Skip to content

Things I’ve been up to

February 25, 2008

Rindu gilerrrrr nak update blog pleaseeeee!!! I’ve been very very very busy last week. I even came to work on the weekend for God sake! The plan for house-hunting with encik tunang was cancelled due to these troubling arrears payment thing. Sangat geram! I cried on the way back home after the boss called & ordered me to come to work on Saturday & Sunday – because saya keluar ofis senyap-senyap petang Jumaat tu, takut diingatkan untuk datang kerja on weekend. I even cried on the phone to Thirah & cik tunang,and to cik Nad & Atul at home. Hahaha. Sabar jelah yek. Let’s see what I’ve been up to the past week..

Makan-makan @ office

A few undisclosed members in the department had organized a Makan-makan Session in the office last Wednesday. Thanks a whole bunch to them.πŸ™‚ The food were sedap but pedas giler.

20022008192.jpg

Kak Nor – Kak Pah – Kak Lin. Tambah jangan tak tambah..20022008193.jpg
Posing dulu sebelum mulut comot..

20022008195.jpg

Inilah dia budak yang paling banyak makan. Gambar melahap terakhir beliau sebagai anak dara. Hehe. Lagi tiga minggu ko nak kawen, beb!! Aku yang tak sabar.. bestnye! Can’t wait..πŸ˜‰

And.. I received a call from encik tunang one morning, telling that Adham was admitted to ward because of a very high fever. Cian baby.. but Alhamdulillah he’s ok now. Whoooaaaa, I miss this little guy so much!

pic246.jpg

Andddd.. I went to see my Ruby girls too!! Sangat happy jumpa korang! Fortunately, all seven of us – Hana, Shera, Yuyu, Lizasue, Thirah, Eliza & me were there that day. Thanks Shera & girls for coming allllll the waaaaayy down to Bangi for the meet-up. Semuanya sebab saya kena kerja haritu. I’m waiting for Sher or Thir for the update. So, cik Associate & cik Engineer, kindly email me the pics ok? Sayang giler kat korang semua!! β™₯

I’m not feeling very well today. Boleh tak kalau nak demam esok? Malas nak pergi kerja. :-(Penat. Bosan. Fullstop.

Ohh. I’ve been tagged by Erin. Will do it in my next entry ye sayang.

35 Comments leave one →
  1. February 26, 2008 12:37 am

    Jom hunt rumah same2, hihik..πŸ˜€

  2. cik cah permalink
    February 26, 2008 2:01 am

    ala ciannye cik mizah..dun worry it will be recover kan after naik BLM baru..he he he
    adham masuk ward? hah? macam mane pulak bole fever.. hurm nevermind he will ok nanti.. =P amin!

  3. idawanie permalink
    February 26, 2008 5:24 am

    ciannye awk mizah, sat n sunday pon kene keje gakke.. uhuhu..
    sabo jela ek..

  4. shera permalink
    February 26, 2008 8:40 am

    mizaaaaaaaaahhhhh,
    cik associate bezee beee =(

    nak g hols..kena siapkan keje laa..if not, aku kena kutuk aa berjalan sakan nnti ;p

    jgn lupa survey model ape ko nak..ko ckp ngn mimi terus eh?:)

  5. February 26, 2008 12:27 pm

    cik aien – jom! nak cari kat area mane kak? awak dah kawin nanti duk mane dulu ek?πŸ™‚

    cik cah – a’ah dah ok dah skrg ni. cian baby. saya lom tengok betul-betul blm lagi. dah 2 hari cik paez dtg waktu malam so perubahan pada kereta tak nampak sangat. hehehe.

    cik wanie – a’ah penat dan geram sebab weekends are meant for rest kan? pas kawen janganlah nak kena datang weekend. tak sanggup!

    cik Assoc – yay, setelkan ur keje cepat. and jangan lupa ole-ole from japan.πŸ™‚ nnti aku msg mimi kat frenster. miss u!

  6. suraya permalink
    February 26, 2008 3:18 pm

    aku penah keje 7 hari seminggu for 2 months.seb baik dah quit.kalo x wayar otak aku tercabouut.ileklaa kaakkaak takkan nanges laggii!aiyo amma

  7. February 26, 2008 4:21 pm

    suraya! saye kan baby. baby mestilah nangessss nangess!!πŸ˜‰ aku benci giler datang keje wiken. spoil plan wiken jek. grrr!

  8. suraya permalink
    February 26, 2008 5:03 pm

    wekkk! lupe lak ko baby bussuukk!aku mau p pontian sabtu ni, miz nani kawen ujung minggu ni.die jemput ko tak????

  9. February 26, 2008 6:44 pm

    Saye duduk ngan parents dulu. Tatau la leh caboot ke x, haiskk..

  10. isma permalink
    February 26, 2008 8:49 pm

    sabau je la cik mijah..aku pon this since last week kena on weekend, preparing for audit..this week meeting HOD plak..tah bila nk kurus..keke
    asal dilla berisi..ko jaga dia, dah nak kawen tuh..nasib maintain comey.kekek

  11. February 26, 2008 8:57 pm

    suraya – yerp saya kan baby bucuk! ade si nanie bagi msg kat frenster. saye ke kenduri payat ahad ni. same date kan?

    cik Aien – hihihihi..anak mak ni, abisla uzik. tinggal ngan parents ok ape. hehe.πŸ™‚

    cik Isma – tula hang ni, patut bz2 penat jadi kurus tau. isma baik ko pi jogging, dulu pipi ko je naik tapi peha p****ung kecik hihihi. dila memang, die pon bagai dipam. takpe skrg ni dia dah x lunch. pagi je die makan. tapi xpe, pikin makin sayang dia sebab tu badan naik. woow!

  12. athirah permalink
    February 26, 2008 10:33 pm

    ni blog paling glemer!! kejap je dah banyak comments..

    hahhahha..lawakla kamu ni cik mizah kerana menangis haritu.. btw, tak kesah pun coz aku tau ko mmg suka nangis dr kat UTM. siannye ko kena keja sabtu ahad..kalo aku pun nak nangis jugak!! huhuh

    can’t wait for the trip to JB!! πŸ™‚

  13. February 26, 2008 10:45 pm

    athirah, ko la yg paling mengenali aku yg suke menangis ni. hehehe.πŸ˜€

    yeeeeaah thir, i cant wait for the trip too! bestnyeee ko dah dapat permission! so setakat ni kita & Hana la ek.saya dah bitau cik tunang, tapi kat mak saya lom bitau lagi.yay!

  14. February 27, 2008 10:56 am

    i miss u tooo!!
    alahai kakak… kesiannye kamu kene keje.
    saye pon busy tp saje2 buat tak busy sbb saye malas+penat+bosan… bole x?
    hehee…

    saye pon blom cari umh lagi ni.dala lagi parah…tatau dok mane pasneh… huwaaaaaaaa…

  15. February 27, 2008 11:04 am

    hehehe. a’ah cian kat saya kan? tak best giler kene dtg keje on weekends. bole je saye sokong awak buat x busy.hehehe.

    eh awak dh kawin nanti nak duk mane? still kt penang lagi ke nak tukar keje kak? mehla duk kl ke boleh jumpa2 gossip2 kite buat the wifeys club. buat potluck gilir2 minggu ni rumah saye, next wik umah awak, the wik after umah kak aien, pastu umah suraya and the list goes on. hehehehe.

  16. najemeon permalink
    February 27, 2008 1:49 pm

    igt dh abes dh drama ngs2 ni rupe2nye ade lg ka?huhuhu.tp aku pn sgt pnt skang.asek p branches.melaka.perak.segamat.kelantan demo sistem.kdg2 pn rs mau ngs jgk!!!

  17. February 27, 2008 2:54 pm

    kuangkuangkuang.ape drama2 neh?πŸ˜‰ itu dulu ok masa umur masih setahun jagung. ni sbb keje tau! ko ni cam chokie gak ah yang asek pi kolej2 komuniti & poly seluruh pahang & perlis. meong make sure ko dah kurus mase kite jumpe nanti.. bile ek? kenduri uzik ke dila?

  18. suraya permalink
    February 27, 2008 3:54 pm

    woii..woii..ni hape tetibe name gue termasuk sekali dlm list makan2.aku wikend nak tidoq kt umah ja.ahaha.awat choki x jalan sekali poly aku leh tgk keindahan alam nan permai sabak bernam

  19. February 27, 2008 10:16 pm

    salam malam khamis .. me singgah2 jenguk2 jer.. uhuhu

  20. February 28, 2008 9:17 am

    kak mijah,
    mmglah nk kuar dr penang nih.
    tak larat suda ngan *nt*l neh.tensen gueh!πŸ˜›

    kak mizah ade keje kosong tak kat sane?ngehehe…
    eheh, mcm best saje bunyik wifeys club tu – aien, dila, mizah, sue, payat, saye (insyaAllah.cptlah dpt keje kat area kl!), sape lagi mo join club kami?ngehehe

  21. February 28, 2008 11:27 am

    suraya, uweeek best ke poli sabak? hehe. jgn jadi pemalas la pas kawen nanti badan dipam-pam tj lari. kuikui.

    en. me – salam siang hari khamis to u.

    kak kopi – kat rhb ni ada je keje kosong, tapi lagi masyuk kot gaji keje i*nt*l tuh. hehe. eiii tak sabar nak bukak wifeys club! kuikuikui.πŸ˜‰

  22. February 28, 2008 12:48 pm

    hek ele.. baru aku perasa ko kutuk aku ye.. cis.. kan aku dah kata jgn letak gmbr aku!! ampes betul si krayon ni..

  23. suraya permalink
    February 28, 2008 1:24 pm

    penaatt aku bebel error la pulaaakkk!!aaa.poly sabak tepi pantai bahh bole men lari2 tauw.romantikss gtu.ahah.kalo ko nak merase gegar2 gempa bumi tu meh dtg sini.aku dah baper kali duk pening bgnn bergoyang2.yap si payat same date ngan nani.kenduri payat x dpt g aku g blah pojan.si eyda ni tensen2 tp bole tersenyum lagikk ek.hihi.mehle jd cikgu. balik cepat.cuti banyaakk =)

  24. shera permalink
    February 28, 2008 1:38 pm

    wifeys club??

    xlayaaannnnnnn…..bosan ok..lalalala

  25. February 28, 2008 1:58 pm

    lanun – krayon tak krayon!! weekkss!

    suraya – owh la yeke poli sabak kat tepi pantai! bestnyeeeee bolehla ko bercanda di tepian pantai dengan tajulzed. aku setakat ni ade 2 kalila rhb bangi ni terasa gegaran tu tapi aku sendiri tak penah rasa lak. kuikui. a’ah cik eyda, anda memang seswai jadi cekgu. sila join cik suraya so that anda tak pening2 lagi, boleh balik cepat dan akan dapat cuti banyak. hehehe.

    shera – hahaha. just wait till ur time comes. masa tu aku akan qoute balik comment ko kat sini (i hope IT wont take too long..haha) most probably by then i’ll still blogging kot. hahahaha!

  26. najemeon permalink
    February 28, 2008 1:58 pm

    muahahha..aku dh mkn tembam ke mizah?xsmpt nk bediet lagi bebeh!nnt akan ku usahakan untuk menguruskan bdn.yeah!

  27. February 28, 2008 2:40 pm

    muahahahaha. takdela tembam sgt kot. saje je bagi ko cuak.πŸ˜‰ saye kurang pasti di mana tahap kamu sbb dah lame gell tak jumpe. chaiyok bebeh for your mission!

  28. erinchunk permalink
    February 28, 2008 3:52 pm

    alaaa siannye diaa..yes yes sila buat tagging saya ye..he he.penat ek keje bankk..i knoww..i met my client the other day.even kol 9 macam kol 6 petang je.hehehe.btw,gw di jakarta ni.saje menjenguk2πŸ˜›

  29. February 28, 2008 4:33 pm

    yeee, keje bank sangat penat! jom kita bukak bisnes cupcakes nak tak? biar fizz yg buat all the cupcakes, kita jadi cashier. ok? haha.

    btw what r u doing in jakarta err? jalan-jalan cari makan or cari cowok? hehe. bole kirim kebaya bandung satuuuuu tak?? for my wedding present?πŸ˜‰ muuaaaahhh!!!

  30. February 28, 2008 8:55 pm

    kak eyda.. saye br je tny yuzi kamu horang nanti dok mane. Tganu ke penang, hihik. saye neh ase mcm tamo duk ngan parents tapi adek beradik saye 2 horang je. kalo adik saye masuk U nanti, keseorangan la mak saye. haiskkk..

    kak mizah, awk duk mane? enchek chokie keje mane?

    tamo keje bleh x?? haiskkk..

  31. February 29, 2008 12:16 pm

    a’ah kak aien, awak duk je ngan mak awak. cian die duk sorang2.πŸ™‚ senang tau nanti awak leh gilir2 masak dengan mak awak.kite maybe nak cr rumah area bukit jalil kot.sbb cik chokie keje kat kl.

    saye pon tamo keje leh tak?

  32. February 29, 2008 11:47 pm

    Saye ase mcm nk duk area puncak jalil. Member sewa umah 2 tingkat 450 jekk. Gle kentang! tapi jauh tuh saye mo pegi keje. haiskkk.. pape pon kawen dulu. kang mak saye kecik ati plak kalo saye bitau nk pindah😐

  33. March 3, 2008 10:42 am

    eh kak aien!!! kitorang memang plan nak duk puncak jalil gak. semalam dah pegi jalan2 tgk umah. tapi tak jumpe pun yang 450 tu, mmg gile kentang! ade rumah baru siap bulan 4 br masuk letrik n air RM600. jom duk sane! ade geng laaa. hehehe. ktorang mmg nak cr umah area tu, saye nak gi bangi tak jauh, chokie nak g kl tak jauh gak.

  34. March 3, 2008 11:54 pm

    Kakak, enchek yuzi ngan tajul br gi survey area situ ptg td. Tatau la ape hasilnye.. Saye takot la mau ckp psl pindah neh. Saye mo kawen duluπŸ™‚

  35. March 6, 2008 1:26 am

    aku dh carik dah area situ. Tak dpt dah rm450 kut la ni. taktaula kalo korang leh jumpa, tahniah la.. huhu~ Rata2 kat area situ n umah kwsn yg ko (mizah) duk skang ni dah 550-600.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: