Skip to content

Lunch treat || Massage treatment

February 8, 2008

Last Wednesday, my collegue & I went for a lunch treat by our new section head, Encik Azlan at Petronas Training Centre (Permata). Only 13 of us came to work that day, yang lain semua dah start amik cuti sempena CNY. The kakak-kakak ordered food for 15 persons, tapi makanan yang terhidang banyak giler macam untuk 25 orang (yang besar) makan. Hehe. Yang pasti, capati & karinya sangat sedap. Memang kalahlah capati kedai mamak. Lepas ni, bolehlah book table kat Permata lagi for any makan-makan occasion kat ofis. πŸ™‚

06022008170.jpg

With Aza & Dila

06022008171.jpg
Orang lama in HR Services, Abg Amir – Kak Zah – Kak Mai. Back there were the others.

Petang tadi saya ke salun Nona Roguy for a massage treatment. Mak suruh berurut buang angin dalan badan, selain buat treatment untuk kahwin. First time saya bersauna. Dalam 45 minutes jugak kena steam. Lepas sauna, auntie Nor tu massage the whole body. Sangat best, walaupun ada sakit sikit sebab ada urat-urat bersimpul. Hehe. Dan walaupun badan dah berbau rempah. But I like!πŸ˜‰ Lepas ni kena datang berurut every two weeks. Dalam 2 bulan before majlis, kena datang seminggu sekali. Tunang saya pun dah kata nak buat spa treatment. Tapi dia tak payah buat awal-awal. Tunggu dalam sebulan dua before majlis. Maybe nak pergi Serenity Spa yang selalu keluar kat majalah pengantin tu. Ada satu outlet kat Bangi. Kena amik pakej pengantin, for bride & groom.πŸ™‚

So, apakah aktiviti anda di hari-hari cuti ni?

17 Comments leave one →
  1. February 9, 2008 1:12 am

    ohoho..sila baca blog saya kalau nak tau ape saya buat.btw,cuba kak mizz pegi kat link blog saya ni ada satu link nama : the pink stilettos.u are s0oo recommended to go to serenity spa.and plus,the girl,owner of the blog is actually getting married in a week.u should read her blog.all her preparations sangatla mak aihhh!!πŸ˜‰ i bet u are as thrilled as she isπŸ™‚ miss u!! btw,baru lepas lunch ngan fizz kelmarin.πŸ˜€ xx

  2. February 9, 2008 7:58 pm

    kak mizah,kite pn mcm nk pegi serenity spa tu.tp tula xde kat penang.adekat jb je.
    mak andam saye pesan,buat yg lulur,mandi bunga/susu tu elok buat 2weeks before and 3days before the wed day.tp saye mahu start dr skangπŸ˜› tp klu yg kat serenity spa tu,mcm nk amek package yg king&queen tu…mebi yg tu saye nk amek 2days before wedding dayπŸ™‚

    bestkan sauna&massage! saye sukeee sgt buat sauna&massage tu

  3. February 9, 2008 8:54 pm

    yeah sayang, ive read your blog.πŸ™‚ ciannyeeeee awak sangat tension kerja! jgn selalu stress sangat tau nanti cepat tua. btw, i know the said blog. sebab i pernah jumpa her link from my friend’s blog.ye sangat excited bace cerita dia. oh ade entry pasal serenity spa ke? i havent see it,nanti kejap lagi i bace.πŸ™‚ miss u tooo makcik! kim salam same cik fizz (as if she doesnt read my blog anymore) ;-)hehe, u still read my blog kan fizz????

    yela kak kopi. nanti kite try serenity spa nak? kak aien tu mesti dah pi memana spa tu. boleh mintak suggestion dia gak. bestlah buat sauna & massage. saye pon sukeeee!!b4 ni x pernah ke sauna, massage tu pernah la jugak.2 days before wedding tak lewat sgt ke kak kopi?

  4. idawanie permalink
    February 9, 2008 11:28 pm

    mizah, better bukak spa cecepat.. bley g spa mizah je..hahahaha

  5. February 9, 2008 11:35 pm

    iyeee.. saya memang teringin nak bukak spa! tapi cik wanie boleh sponsor tak? hehe.

  6. aisya permalink
    February 10, 2008 11:56 am

    upload la gambar denga adham..mesti comey..lame tak jumpe..how pd? besh tak? mesti beshkan..aisya cuti tak gie mane pon..pasnih nak apply AL sebab bos dah bising bising AL tak abishkan..aisya ade 6 days, syahrul ade 9 days..kemanekah hala tujuan..he he he

  7. February 10, 2008 3:14 pm

    mizah..ko boley namekan SPA M ..ehehe

    Nanti aku customer tetap ko! ahahhaha..
    πŸ™‚

  8. isma permalink
    February 10, 2008 4:00 pm

    hohoho..best ye da[at g spa..mahal x mijah??

  9. February 11, 2008 12:08 am

    x sempat pegi spa lagi….huhu. Neh br abes wedding kazen. 4 weeks to go. Uwaa.. cepatnye mase berlalu😐

  10. February 11, 2008 9:14 am

    aisya – mak ngah mizah takde gambar dengan adham😦 tapi best sangat dapat jumpa budak kicik tu haritu. dah pndai cakap mulut bising sangat tapi tak paham ape benda yg dicakapnya. ade gambar masa jalan2 kat pantai dengan pakngah paez je, tapi nantila upload.

    ck thir – yerp, kamu memang kene jadi pelanggan tetap aku. tapi buat massage treatment menambah berat badan. hehehe. seswai x?πŸ™‚

    cik semah – best gak! tapi aku buat urut2 & sauna jek. tak buat yg mandi lulur or herba apekebenda tu lagi.

    cik Aien – yeeee!! sekejap je lagi awak dah nak kahwin. takpe, try curi2 masa tu buat sebentar waktu. good luck kakak!!! selamat bersedia..πŸ˜‰

  11. sue permalink
    February 11, 2008 9:18 am

    beb gambar atin’s g kat fotopages aku surayahanim.fotopages.com

  12. February 11, 2008 10:12 am

    tengkiu suraya cantek!

  13. Acik Lina permalink
    February 11, 2008 12:38 pm

    Acik Lina ade byk gmb Adham…gmb half naked pon ade..hohoho!!!nnt Acik Lina bg kat Mak Ngah Adham ek..=P

  14. February 11, 2008 1:35 pm

    yeahhh! ok acik hantar kat email mak ngah plssss.. hamizahrazak@gmail.com. tengkiu!! gambar half naked dalam pool pun ade kt hp pakngah lom mintak lagi.

  15. February 11, 2008 2:05 pm

    if mizah bukak spa jadi SPAM laaaa…whoaaa steam steam..ahaha

  16. February 11, 2008 2:20 pm

    hahaha yeee thats why laa! ko ada berani nak datang spa aku tak? kuangkuang.

  17. idawanie permalink
    February 12, 2008 8:04 am

    owh..saye sponsor?
    diri sndrk pon tersponsor mizah.. hihihi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: