Skip to content

Easily Influenced?

February 5, 2008

I watched a documentary on a japanese tea ceremony at Travel & Living channel yesterday. Five minutes later, I found myself sipping my own cup of tea.

At one time, I saw this cornetto tv ads. I was having it the next hour.

I heard this song the first time on the radio, on my way to the office one morning. What I knew then, I was listening to it repeatedly the next day and the days after (back from work,searched the song on the Net, burned it).

Kak Aien dah siap dah kad kahwin dia. Cantek laktu. Dah ada dua dalam list card-maker ni. LH or InkLink. Rasa macam tak share dengan cik Paez sebab family dianye kad kahwin special sket kot. Mak saya dah beli kain songket kat Kelantan, untuk baju family members.Β Saya pun tak pakai songket masa sanding. Β Oh, theme kaler dah ade, kuning-gold-cream. Untuk bersanding. Nikah lak, putih-silver.πŸ™‚ Masa dah semakin suntuk. Hantaran lom beli satu pon. Maybe next week nak gi shopping.

Sooo.. coming Sunday is Atin’s engagement. She called me last week fengan suara serak2 basah (demam nak bertunang). Finally bertunang jugak kawanku sorang ni.

Β Argghh, tak sabar nak kahwin!

32 Comments leave one →
  1. February 5, 2008 11:58 am

    aik ur theme kaler mcm aku laaaa…..
    yer aku pon x sabar nak kawen..wait 4 mine aaa..
    might b earlier than urs..(gila Xsabar)

  2. February 5, 2008 12:10 pm

    uiksss. woit ape ni ikut turn la dey tambi. hehehehe. gilak ah ko. ni dah melampaui batas normal ni. memang gila tak sabar nak belayar. kuangkuangkuang

  3. February 5, 2008 12:31 pm

    kuning-gold-cream?wow…mmg taste kite mcmtula…best,best!!!!!hehe

  4. February 5, 2008 2:20 pm

    iman pun suke kaler2 camtu ke??? hehehe. best kan!πŸ˜‰

  5. asnaida permalink
    February 5, 2008 3:58 pm

    ohooo, kena siap sedia mau beli kain dr skang..

    I’ll update the list againn,πŸ˜€

  6. February 5, 2008 4:03 pm

    thank you adik manes! kindly update the list.πŸ™‚

  7. radu caca permalink
    February 5, 2008 4:12 pm

    makcik
    bilenye nak kawen ni?

    yg benar,
    radiyah

    ahahah skema smacam je
    bile wehh??

  8. February 5, 2008 4:16 pm

    hihihih. i recognized that email address ok rabbit.

    nikah 21hb june, sanding 22hb june. eh besday ko bukan dekat2 tarikh ni ke ek? ke july? weeehh rad lame gilerrrrrrrrrr tak jumpa ko!!!!!!!!!!! mane jumpa blog aku neh makcik?????

  9. February 5, 2008 7:57 pm

    mesti org glamor ni..byk gile komen.

  10. suraya permalink
    February 5, 2008 8:11 pm

    gold2 tu sebenonye mak ayah aku berkenaaan jgk!!dahla seme kaler nak gold.peningggg gue!!last2 aku pilih maroon gold ..yeehaa berjaye jgk aku!!last wix aku g grazine kat klang.not bad jgk design die.aku tengah buat bunge telur.sampai berdarah2!x sanggup aku buat banyak2..cukupla seratos ajaaa..huhuhu..aku kol atin die kate surayahanim ko waajiiibb dtg.errmm..mu g dok??

  11. February 5, 2008 10:15 pm

    alah kak mijah jgn la ckp mase semakin suntuk tuu… kite byk lagi bende tak buat tau! huhuu… risau bangat!
    brg hantaran pn tak habis beli pn lagik.
    niway, at 1st nk buat kaler gold+cream tu tauuu tp mase bertunang haritu dah kaler cream… so tanakla same lagik…

  12. February 5, 2008 10:56 pm

    farhan, ni bukan glamor ni, ini namenye kawan2 rajin mengomen.

    suyayaaaaa – insyaAllah saya akan pegi nengok atin bertunang dengan jejaka idamannya. kuikui. suraya pergi tau, lame gileeeeerr tak jumpe hang.bawak meong skali.banyak citer hangat neh.suraya ko wat sendiri ke bunga telor? gilaak ah! amek gambar sket pastu antar kat mel.nanti aku mel lagi pasal persiapan kawen. sebulan dua ni bz gillaakk. aku baru balik umah ni. penattt!

    cik kopi, takpe insyaAllah sempat lagi. kite pengantin bulan enam. maseh ada 4 bulan lagi.tula gold cream ni mcm ramai gak yang nak buat tapi tak jadi. suraya + kopi. iman – coming!πŸ™‚ iman tu nanti kawen watla kaler gold cream k!

  13. February 6, 2008 1:04 am

    Gold+cream mmg satu combination yg sangaaaattt Kelasss, haha..

  14. aylahoney permalink
    February 6, 2008 2:07 am

    congrats la mizah.. at last berjaya gak decide which color for your wedding.. =D cant wait for the big moment..

  15. radu caca permalink
    February 6, 2008 9:25 am

    hahah
    aku dah lame bace sbenanye
    si hezry le btau

    wahh bebbb ko nak kawen dah..
    nak kawen jugak!

    oh lupe..besdei aku 4/7 le

  16. shera permalink
    February 6, 2008 9:27 am

    makcik, please laaa sabar ok? nak kawen sgt…
    xlarinye cik faiz kamuuuu tuuuuuu…

    bluek

  17. suraya permalink
    February 6, 2008 9:29 am

    weh..weh g tgk page eyda.adekah itu mija yg selalu dinampaki di ktc??hihihi

  18. February 6, 2008 9:37 am

    weih,pero msg me tru friendster…ahahahaha dia ajak aku mengumpat time ko kawen..tapi camner nak ngumpat skali ngan ko if ko dok atas pelamin…anem dlu kawen baru ko kan?yeay xsabar 4 d next gathering..

  19. asnaida permalink
    February 6, 2008 9:40 am

    cik mijah, tidak perlu suh cik sue bawa cik meon…
    ko x hinggat ke yg makcik meon tu dah ade kete savvy??
    kite pakse dia bawa kete, hahahaa…

    aish iman, pun sudah buat persiapan kawen ker??πŸ˜›
    (jgn dilupe kad jemputan tau,πŸ˜€ )

  20. February 6, 2008 11:07 am

    cik Aien bakal pengantin – yes, u are very right!πŸ™‚

    cik fadilah – thank you. chehhh ni baru berjaya pilih kaler dah ucap tahniah. kalau dah berjaya kawin nanti xtau las mcm mane hehehe…

    cik rad – a’ah yeee baru ingat 4 july. wehh jomla jumpa! rindula kat ko beb..

    cik tax consultant – blueekk! taula kamu tu slalu dapat bunga besar. taula ada cik YOU. bluek. aku tak tau lagi cerita kamu ty. kedekut!πŸ˜‰

    cik suyaya – mija hubby kak yam? selalu ke dinampaki di ktc makcik..satgi aku tengok page kopi.

    cik dey tambi – hehehe. kuang ajola pero ni.ya cant wait too, but when’s the next gath btw? hehe. ko in-charge la. buat kecil-kecilan pun okla.anem kawen bulan 5.lame lagi tuuu..

    cik wedding lister – a’ah saya lupa najmiah dah ada savvy. yeay!!! tapi saya still kena drive sendiri gak sbb from seremban kot ahad tu.weekk.

  21. aisya83 permalink
    February 6, 2008 11:19 am

    mizah blah faiz dah tau tak warne ape? he he he kelmarin ibu kite gie umah makandak tapi kite takde gie melaka ngan bonzer beli dulang.. hurm..lina dah balik kan? lain kali cik mizah sayang bagi tau name dulu ek mase call.. he he he

  22. February 6, 2008 11:36 am

    hihihi sorriii giler cik cah. kite lupe kite lom bagi no kat awak. patutla terpinga-pinga je. dahla kat bus stand tu bising. wah dah beli dulang? bolehlaa kite pinjam dulang hantaran awak.πŸ™‚ belah paez lom tau lagi kaler ape kot. xtaula mak andak awak dah decide lom. cik paez tu semuanya mak die yg buatkan.πŸ˜‰

  23. isma permalink
    February 6, 2008 7:23 pm

    hohohoh..aku dah merasa naik si’savvy’ meon..kekeke. Su next week aku cari hadiah suhana azlin+payat..gurls..sape lagi nk tong2 sama?? so far..aku,suraya,meon,umaimah (hadiah suhana azlin)..anyone??

    mijah..kim salam tahniah lat atin
    aku msg dia x reply pong..sombong!!kekeke

  24. February 6, 2008 10:23 pm

    haiyo.. manyak nyer comment ni! aku org yang ke 23 ker??

    mizah : cantik ur theme color tu..sesuai with kulit kamu yang cerah tu.. weh, gila bz makcik ni.,.

    yana : tak sempat jumpa ko kenduri hari tu! bile turn ko pulak?? mcm dah dekat dah bunyinyer..

    Mizah : pero dah tau ko bocor rahsia dia dah kapel..haiyo..lawak la pero ni.. jadi GF senior aku kat UTM la plak.. ahahahha… kecik nyer dunia..
    πŸ™‚ miss u lalat!

  25. February 7, 2008 10:10 am

    cik semah – boleh jugak tong2 beli hadiah lin. korang dah decide nak beli ape?

    cik cicakku -a’ah thir, since 2 weeks ago until probably early March saye sangat busy!!! dah seminggu ni balik lambat. ha si pero dah bgtau ko la tu dia kapel ngan senior ko? kuangkuang. siap buatkan blueberry muffin tu. aku dah mintak dah resepi cinta mufin beri biru dia.

    miss u tooooo cicak!!!!πŸ™‚

  26. aisya permalink
    February 7, 2008 11:57 am

    akum! cik mizah semalam saye baru balik dari shah alam bagi adik ipar awak tuh kad prepaid baru free.. he he he jumpe cik tunang awak aka encik kezen saye..encik tunang awak tuh kene diet la cik mizah nanti fitting baju tak muat..he he he.mak andak beli ape untuk cik mizah dari taj mahal kota cinta tuh? hi hi hi kite balik balik dapat beg je menambahkan koleksi..by the way semalam tanye faez akhirnye jawapannye memang dier enggak tahu warne ape ape pon cik mizah..=P

  27. idawanie permalink
    February 7, 2008 8:25 pm

    mizah, kem salam kat atin nnti ek..
    ha..nnti jgn lupe mengupdet tarikh die nk kawen lak ek..

  28. February 7, 2008 8:45 pm

    cik cah – tunang saya tu memang, badan dia dah naik, perut pun dah buncit. tapi xpe, buncit2 pun saya sayang gak!πŸ™‚ die ckp adham dah balik umah. waaa rindu giler nak jumpa adham.

    cik master wanie – insyaAllah, nanti kite sampaikan. haritu die cakap nak kahwin next yr. sooo, maybe wanie pun berkesempatan untuk bertogeda-geda dengan kitorang sume. hehehe.

  29. February 8, 2008 10:52 am

    cik mizah,
    sampaikan salam ocngrats kat atin ekk.. πŸ˜€

  30. Acik Aisya permalink
    February 8, 2008 12:42 pm

    aah adham dah balik and now mesti kat pd kan..nanti jumpe awak jugak! family gathering sonoknye korang!

  31. February 8, 2008 3:59 pm

    mizah, Atin is izatin kan??

    cousin fira, rumet aku masa final year tu..

    kalo ko pegi jumpa la dia.. ahahhha
    πŸ™‚

  32. February 8, 2008 8:48 pm

    cik kopi – insyaAllah.. kite akan sampaikan.πŸ™‚

    cik cah – dorang baru sampai pd petang tadi. adham tu dengar suara die kat belakang bising giler, tapi bila pakngah die bagi hp suh cakap tanak cakap.

    cik thirr – a’ah ye cousin fira, ezzatin. fira pegila ek atin bertunang? athirahm bile nak bawak saye naik Getz kamu?πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: