Skip to content

Adham – Port Dickson – Atin’s Engagement

February 12, 2008

Yeah sukeeenyee dah dapat gambar Adham yg comel dari Acik Lina niiii!! Tapi tak dapat nak save semua. So, acik Lina please pretty please.. emailkan gambar-gambar Adham tu kat kita yeeek!πŸ˜‰

image010.jpg

Adham bersama Pak Ngah Faez kesayangan-giler nye. Sikit-sikit nak mengendeng kat Pak Ngah. Uweeekkks! Jeles kitorang (Mak Ngah & Acik). Adham sekarang dah pandai cakap dan sangat kepoh. Walaupun tak paham ape dia cakap, kita layankan jela.. jiji jiji jiji jiji jiji jiji jiji.

image022.jpg

Janganlah amik gambar saya Acik.. saya nak minum air ni. Saya suka makan benda manis-manis. Nanti saya akan jadi seronok & suka gilerr & hyper sebab terlebih gula – ini kisah sebenar. Hehe.πŸ™‚ Rinduuuuuuuuuuuu giler kat Adham pleasee.. when can we meet again… eceeewah.

Saya telah ke Port Dickson hari minggu yang lalu bertemu keluarga mertua. On the way ke sana, terserempak dengan satu konvoi MyVi. Banyak betul MyVi owner club ni tah ape-apelah namanya lagi. Cuti hujung minggu semua oranglah nak bercuti ke pantai bermandi-manda sampai jammed jugaklah kat PD tu. Kat depan simpang nak masuk rumah cik Dila pun kereta dah berderet-deret. Banyak jugak kereta yang disaman polis sebab parking sesuka hati di tepi jalan. Yang penting, dapat mandi laut. Hehe. Apa yang pasti, encik Faez tidak layan mandi-mandi laut di PD. Tapi saya tetap layan PD ok?πŸ™‚

faez1.jpg

Encik Faez yang dah debab sikit (tapi saya makin sayang, hehe). Masa ni air laut sedang surut. Kami melakukan aktiviti menyusur pantai mengejar anak-anak ketam. Siap bawak satu botol mineral water. Cuba teka siapa yang tak sampai 5 minit jejak ke pantai dah haus macam dah jalan kaki 10km?

Hari Ahad, berkejar ke rumah cik Atin, nak melihat majlis pertunangannya. Hampir kensel sebab terkejar dari Seremban & macam dah terlambat & tak pakai baju yang proper ke kenduri. Tup-tup handphone berbunyi, Atin call tanya kat mane dan suruh datang cepat sebab majlis dah nak start. Alhamdulillah semuanya dah selamat masa kami berdua sampai ke rumah Atin. And she looked very pretty in purple. Nyaahhh, I like your make-up taw!πŸ˜€

atin.jpg

Tengok? Saya sorang je datang pakai t-shirt & jeans. Ish ish ish… Sorry Tin, but I still came kan? Love you! Balik tu sampai terlupa nak say goodbye to Atin sebab sibuk berborak dengan mak dia & perkenalkan tunang. Apa yang dapat disimpulkan dari kenduri tunang makcik ni ialah = meriah giler, macam kenduri kahwin, siap ade gift yang cantik, best sebab ada cupcakes yang sedap (saya makan two cups). So, InsyaAllah tahun depan kita dapatlah tengok Atin naik pelamin..πŸ™‚

Ok, thats all for now.

Hehe, I assume you guys read this entry on Wednesday. So, have fun with your work/meeting/classes ok? Muahahahaha!! Saya cuti harini!! Saya bangun lambat, korang jangan jeles ok?

To Sayang, jangan jeles.πŸ˜‰

25 Comments leave one →
  1. idawanie permalink
    February 13, 2008 4:40 am

    mizah, br nk tanye nape mizah sorg cm x berpakaian lengkap..hehe..
    eh eh.. thn dpn tu bln bape?

  2. February 13, 2008 8:13 am

    hah, cutiii???
    mane aci ni kak mijaaahhhhhπŸ˜›

    jwpn saye adelah awak? btul ke?πŸ˜‰

  3. aisya permalink
    February 13, 2008 9:11 am

    wah..acik cah jelesnye tgk gambar adham yang dah besar..jeles jeles..dah pandai cakap?? wah wah penatla nanti acik lina+makngah adham+ acik cah nak layan..beshnye dapat ke laut..

    adham memang nak geng ngan pakngah adham jerk..ingatkan suke ngan pompuan tak pulak isk..kene jage jage nih..;p

  4. February 13, 2008 9:13 am

    u went 2 pd? n x telling me!! CHET

  5. suraya permalink
    February 13, 2008 11:02 am

    aku rase budak kecik boy memang suke kat boy besar laaa..kat kg seme budak2 kecik boy seme suke kat ajis.sikit2 abang ajis mane??..abg ajis jom kite main.borrrriiinnng aku.cupcakes atinn sedaaapp gleee.dibah siap tapauu banyaakk!!

  6. February 13, 2008 11:21 am

    mizah, kak maizom ckp muka ko mcm haida..hahahaha…

    oi cuti ek! esok aku cuti..:P

  7. February 13, 2008 11:35 am

    yeah saya baru bangun tido!!!

    idawanie – em not sure bulan bape, tapi maybe early of the yr laa. a’ah tula teruk kan aku je dalam majlis atin yg xpakai pakaian kebangsaan. hehe

    cik kopi – yeaa, awak sangat betul! a’ah ni cuti sebab adik saya mengade-ngade takut tinggal rumah sorang-sorang.

    cik cah – Adham memang!! nak kena gigit budak ni. sebab maybe dia tengok muka pakngah macam papa dia kot. tu yang sikit-sikit nak gi kat pakngah je. pakngah tido pun nak pegi kat pakngah jugak.πŸ˜‰

    yanadey – dey tambiku sayang, sorriiiiiiiiiii gilerrr i thot u were not in PD. ingat kat Nilai. but aku jenguk2 ok banglo hang di lorong haji tumin tu. aku sentiasa ingat kau walaupun tak bertemu muka. cewah.

    suyaya – a’ah kan, samela dengan anak-anak buah aku kalau balik kampung mesti nak kat abg-abg je.adik2 lelaki aku selalu la nak kena layan main la dukung la.

    dilanun – haa? kat mana lsk dia nampak haida, makcik? weekksss, best giler cuti!

  8. February 13, 2008 11:53 am

    yeap ur right. i was x in pd…heeee..

  9. February 13, 2008 12:32 pm

    bluekkss. weh dey, why aa i cannot view ur blog entries?

  10. shera permalink
    February 13, 2008 5:31 pm

    mizah : sesuai ke kamu dtg engagement org dgn suar jeans? hehehe..u rawks ;p

  11. February 13, 2008 5:43 pm

    tulah sher, sangat x seswai tau! tapi aku mintak permission org yg bertunang tu cakap dtg pakai jeans. so, ok sketlah kot. hehehe. makcik, jadi ke nak meet-up ni?

  12. Acik Lina permalink
    February 13, 2008 8:44 pm

    mak ngah adham…acik lina email gmb lmbt sket ek.hotspot kat cni lambat.nk uplod gmb pon bejanggut tunggu…hehehe!!!

  13. February 13, 2008 9:28 pm

    iyeee.. mak ngah tengah tunggu gambar load la ni lambatnyeee..πŸ™‚

  14. February 14, 2008 12:14 am

    mizah.. cousin Atin pun tak datang kenduri Atin tau! adehal katenyer..ehehehhe..

    Atin is one of the sedundun gang ke?? kamu kan ade gang shoping..gang tgk wayang..gang makan..etc.. so, which one??

    ehehhehe..πŸ™‚

  15. Cik Cah permalink
    February 14, 2008 7:21 am

    ouh acik lina kalau mak ngah adham suh upload gambo laju je..cik cah suh upload gambo hari tuh pon tak upload..sob sob sob sedey!

  16. February 14, 2008 8:49 am

    kener tekan refresh kot..

  17. February 14, 2008 9:20 am

    itulah, ahritu aku cam cari2 gak si fira tu tapi xnmpk pun. atin ni geng sedundun. ni geng semua – makan, tgk wayang, shopping? kitorang tak soping sgt.. hehehe

    cik cah sabar k. bagila can kat makngah ni..;-)

    dey tambi, aku dah refresh banyak2 kali xkuar gak beb.

  18. February 14, 2008 4:15 pm

    uik aku bleh jer view…

  19. February 14, 2008 4:19 pm

    aku siap click kat ur link lagi..trus masok..
    ko bacer bismillah dlu…pastu tiup kiri, tiup kanan..sedut fresh air skit.pastu hembus pelan2.jangan hembus ikot bawah plak..ilang fresh air tu kang..pastu click kat ur link..if x bleh gak, inform aku..pepandai laa aku nk bom ko nyer blog…hehehehehehehe xder aaa memain jer..ko nyer blog nih value tinggi,da bleh wat forum da.

  20. February 14, 2008 6:11 pm

    ok dah bleh dah view lepas mengikut tips ko ni. muahahahaahh!!

  21. February 14, 2008 11:32 pm

    Wah.. bez nye dapat men tepi pantai. Saye jelessss!!

  22. February 15, 2008 1:19 am

    die tgk gmbr atas tu la kan ada gambar ko ngan haida atin sume tu..

  23. February 15, 2008 9:07 am

    ahahahahaha ko wat step by step ker?wei bila mau update nih?

  24. February 15, 2008 10:55 am

    kak aien jgn jelesla. nanti awak gila honeymoon kat pulau. lagi best mandi laut. igt nak jumpe awak jap next weekend. nak pulangkan majalah pengantin and nak tuntut kad kawin!πŸ™‚

    pirate – ohh, patutle. hehe. wah nampak licinla ke muke aku kalau dah nampak haida cam aku tuu..

    dey tambi – sabaq la. malam ni kat umah ke aku updet. bz gell beb kat opis.

  25. February 16, 2008 2:43 am

    Calling la before dtg k. Next week ade kt area shah alam je kut kalo kuar ponπŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: