko orang ekkkk!!πŸ˜‰

    ey cik Cah, tauuuuuuuuuuuuu adham baby dah setahun dah? kejap je kan..paez btau semalam.dah lama tak jumpa adham,rindu gilerrr. acik Lina tu ade jumpa die ke baru-baru ni?

  40. aisya permalink
    January 18, 2008 1:31 pm

    acik lina dah lame gile tak jumpe dier..acik lina kate CNY baru alik..ha betulla tuh ade cuti cuti malaysia kat PD..he he he..

    tuh la rindu gaks kat adham..sure dah berlari lari skang dier..so notty..pandai gile dier..last cik cah jumpe kat kenduri kat pahang..;P

    cik mizah kidnapla cik tunang faez kamu tuh cepat cepat pastuh annouce kale ape yek nak buat ok..tapi nanti dah pegi kedai jangan rambang mate pulok! he he he

  41. January 21, 2008 4:54 pm

    whoaaaa mizah if aku seputih ko, aku choose kaler gelap..tapi panas laaa babe..nnt if ko bersanding, kasi kepit laa ketiak basah ko…hehe
    wei fizah moon tuh batch kiter ker?
    budak topaz?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: