Skip to content

A short entry on the wedding prep

April 13, 2008

We went to Klang yesterday to check on the kad kahwin for my side. Finally, dah decide dah the type of card & design. InsyaAllah Khamis ni ke situ balik nak confirm on the design+colour & pay the deposit for 800 pcs. Annndd..boleh tak semalam kat situ jumpa makcik Suraya dengan si Debot pastu makcik bertuah ni balik tak bagitau pun?? Eceewaahh.. Suraya siap tempah bunting ye kawan-kawan, jangan main-main, ni kalah Siti Nurhaliza & Dato K ni. Hehehehehehe.

Oklah. On my wedding prep.πŸ™‚

So far, hantaran for both of us is 50% settled. Kira oklah sebab another 35% tu goes for sireh junjung, cakes, choc & fruits, which of course tak boleh nak prepare awal-awal kan. Another 15% goes to the underlined stuffs as per below.

Hantaran for Encik Faez

  1. Sireh Junjung
  2. Watch √
  3. Perfume Set √
  4. Wallet & Belt & Cigar Holder √ (whatt??? Dun worry, I’ll make sure no more Dunhill after kahwin ye yang..)
  5. Shirt & Pants √
  6. Shoes √
  7. Camera
  8. ?????? (tak sure lagi:-)
  9. Cake
  10. Chocolates
  11. Fruits

Hantaran for Cik Mizah

  1. Sireh Junjung
  2. Ring + Mas Kahwin √
  3. Wang Hantaran √
  4. Perfume Set √
  5. Handbag √
  6. Shoes
  7. Sepersalinan – Kain Chiffon √
  8. Al-Quran & telekung
  9. Cake / Fruits

Waaah, nampaknya hantaran untuk sayang cam banyak makanan je ni (cake, chocolate, fruits & ?????) Sorry encik, susahlah nak pikir hantaran untuk orang lelaki ni.πŸ˜‰ Betul ke tak, Kak Aien?

Others :

  1. Catering √ by Mak+Abahβ„’
  2. Canopy √ by Mak+Abahβ„’
  3. Bunga Pahar – bellloommm!!
  4. Bunga Telur & Doorgifts – pun belloommm!! Item no 3 & 4 ni nak kena cari satu hari turun ke Ayer Hitam with my mom.
  5. Outfit : For Nikah, will be ready by end of May – For Sanding , will be ready around the same time. Need to find tudung for Nikah outfit.
  6. Photographer – belooommm!! Still considering a few options.

Semalam petang juga balik ke Jakel mencari cadar katil pengantin. Waaaaaah mahalnya cadar untuk king-sized bed sampai RM1000 lebih!! Last-last, beli queen-sized set sebab akak Jakel tu try letak kat katil canopy yang ada kat situ & nampak OK . And nasib baiklah juga muat sebab tadi dah try pasang kat katil sendiri pulak cuma nampaknya comforter tu tak cukup besar sebab tilam saya tinggi.

Ok. What else?

This is Encik Faez’s part. Which isnt much sebab yang lain semua mak dia buatkan. Hehe. Tak aci tau.

  1. Tempah baju melayu for Nikah – beloommm! Dia kata nak buat lambat-lambat sikit, takut kalau buat awal-awal nanti perut dia buncit, baju tak muat.

Tu je.πŸ™‚

Oh. My house is going under renovation right now. Really hope everything will be completed by 31st May!!

This week agendas :

  • Thursday, April 17 – A day off work! Yeah! Go to kedai kad kahwin & to clinic for an HIV blood test – kena settlekan permohonan nikah cepat!
  • Saturday, April 19 – Heitech Padu Shah Alam for DRP test (work!)
  • Sunday, April 20 – Kenduri kahwin Al-Suraya bebeh!
29 Comments leave one →
  1. April 13, 2008 8:43 pm

    ohh…
    samelah mcm en. jenab saye tu. tak buat pn lagi bju nikah die ok. saye tak paham sungguh nape die takmo buat lagi.
    grrrr!!

    btw, kamu kene tag ya cik hamizah!πŸ˜‰

  2. April 13, 2008 9:46 pm

    oh same rupenye lelaki-lelaki kite!! takut tak sempat je kang kan. mungkin alasan encik jenab same = takut perut buncit tak muat baju. hehehe.

    okeh insyaAllah i’ll do it.πŸ™‚

  3. semahsmash permalink
    April 14, 2008 1:05 am

    tag tu main mcm mana??haku tgk byk benor..tag sana sini..ajar den sket..

    ohh mijah,kamu sedang mencari cari bunga pahar aka bunga telor kah? come and visit my page..have some bunga pahar/bunga telor to let go..

  4. April 14, 2008 6:00 am

    Oh gosh..your wedding’s in LESS THAN 2 months!! Sempat ke ni? Cam banyak jer tak buat lagi? Mesti tgh stress kan? kan? Ey ey ko ada address aku tak? Hantar kad kat aku ni? Oh gosh i miss u so much!! Nanti bila kita jumpa ko dah jadi isteri orang!!

  5. suraya permalink
    April 14, 2008 9:09 am

    omak aku dah tepon suruh balik cepat.so aku ngan debot lari2 turun terus.ko pun khusuk beno tgk kad tamau la kaco =) yaa…tj punya baju nikah pun baru siap last week.tu pun hantar seminggu sblm.oyeehh baju nikah aku dh siap pun kene oter.cik sue dah kurus sikit kuangkuangkuang.aku nak pengsan bile akak tu ckp kene oter sampai 2 inci.hak lagi satu bg la toiletries.aku bg pencuci muke.syampu.night cream.toner herbalife.mari2 beli ngan dibah ada special price n gift =)

  6. April 14, 2008 9:50 am

    cik semah – nak mintak ko tolong buatkan hantaran aku boleh? hehehe.aku dah ada idea dalam kepala. nanti aku bg gambar.haaa bape agaknye kos seketul bunga pahar dip dan stoking?

    mell!!! yup i cant believe it either! waaa mesti kene sempatkan jugakk. ey so u wont be here on my wedding day la ek? bile nak malaysia niiii??? i miss u tooooo!!aku nak request dr ko blender for hadiah kawen.πŸ™‚

    suraya hang memang! waaaahh oter 2 inci tu.kurus banget dah kamu! suraya ko kan cam rilek yek kurang seminggu je lagi ko bakal bergelar puan suraya. sila jaga tingkah laku ok selepas menjadi bini orang. dah tak boleh nak jerit2 over2 lagi!😦 hehehehe.

  7. suraya permalink
    April 14, 2008 11:10 am

    aaaa nyampahla tenet ni penat aku taip.tak keluar la pulaakk.

    aku muke je kekunun rileks kusut2 di otak ku ko tak nampok!aku dah dpt tido sepuas hati kat itho.tak ngadap keje2 opis aku lege sket kot.kalo x nak wat teaching plan..marking..exam paper.leh stresss aku!

    la ni aku tgh terhegeh2 siapkan keje.tp tu laa kalo dh ngadap blog ko 50% jela siapnye.bakal hubby ku aka tj encem n macho (ouww.. sile jgn gelakkan aku ye kawan2) dah suruh aku jd bini ayu..bersopan n mithali.ko jgn terkezut kalo aku x over taauuww!!

  8. April 14, 2008 11:31 am

    hahahahahaha! pirahhh laa suraya, boleh ke ko jadi ayu2??i dun think so!kuangkuang.ikhlas ni dr lubuk hatiku.

    boringgggnyyeeee takde keje!! aku tgh lukis2 peta untuk kad kawin ni.ngantok aku.

  9. April 14, 2008 8:38 pm

    Hahaha.. gelakkn suraya jap.

    Kak mizah, seme org pon awk mintak blender ke? Awk nk blender hape yg byk sgt tuh? Isk2πŸ˜€
    Buat je awal2 bj nikah. Pastuh pesan kt kaum adam itew, jgn kasik perut buncit, x encem, hihik.

    Agak susah gak la memikirkn brg2 hantaran tuk lelaki. Tapi saye berjaya gak la memenuhkan 11 dulang tanpa ada makanan ponnπŸ˜€ Which is Sireh junjong, bunga rampai, cincin, wallet + belt, kasut, jaket, kemeja + pants, jam, towel, handkerchief + tie, perfumeπŸ™‚

    Awk bli camera ape ke en.faez?πŸ˜‰

  10. semahsmash permalink
    April 14, 2008 11:53 pm

    mizah: buatkan hantaran utk kamu?im okeyy.kalu kena pada rekaan dan bayaran yer,bisness nothing is personal…alhamdullilah.income masyuk!! (lagik cpt aku kawen nih).hik hik hik.harga boleh runding,nnti ko attach idea mcm mana ko nk then aku qou. bunga pahar/bunga dip tu aku dah qou kat email ko..check it out bebeh!

  11. aylahoney permalink
    April 15, 2008 12:45 am

    salam mizah.. hehe.. lama tak tulis comment kat blog ko.. alhamdulillah byk dah yg siap.. ada 2 months lagi b4 your wedding.. make sure a week b4 wedding ko dah releks ehh.. kalo tak ko letih n lesu masa kenduri.. aku ada experience handle 2 weds of my elder bros.. mmg dasat punyer letih.. so u better be prepared physically n mentally.. buat exercise consistently.. orait cik mizah.. all the best to u.. jgn lupa setelkan kompang, signage to your house and bunga manggar.. dulu abglong aku kitorg lupa yg ni.. malam b4 event bersepai la kitorg dok melilit bunga manggar n ketuk kayu for direction.. =D

  12. April 15, 2008 10:38 am

    kak aien – hehehe.haaa tulah husband awak tu badan maintain je kot tu boleh nak bt awal2. lelaki2 kitorang ni(mizah&suraya)badan cepat naik.betul tak sue? esp tang perut tu.eh ye ke sy asek mintak blender je ni? ;-)a’ah boleh masukkan bunga rampai gak ni.towel dh bagi mase tunang.tulah masih tak confirm nak bagi camera ape ni-sony or olympus.ala cam biase2 jek kak.πŸ™‚

    cik semah – i dah bace mel u.berminat la nak tempah bunga pahar kat ko.nnti aku konfemkan selanjutnya.πŸ™‚ yeah!

    cik aylahoney – hi fad!! alhamdulillah setakat ni okla everything belum tibe part panic lagi.alamak kene exercise ke?kene stat joging la cmni.hehehe.πŸ˜€ signage & bunga manggar? ok i’ll bear that in mind.thanks kak fad!

  13. semahsmash permalink
    April 15, 2008 12:06 pm

    mijah: i like..okey bebeh!

  14. suraya permalink
    April 15, 2008 12:43 pm

    ouuww blom try blom tauww bebeh! ouww..aku kene ajak die men sofbol lagi skali la br leh ramping kan perouutnye =)a’aa la jah oii ko i asik mintak blender je.cube la mintak nighties ke..alemak XXXX lak kat sini.

    yeaaa aku nak balik petang ni !!

  15. April 15, 2008 1:14 pm

    suraya bagi aku nightgown la senza satu.nak yg seksi banget ok!

  16. nuraisya permalink
    April 15, 2008 1:24 pm

    ahaks..cik mizah sudah memulakan hari hari untuk berperangnye.. sian cik mizah dah tak keruan dah..slow slow ok cik mizah jangan kelam kabut sangat takut nanti ade ayng terlupe..tarik nafas tarik nafas..

    orang lelaki memang macm tuh relaks aje..tapi percaye la nanti dier yang paling stress ngan pucat nanti duriing akad nikah!πŸ™‚

  17. April 15, 2008 1:36 pm

    opsss satu lagi.suraya hang mentang2 lg 5 hari nak kawin makin gatai tau! hehehehehe!

  18. shera permalink
    April 15, 2008 1:50 pm

    mak oii…17 comments ok?

    hahaha…

    oii makcik, cm byk je x settle lagiks? hahaha..saje physco kamu..
    pls book 1 day for me boleh?
    end of april or early may….

    syg kamuuuu

  19. April 15, 2008 1:50 pm

    cik cah – hehehe. xpe masih rilek dan masih keruan lagi ni. :-)tggu dah 2minggu lagi nak kawen kot baru kabut. saye akan make sure encik faez bersiap-sedia utk disoaljawab semasa akad nikah nanti.

  20. April 15, 2008 2:10 pm

    sheraku,kawan-kawan saya kan rajin mengomen.

    1 day 2 days ke, anything for u i will.maybe early may.boleh?πŸ™‚

    syg kamuuuuu jugeeeee!!!! thanks for the sms makcik. serious lupe nak reply sebab malamnya baru aku bace. sori yang!

    *HUGS*

  21. suraya permalink
    April 15, 2008 3:57 pm

    eheemmmm… excuse moi!la senza?!! manyak chantek ko!tu soh choki choki ko bli ler.kalo aku bg nighties pun ko kene pakai taauwww.jgn wat habuk lam lemari lak..tj kate aku miang bkn gatai dah..=)aaaaaaa.. cepatla pukul 5!!

  22. April 15, 2008 5:01 pm

    aahh ko memang dah lame miang dah suraya! wekkksss! finela,xnakla nightie.nanti aku pikir nak ape. aku dh boleh buat wishlist ni dr setiap sorang kawan aku ni.

    waaa boring gak! cepatlah 5.45! nak baleeekkk!

  23. April 16, 2008 9:48 pm

    haiyo..lame nyer tak comments sini cik kak!! sejak balik JB senyap je kite.. huhuhuhu..

    Mizah, setelkan cepat2 ok..hopefully everything will be ok!

    Hmm..apela agaknyer hantaran yang tak confim lagi tu..hehhehhe

    =)

  24. semahsmash permalink
    April 17, 2008 11:02 pm

    mijah: aku mcm dah boleh agak jek apa wish list cik mizah nih..mijah ko nk g kenduri su kol bape?nnti senang nk meet.

    suraya: ni hang jgn gatey sgt satni naik jerawat, x chantek..

  25. April 18, 2008 11:09 am

    athirahku..

    a’ah ko senyap jek pas balik JB.bz ker cik kak? thanks cic! doakan semua baik2 je utkkuπŸ™‚ miss u so much makcik!

  26. idawanie permalink
    April 22, 2008 2:19 am

    hamizah!! x de gambar pn suraya kawen ke? ahaks!!!πŸ˜€

  27. April 22, 2008 9:36 am

    faridaaaa! sy x bwk kamera, ade sket jek gambar kat phone tp x clear. tggu pn aien or kak eyda or cik apau update camera dorang konfem byk..saye pon sedang menunggu update dr depa ni!πŸ™‚

  28. April 22, 2008 1:47 pm

    kak mizah/kak ida,
    en yuzi dah buat entry pasal wedding sue+tj!πŸ˜‰
    saye masih lagi mode malas mo transfer gambo from cam to laptopπŸ˜›
    hehe

  29. isma permalink
    April 23, 2008 7:55 pm

    saket perut+cirit birit ku sudah lega,cik mijah dgn cik aida bagaimana?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: