Skip to content

Of today

April 26, 2008

Yeah!

Both of us went out to buy the kenduri stuffs (bekas telur, bunga pahar etc.) today, but at separate places la. I went down to Ayer Hitam with my mom & sis, while cik abgku went to Nilai 3 with his mom & aunts. Jgn tak tau, kitorang sampai Ayer Hitam tu awal giler, kedai pun tak semua yang dah bukak. Hehe. And we managed to find almost everything in the must-buy list.

1- Bekas telur for 2000 pcs, but since they only have 750 pcs left in the shop, we will have to pick up another 1250pcs in coming fortnight.

2- Bunga pahar – At first I wanted to have Cik Semah’s costum-made bunga pahar. Then, mak saya kata dia nak belikan pulak. So, tak jadi tempah kat Cik Semah. Sorry k bebeh! By the way u guys, check out her bunga pahar samples & kain kebaya yang cantik2 for sale. Do visit her blog ok?πŸ™‚ Hehe. Promote nih.

3- Bakul hantaran. Plus the alas dulang, ribbons, flowers etc. for the deco.

4- And other few stuffs as well. Thanks so much to my mom sebab sponsor barang-barang kenduri sayaaaaa!!πŸ™‚

Ok. Perkara yang perlu ditempah :-

  • Wedding cake (for reception)
  • Cake for hantaran

Kad kahwin saya still in the making ni. Dah berjuta kali suruh tukar itu ini. InsyaAllah by 2nd week of May boleh dapat kad & boleh start hantar sini sana.

Oh, I have to send my bro Syapik to UTM KL verrrry early in the morning tomorrow. He’s just finished matriculations & applying for degree in architechure. Mcm biaselah nak amik archi kena undergo ujian melukis & interview. He’s already went to USM last week. I hope he’ll get a place. InsyaAllah.

Mizah, pls remember to:-

  • Renew insurance & road tax – expiry date 2nd May!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Go to Seremban Specialist amik doc report
  • Menggesa/pressure Encik Mohd Faiz utk settle borang nikah dia a.s.a.p!

Cik abg saya sedang memancing di tepi laut sekarang ni. Saya dah bising-bising sebab sure dia balik lambat giler malam kang. Dia kata kalau dapat ikan pari, dia akan hantar ke Seremban esok. Tapi, saya sangat pasti dia takkan berjaya dapat ikan pari! Sebab tu dia berani nak cakap ‘kalau dapat ikan pari abg hantar esok‘. Grrrrr!

P.s : Shera, jadi kan?

28 Comments leave one →
  1. isma permalink
    April 27, 2008 12:58 am

    mijah,
    thanx sbb promote..kekeke.aku xkesah,its up to u.huhu.insyallah ada rezeki laen masyuk.doakan.today aku busy men-deco bunga mentara for customer sample.check it out bebeh!

  2. April 27, 2008 8:16 pm

    cik mizah!! g utmkl tak reti2 nak singgah umahku?? ahhaha..btw, aku takde la weekend ni, g PD wif family..hehhehheheπŸ™‚

  3. April 27, 2008 11:04 pm

    Miss Isma – anything for u bebeh! hehehe.πŸ˜‰

    Cik Thir – yup, pagi td kan aku cam lapar giler sbb lom breakfast tp tak tau nk g mane. mmg tringat kat ko jelah yg paling dekat kt situ tapi cam tak sampai ati takut ko lom bgn tido.g PD naik banana boat x?πŸ˜€

  4. shera permalink
    April 28, 2008 9:17 am

    errr….sepatutnya jadi…
    will let u know a.s.a.p

  5. April 28, 2008 10:00 pm

    waahhh
    kak hamizah pegi ayer hitam!πŸ™‚

    kakak, saye sgt nebeslaahhhhhh. isk isk iskkk

    kasut akad nikah blom bli lagikkk…

  6. suraya permalink
    April 29, 2008 10:04 am

    i’mm baaackkk!!seriyess penat sey kawen2 ni.bersedielah fizikal & mentals kome2 sekalian.muahahaha.mijahh kamu balik awal eekkk.sempat ngusha2 ko kat pentas tu.hihi tenkiu bebeh!

  7. cikcah permalink
    April 29, 2008 11:25 am

    cik mizah..wah dah updated..kite tak sabar sabar nak tunggu wedding day kamu..

    cik mizah jangan lupe ye.. kite tinggal lagi seminggu.. wait to see u there..

  8. April 29, 2008 12:26 pm

    shera, jadi jgn tak jadi bebeh!

    kak kopi – sabaaarr! jgn nebes2..takpe awak tak pakai kasut pun awak still cun gak kakak!πŸ˜€ nikah kat masjid UTM ek bebeh?

    surayatul nabilaa – woowwwieeee! u r back! hows life as TJ’s wifey?πŸ˜‰ oohh ade dpt baju tido seksi2 tak? hehehehe. sori tau suraya bebeh aku tak stay smpi penghujungnya. korangla ni lambat sgt smpi.ala aku nmpk ko kat atas pelamin tak dukdiam mate tu melilau2. uweeekkss! kate nak ayu2 konon. aku dgn aien gelak2kan je ko.πŸ™‚

    cik cah – dah ready to be tunangan orang tak?πŸ™‚

  9. suraya permalink
    April 29, 2008 1:48 pm

    aku ayu2 pas kawen laaa.kat pelamin tu aku makcik2 lagik.ahaha.baju tidoq takdelaaaa.aku dpt brg letrik banyakler.wei mano nona roguy ko takdak punnng.buweek!jd wife tj bessss!omak die layan desperate hwives.x tahaaannn!

  10. April 29, 2008 1:59 pm

    wekksss! memang makcik2 pong. hehehe. sabaqla akunye stok nona roguy lom abis lagi, nnti dh abis nak beli baru aku belikan ko skali.kuangkuang. as for now, pakailah losyen halia hang, untuk memecahkan lemak di perut. woooowwiiieeee, hebatlah mak tj layan desp hwives!! weh ko dh start keje ker ni?

  11. cikcah permalink
    April 29, 2008 2:15 pm

    Erk..dup Dap Dup Dap.. speEchless!

  12. April 29, 2008 2:23 pm

    Nak nona roguy jugak, hehe. Menyampok x bg salam plakss…πŸ˜›

  13. suraya permalink
    April 29, 2008 4:34 pm

    mijahtul shimaaa!!..hihi aku keje dah.besok balik.khamis fly p langkawi sampai ahad!last week org opis duk call2 terpaksela aku singgah sabak ni wat koje sikit.ouuww pale ku sudah ringan..stress sudah ilang.sungguh bess sekali dah kawen.muahahaha.selamat buat preparation!lalalalaala~

  14. semahsmash permalink
    April 30, 2008 12:04 am

    mijah- sejak bila nama surayatul nabilaa??hahha..kelako2

    su- camne su pas tawen?best kan..sure ko tambah la gedix,senang mai umah makan nasi.kita pekena lauk kampung sambal belacan..perhhhh.di saat ku saket perut+cirit birit sehari perkahwinan mu,aku sgt sgt la hargai losyen halia di sisi ku.huhu

  15. April 30, 2008 9:24 am

    kak suraya…
    kite pn nk mintak mahap jugak sbb balek awai.bus sayer pkl 4ptg… kene rush to Jln Duta…. takdapek la nk bergambo2 ngan kamu atas pentas tu. niway, bak kate kak mizah… kamu sungguh tak dok diamπŸ˜‰

    nnti saye upload gambo2 kamu.ade prob la nk upload gambo kat wordpress nih…

    kak mizah,
    saye nikah kat masjid pulai perdana – change location sbb masjid utm cam jauh je nk p, lg pn susah nk msk klu takdak sticker😦

  16. April 30, 2008 9:32 am

    cik cah – gudluck cik cah!πŸ˜‰

    kak aien – boleh, nanti tunggu awak dapat baby bersalin nanti, saye hadiahkan set bersalin nona roguy!πŸ˜€ apelagi cepat2 la berbaby kak oii!

    surayatul nabila – tulaaaah, aku nak cepat kawen gak!!!! supaya kepala ku pun akan jadi ringan dan stress ku akan ilang!😦 saye nak kaweeeeeeeeeen cepat!

    semah vogue – ko x nmpk pertambahan kegediksan sue lepas kawen ni.peningla kepala tajul melayan dia.ko tolonglah kotakan janji2 ko sue untuk menjadi ayu lepas kawen!!!!!!!! kuangkuang

  17. April 30, 2008 9:36 am

    kak kopi – takpe kak suraya memahami keadaan awak.πŸ˜‰ ohh nikah kat pulai perdana? siang kan? saye tak sure tentatif majlis awak ni. awak ade berinai-inai besar ke kak?

  18. April 30, 2008 10:22 am

    kak mizah,
    kite takde la sesi inai2 nih – i mean the real malam berinai kinda thing.
    takdak.
    tentatif nye:
    saye nikah, insyaAllah lps isya di masjid pulai perdana on 24th. pastu esoknye adelah reception kat dwn alumni from 11-4pm.

    saye pon mo kawen cpt2 supaya tiada lagi stress.. at least 1/2 of it. another half i shud be worrying pasal finding new job. mebi saye patut berusaha dgn lebih gigih dlm tang cari keja nih… pfffttt

  19. suraya permalink
    April 30, 2008 11:05 am

    eyda – ngatkan hang x mai.seb baik ade org tangkap2 gambaq upenye ade dtg jugk!tenkiu kakaak!kitorang p ganu nanti bole eii.bln mei kenduri kawen banyak la pulak.time june dan lagik nak p.meong dah book hotel strategik utk aku nyopping+makan kopok…seb baikla semah tak ikut kalo tanduk aku kua lagik due!

    mijahtul shima – muahahahahaha!alaa lagik 2 bulan je nak gelabah.ileks bebeh.aaa…kak tutie comelku dah update story website die p cek http://tutcute.fotopages.com

    semah boolat – beb aku nak makan2 macam haritu jugaak!!selera makanku mai daaahhh =)

  20. April 30, 2008 11:28 am

    kak kopi – oohhhh nikah pas isya’ ek? kite ingat awak nikah siang so malam nye tu ade cm berinai besar ke.heheh :-)tulah kan.. time skrg dah sipi2 lagi nak kawen ni mmg stress giler dgn prob ni prob tu.insyaAllah pas kawen semuanya akan ok-ok sahaja. chaiyok kak! mintak2 awak dpt kije kt area kl gak nnti.

    surayatul nabila – eceewaaahhh itu die nasihat dr YG PAKAR (ye ker?)πŸ˜‰ ok bebeh aku baru nak bukak fotopage kak tuty niii!

  21. suraya permalink
    April 30, 2008 1:44 pm

    pakar la bebeno!berlagak je lebey.cepatla pukul 5!!aku nak baaalikkkk!!

  22. April 30, 2008 1:54 pm

    woit suraya hang memang berlahak je! kuangkuang! eleeehh nak cepat balik nak peluk tj la tu! wekksssπŸ˜‰

  23. isma permalink
    April 30, 2008 11:15 pm

    su:nk mai jangan lupa bawa ulam2 belakang umah ko,sekali bawa losyen halia ko,biar cepat buang angin,ringan sket tayar keta time balik.hahaha.

    mijah:nona rogay tuh mcm utk apa>hik3

    cik kopi: rilek aida,aku takut ko pengsan tas tangga pelamin.huhu

  24. May 2, 2008 8:41 am

    mizah meet u kat anem’s wedding k..aper hah hadiah nk bagi?

    hmm check out dis website..sgt useful 4 wedding preparation, siap ader checklist,guest list, ko ble wat ur wedding blog n announce ur wedding..

  25. May 2, 2008 8:42 am

    eh luper nk bg d url http://www.theknot.com

  26. cikcah permalink
    May 2, 2008 9:27 am

    cik mizah lupe..awak ikut tak pegi en napeace(kwn en faiz kamu) bertunang jugak on this 18th? semua rakan rakan karib semua nak settle this year juga..hi hi hi..

    p/s: en bonzer suh tanye..” dapat ikan parinye taks?”

  27. fiza permalink
    May 2, 2008 10:46 am

    Pn Mizah-to-be : hehehe…. gambate ooo menyediakan persediaan akhir perkahwinan kamu yer…πŸ™‚

  28. May 2, 2008 10:50 am

    cik semah – ko nak ke nonaroguy tu? hehehe. die kasi panas-panas skit.hehhehehehehe.

    yanadey – yup meet u there k! tah boleh ke kite bincang2 nak bagi hadiah ape kat anem kat sini? anem ko bc lagi tak blog aku ni? hehehe! weh ko bwk sailorman skali ke? hehehe. weh ko ni dh tetap2 tarikh kawen ke? jgn potong akuuuu tau..:-D

    cik cah – every weekend this May saye ade jemputan kahwin. ikan pari?? hihihhihi dalam mimpi jela sebab ikan tak makan umpan.πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: