Skip to content

Journey to JB

March 24, 2008

I went to JB with Thirah & Hana yesterday morning. As usual, I was the one who were late to meet them at Senawang Toll. Setelah dibising-bising oleh Abah yang menghantar, dengan kelam-kabutnya, sumbat semua beg dan bantal busuk+selimut dalam Getz cik Thirah dan cepat-cepat kami bergerak. Nak dijadikan cerita, tengah kecoh-kecoh dalam kereta, baru teringat wedding present untuk cik Nurul tertinggal dalam my mom’s car!!!! Dussshh! Nasib baik belum jauh lagi, so kami stop di Hentian Senawang. Called my mom, and asked her if she & Abah could come & bring the present. And as expected, kena marah baiiikkkk punya.. hehehe. Padan muka cik Mizah!🙂

Waiting for my parents. Lepas kena marah pun boleh senyum lagiiii!!!

Arrived at Skudai around 12.30pm, we went straight to UTM to pick up Pizah at KTF. Rindu gilerrrrrrrrr kat UTM pleaseeeeeee! Teringat zaman dulu-dulu masa kat UTM. Hehehe.

cimg0796.jpg
We dropped by at my dad’s house to change clothes. Around 2.00pm baru kami bertolak ke Kg Melayu Majidee untuk kenduri Nurul. Hujan lebat bagai sampai mengharung banjir kecil jugaklah dalam perjalanan tu. Congratulations to Puan Nurul & Encik Naim. They looked very sweet in pink & purple. Moga kalian berbahagia hingga akhir hayat, InsyaAllah.cimg0798.jpg

Malamnya, kami bertiga ke Taman U untuk dinner. Macam nak demam-demam dah saya tu sebab terkena hujan.dsc00162.jpg
Sedap giler makan roti pisang. Oh yes, the pics taken by Thirah’s new Sony T2 in Hot Pink. cik Thirah yang kaya, saya nak sunglass Guess yang mahal giler macam awak satu pleassseeeee!! Went to pesta konvo right after that. Balik rumah, tengok Ice Princess & terus tidur sampai pagi.

Andddd… I woke up with the-not-so-Angelina Jolie lips this morning. I dont know why, but everytime I went to sleep without applying Vaseline on my lips, I would surely woke up with swelling lips the next morning!! No kidding! And its itching.😦

Random fact #4 – My lips will get bitten by mosquito if I dont apply Vaseline on it before I sleep.

Macam lawak kan? Tapi betul. Hahaha. See the below picture. Last snap before we went back home.😉cimg0803.jpg

Esok saya update on the wedding prep ok? Cepatlah bulan June tak sabar nak kawin!

~Qouting Athirah – Nilah last time nak jalan-jalan & overnight same-same ngan ko sebagai anak dara, Mizah. Pas dah kahwin mane ade nak jalan-jalan camni kan?

Sooo true!!

22 Comments leave one →
  1. March 24, 2008 8:03 am

    ohhh kak mijah, awak ke jb yea??
    saye plak ke seremban…hehe.. attend wedding jugak.tp kwn anak kwn mak sayer…😉
    ujan lebat giler mase pengantin sampai…siyan btul kat pengantin…

  2. March 24, 2008 9:00 am

    weehuuu seronotnyer ur trip 2 jb..is dat ur new spec?

  3. March 24, 2008 9:13 am

    kak kopi – iyeee saye ke jb. kat jb pun hujan lebat giler dr tengahri ke maghrib hari sabtu tu. kenduri kawan ni nasiblah buat di dewan. so, xde masalah sangatlah. cume kene menunggu sampai ujan reda baru boleh beredar. harap2 masa kenduri kite nanti cuaca elok je kan kak kopi..🙂

    dey tambi – yup sronot! walaupun balik semalam aku tido sepanjang jalan sebab cam nak demam. and yes thats my new makcik-makcik spec. hehe.

  4. March 24, 2008 11:43 am

    bestnye weh balik jb.. aku pon nk balik jb.. gile dh lame tak balik ke kampung halamanku~ chewaah~ cepatlah update wedding prep ko~ ehehe.. aku mau kepoh2 membacenye~ ihihihi

    mizah..tolong tgk2kan kawan baik aku tu.. die dh angau nk kawin tu.. ehehehe dgr cite, dlm ms terdkt ni nk tunang.. ko suoh die prepare awal2.. malas tol la die tu..~ ehehe :p

  5. suraya permalink
    March 24, 2008 1:42 pm

    makccikkk gilo spek ko punye yg kaler silver tu mane??stylo sket.last weekend aku rewang2 umah nenek aku gilo penaatt.memang ujan lebat giloss!aku mau domam dah harini.ko dpt lom kad kawen aku kt chokis??

  6. March 24, 2008 2:15 pm

    kak pinat – tula bestkan jb walaupun bukan kg halamnku yg sebenar hehehe. eh kak pinat ko nanti berpantang katmane? sabar ek malam ni saye update sket wed prep.

    tulaaa ur baby’s godmother tu memang dah terlebih angau nak kawen.nanti aku cubit die sket suh prepare cepat-cepat.

    puan tajul – manede spek aku kaler silver meh! tolong marahkan choki sebab die yg pilih spek ni utk aku. aku manela nampak stylo ke tak mase gi buat tu.takpe yang penting mata saya nampak clear hehe. suraya! saye dah dapat kad kawen awak! cun bebeh.🙂 aku nak pi grazine sabtu ni nak book kad jugak!

  7. March 24, 2008 3:56 pm

    Wah, bderet wedding.. Xpe2, kalo rajin pegi, nanti mesti ramai yg dtg🙂
    (X jugak, ade gak member saye yg saye expect diorg dtg tp xde pon, huhu)..

    Nway, thanx kakak attend wedding saye. Nanti kte jumpa ek, leh pot pet pot pet😀

  8. Hana permalink
    March 24, 2008 3:57 pm

    mizah oi,remove ler gambar yg first tu..thirah tak cakap pun….huhu

  9. March 24, 2008 4:13 pm

    cik hana – kuangkuang.. soriii beb xperasan lak terseksi. hihihi😉

    puan Aien – waaah dah abis berbulan madu ke kak? lame giler tak dengar kabar awak ni. hows life as a wife?🙂 tulah insyaAllah ada masa dan kalau tiada aral melintang, nak jumpa pot pet pot pet! take care kak.. nanti nak email awak nak tny sumthing. hehe.

  10. March 24, 2008 4:31 pm

    X pegi honeymoon lagi, huhu. Bukak seme hadiah xde pon yg kasik pakej honeymoon, hihik. X sempat lagi la kakak😦

    Wah takoottt nye, nk tny pe la tuh, hihik.

  11. shera permalink
    March 24, 2008 9:17 pm

    oiii g kendurii….nape gmbr kawen nye satuuuu jeee..dong!!
    hahaha..aku dah agak mesti kamuu yg lambatssssss..hahahaah

  12. March 24, 2008 9:46 pm

    hehehe..

    kak aien, takpe byk masa lagi boleh gi honeymoon. tak takutla, xde pape yg seram pun kite nak tny. nanti ek!😉

    shahirah samsudin, amboi comel giler gambar kamu ditengah-tengah mannequin depan Hard Rock. tula kan shera, nasib ko xde time gi haritu. kalau tak, sure aku dah kena balun + bebel dengan ko. weeekksss!!😀 gambar kawen kat camera saya ada 3 jek. banyak kat sony T2 athirah.

  13. March 24, 2008 10:40 pm

    cik mizah!!!!!!!! cepat betul update!! aku dah tak larat malam tadi kakak!! huhuhuhu..btw, mmg seronok sgt2!!

    Correction –> thirah tak kaya!! spec Guess iteww di sponsor oleh company!! wakakkakakak…

    mizah, mmg pasni kamu dah jd isteri en faiz.. dah tak boleh kuar huha2 n overnight mcm haritu dah.. huuhuh.. nasib baik aku n cik hana ade chance lepak2 ngan ko before kawin!!

    huuhu..bestnya pegi UTM!! kan hana,mizah? hihihih
    🙂

  14. semahsmash permalink
    March 24, 2008 10:41 pm

    Yay!!rindu ye kat TMN U…

  15. March 24, 2008 11:05 pm

    cik Getzy – hehe, surela ko lotih. ekau dorive somalam, den pulak domam tido yo sopanjang jalan balik somban.tengkiu sooo much thirah!!!sori sebab saye lambat & saye tido sepanjang perjalanan balik.hehe.rindu gilerrr laaa nak borak-borak panjang gilerr asek gelak-gelak je mengimbau kenangan lalu cam haritu.rinduuu giler kat korang dah. besttt giler balik UTM!

    sponsor tak sponsor. ada balance entitlement separuh lagi tu.bolehla belikan saya pulakkk!

    encik faiz, boleh lagi ke saya overnight dengan kwn-kwn saye pas kite kawen?

    cik semah vogue -> merujuk entry kak kopi.hehe.memang rindu dekat taman u!!!

  16. March 25, 2008 8:50 am

    haha hana aku prasan gak, yang kaler pink tu eh..biru mater coklat ku jadinyer..

    trex mmg laa cepat mizah update…dah dia tdo sepanjang perjalanan..

  17. March 25, 2008 10:55 am

    hahaha.. seriyes aku tak perasan beb. dey minachi ko memang nampak je semua. kuangkuang.

  18. suraya permalink
    March 25, 2008 12:23 pm

    ko ni x kan rabun kroniksss sampe x nampak org pilih yg mane.spek yg dipilih chokis mmg memenuhi ciri2 makcik2 ko pada zaman awal kemunculan ko kt UTM =)adola spek ekau yg omak ekau pilih tu…hok yg silver seteng tu.manontah ekau letak.adoii buruk gilo aku ckp n9.lidah aku ni dah jd utagha+ganu borak sama itu semah ngan meong.

  19. March 25, 2008 12:40 pm

    ontahla maso den pilih den tengok ok yo.hampehla suraya ok yo ni ekau yang tengok cam makcik-makcik sobab den tongah posing senget.hehehe.ekau jangan nak momandai cakap nogori kalau tak ghoti.dusshh! buruk giler tau!😉

  20. shera permalink
    March 29, 2008 9:17 am

    mizaahhhh..counting days huh kamu? huhuhu stress..hahaha

  21. April 12, 2008 3:05 pm

    utm yg penuh kenangan……….🙂

    nurul tu dak fsksm ke??

  22. April 13, 2008 8:00 pm

    utm memang penuh kenangan cik pieja.😉

    nurul tu my ex-schoolmate dan bukan budak fakulti kite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: