Skip to content

Updates for May 4

May 4, 2008

I bet u guys keep seeing the same type of entries everywhere now (read: Wedding Entries). We are very sorry but pls bear with us people!๐Ÿ˜‰ Sekarang kan musim kaweeennn!!

May wedding invitations :

  • Cik Anem – 17th & 18th May @ dekat sini jer. Anem, aku nak gi berinai & sanding k!
  • Cik Kopi – 25th May in JB.

Anyway, my baju akad nikah is finally ready. I’m going to pick it up from the tailor this morning. Really hope it will fit me perfectly. Sebab rasa-rasa part pinggul dah bertambah seinci dua kot. Oh yang paling bestnye, encik Faez lom hantar langsung baju dia.ย  Harini katanya baru nak hantar ke tailor.

Right now, all the bekas telur is here. What I need to do now is find the tags & ribbons to put on each one of it. Think I’ll have the ones from Creative Fingers, which I encountered from tag doorgift Cik Aien.๐Ÿ™‚ Kalau tak, sure saye tak tau mana nak cari tag mcm tu. Thanks bebeh for the unintentional-help. Hehe.

Last Friday, I went to P.O Bdr Baru Bangiย  to renew my road tax which expires tomorrow. Took time-off until 10a.m. Nasiblah tak ramai sangat & cepat je settle. Dah setahun dah keretaku ini..

The renovation in my house, I shall say is 40% completed. InsyaAllah by end of month boleh siaplah semuanya. Oh encik Faez new house pon dah siap jugak, and his family will move in coming Friday. Dan besar kemungkinan lepas kahwin kitorang tinggal rumah lama dia, sebab sampai sekarang tak sempat-sempat lagi mencari rumah sewa. Takpelah kena berulang jauh sikitlah nak ke ofis everyday, yang penting kelengkapan rumah banyak dah ada.๐Ÿ™‚

Oklah, nak gi amik baju nikah niii!!!!

14 Comments leave one →
  1. May 4, 2008 3:49 pm

    kakak mizah,
    rite now saye tgh tepek sticker (thank u sticker) kat bekas yg nk bg kat tetamu. manyaaakkk nyer nih๐Ÿ˜›
    mmmm… tgh riso pasal muke saye yg comot nih laa… nk wat camne eh?
    nk p facial, muke saye super sensitive skek… salah product cepat je nk pedih2, merah2…
    grrrr!!!!

    kakak sue,
    cemane muke kamu bole licin sajerrr???

  2. May 4, 2008 9:46 pm

    kakak kopi, xpe xpe jgn riso2 kak. kalau kulit muke sensitif bek jgn pi facial apekebende tu. cube pakai tomato, amik isi dalam die tu (tapi jgn amik biji2 dia) sapu kat muka. ni petua dr akak opis kite.kite kadang2 je buat skrg ni, kalau balik rumah seremban rajinlah buat.

    kakak surayatul-nabila tu licin sebab trick mak andam die, hehehe.๐Ÿ˜‰

  3. suraya permalink
    May 4, 2008 11:46 pm

    ceeiitt..tu natural taw tade trick2!hahahha.kakak2 gunelah HERBALIFE…ulangan…HERBALIFE..=) nourifusion herbalife the best for your skin..yeehaaa =0

  4. isma permalink
    May 4, 2008 11:50 pm

    hahhaa..xdek la mijah,muka su memang dah crystal clear,rasa ye sbb dia minum herbalife.byk soya.

    pakai tomato pon ok aida.gosok kat muka.pastu cuci dgn air suam.better jgn la coba2 product,takut nnti jd apa apa.

  5. May 5, 2008 8:12 am

    kak sue,
    mmg la ade cite-cite mo gune herbalife yg nourifusion tu…
    agak2 ade effek ape-ape tak klu saye pakai dlm mase 2minggu nih???
    huhuu…

    kak mizah,
    gune tomato eh??
    ok ok nnti saye try!

  6. May 5, 2008 10:58 am

    surayatul nabila & cik semah – ecewaaaaaaaaahhh sue, ko dah berjaya pengaruhi cik semah untuk pakai HL ker? bebeh mahal tak nourifusion tu?

    kak kopi – petua pakai tomato tu sepanjang tido malam. betul2 b4 tido gosok kt muka. pastu alas la bantal dengan towel kecik ke takut kotor lak bantal nanti.

  7. nadiya permalink
    May 5, 2008 2:13 pm

    dey mizah, kata weken ni x balik umah..kesian tau dikidiki ja tinggal kat umah sorang2..

  8. May 5, 2008 2:31 pm

    dey masnadiya, tulah. mula-mula mmg tanak balik. pastu petang jumaat balik rumah, ketua chef kate die nk balik melaka.pastu kalau x aku tinggal sorg2 sbb malam tu dikidikija nak gi dengkil.hehehe.dikidikija kate xpe die xkisah tinggal umah sorg2.btw ko dah naik MMMBOPPP tak?

  9. suraya permalink
    May 5, 2008 2:55 pm

    cik kopi lagik 2 weeks nak kawen ek..hihi x pasan lak cepat tol dah mei!ala..mak andam tu nanti mekap jd lawaa..ilang comot2 tu.konfirm!=)

    mijah aku br masuk ofis!ahaaa..jgn jeles

  10. May 5, 2008 5:46 pm

    surayatul nabila -nape lambat jer aku raseeeeeeee! saye nak kawen cepat nih! a’ah cik kopi, awak tu comot2 pun encik jnab sayang jugak!๐Ÿ˜‰

    weeekkksss xjeles langsung!! aku dah nak balik niii!

  11. May 7, 2008 8:10 am

    kak mizah,
    sile update pasal baju nikah…
    cemane?? fits u well x?๐Ÿ™‚
    im sure will fit u vry well, unless klu awak loss weight๐Ÿ˜‰ sbb saye tak rase awak senang utk gain weight๐Ÿ˜›

  12. May 7, 2008 10:35 am

    Better suh enchek chokie wat baju cpt. Time saye arituh, saye dh anta bj Yuzi awal gile, tp dia siapkn lmbt & suddenly kerawang kt baju tuh kaler gold. Bayangkn la baju silver, kerawang gold, yg xde kena mengena lgsg ngan bj saye. Huhu.. Saye bli kain lain, buat baju baru. Seb baik sempat.

  13. May 7, 2008 10:50 am

    kak kopi, baju nikah alhamdulillah fits me well.hehehe.saye mmg tak senang gain weight kot tapi part punggung tu dan lemak2 di perut sure cepat naik.skrg pon perut ni berlemak2.aiyo!terpaksalah beli sebotol lagi losyen halia supaya perut ku boleh kempis seperti perut kak surayatulnabila.hehehehe.suraya,gi sound dibot aku dh email die tp die lom reply!!!

    kak aien, as at now pun enchek chokie lom antar baju die.perlulah untuk saye risau nmpknye ni.

    SAYANG,sila hantar baju anda ke tailor cepattttttttttttttt!!! tinggal plus minus sebulan je lagii!!!!

  14. sue permalink
    May 7, 2008 12:57 pm

    semlm die berkobar2 menunggu emel ko taaauuwww..aa cik dibot die cuti harini ye.nanti die reply. weii lomak2 jlo tu laaaa aset ko..biorkan aje.muahahahahahahaaaaa.nasihat ikhlas dr puan sue

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: