Skip to content

Of the same thing

May 8, 2008

I’m getting married in 44 days!! Can’t wait for everything to be over, but at the same time I feel like I need more time to prepare.

Oklah. Few updates on few things.

  1. Kebaya for Nikah Ceremony – Alhamdulillah, it fits me well. Hehehe. And now, I have to find matching tudung/selendang to complete to outfit. And matching shoes too.πŸ™‚
  2. Kebaya for Reception – still in progress.
  3. Photographer – booked & confirmed!!πŸ™‚
  4. Invitation cards – is ready!!! Encik Faez akan pi collect Sabtu ni. Cepatlah, xsabar nak mula menghantar kad kaweeeen ni! (Hehe, baru dapat email dari pembuat kad)
  5. Deco for bakul hantaran – will start doing it by next week.
  6. Ribbon-tying for bekas telur – are going to be done at the last minute. No choice. Perlu ‘pengerahan’ besar-besaran ke atas sepupu-sepapat adik beradik.
  7. Other gift? Mom is handling it.

Annnddd another things to be done (which I reaalllyyyy hope I’ll have time for this!!) :-

  • Go to hair salon
  • Go to the dentist (to improve the condition of my teeth :-D)
  • Go to spa (if both of us ada masa, kita gi sama-sama ye encik Faez, kalau tak, saya gi sorang2 je lah hehe)

To cik Aisya, Selamat Bertunang this 11th May 08. Hope everything will be going on smoothly. And advanced-Congratulations to youu!!!πŸ˜€ Sorry, I won’t be coming to your engagement.πŸ˜‰ Ada aral yang melintang-lintang this weekend.

Ok till then. Lovessss!

25 Comments leave one →
  1. suraya permalink
    May 8, 2008 12:42 pm

    yeaaa ribbon tying mmg kene buat last minit.pengantin pounn kene buat jgk ye mijah comell =) aa..mintak tolong jgk kawan2 sekola tolong.meong siap tidoq kt umah aku.pukul 330pg br lelap mate.. siaann die.

    aku ngantoik gile.cepatla pukul 5

  2. cikcah permalink
    May 8, 2008 1:14 pm

    ala..cik mizah nape tak dapat datang..hurm by the way (Sorry, I won’t be coming to your wedding.)wah weddign nye pon tak tahu lagi..awal awal cik mizah dah inform takmau datang..cam mane tuh..
    thanks for the wish..hope everything was smooth..πŸ™‚

  3. May 8, 2008 1:42 pm

    surayatul nabila – baiklah. pengantin pon akan bertungkus-lumus ikat reben. saye dh dapat email from dibot!! thanks bebeh!

    cik cah – hehehe. sori tersilap!! insyaAllah awak kawen mesti kite datang, bwk baby skaliπŸ˜‰ hikhikhik! take care tau cik cah!

  4. May 8, 2008 3:13 pm

    surayatul nabila – eh cop nampaknye aku kene mengerah kawan2 aku gak la cmni. yang single2 – meon atin ecah adib haida umie – pastu sspians – sherah thirah pero (pero ko dtg tdo seremban)campur aku cukup 10. so sorang buat 200 kotak, setellah 2000 kotak dalam waktu satu malam. yeaahhh! suraya, hang pon kalau nak join ikat reben boleh join ok!! hikhiksss!

  5. May 8, 2008 3:13 pm

    single means – belom kahwin. bukan belum berpunya. hehehehehe.

  6. suraya permalink
    May 8, 2008 5:02 pm

    wwooo jemputan ko 2000 ka.boley tahan tu.aku punye 1500 pun dah sakit pinggang duduk lamo2.sehari x sempat kakaakkk!!make it 2 @ 3 days before.aku buat 2 hari.830 malam baru siaap seme.dahla b4 tu pakcik makcik aku dah psiko2 kul 1230pg baru siap seme bile tgk goodies2 banyak x masukkan lagik.sediekan juge segale mcm2 makanan n minuman untuk penolong2 anda..sbb pas buat keje mmg lapo gilak.

    mm.. i tanye hubby i dulu ye ..hihi ngade taakk jah!.insya allah aku leh dtg tlg2. aku tgh kursus kat uthm time tu.lehla singgah senawhang=)

  7. May 8, 2008 5:18 pm

    ooh okeh bebeh!!! aku tgh nak pk cara lain nak buat sbb takut x sempat lak last minute ikat reben tu.aku ni dah x sabar nak balik rumah plssss! aku ngantok dh ni!!!😦

  8. May 8, 2008 10:53 pm

    Mizz..need any help??? hehhhhehehe..

    Weh! rindu ko seh.. bachelorette party kiter tak sempat nak buat lah! huhuhuhuhu…

  9. May 9, 2008 7:07 am

    cik mizah..im coming back on the 12th june..so dapat datang ko kahwin..hey nanti boleh la aku datang tolong ko buat apa2 kan..eh betul ke nak hadiah blender ni?

  10. syida permalink
    May 9, 2008 8:32 am

    bile ko nak kawen ni cik mijah..

  11. May 9, 2008 8:43 am

    kak mizah,
    kite pn tgh ribbon tying!
    saket wooo jari jemari nih.tp sukeeee… mcm addicted gitu.haritu balek jb, p memane pon bwk ribbon tu.mase p hair saloon pon dok meng-ribbon-tying… huhuu… seb baek ade hosmet tlg… hihii…

    waahhh dah start deco utk bakul hantaran??? saye punye hantaran bru je anto mase labor day harituπŸ˜› heheee…

    anyway, saye dh tak se’stress’ mcm dolu.tatau nape…mebi sbb tgk jerawat/ruam2 dh bermaharajalela kat muke nih kot… hehee… so, now saye cam cube utk calm and senyum sokmo (hahahaaa…cam poyo je bunyik).
    buat persiapan kawen ni exciting kan??πŸ˜‰ eventho sungguh bykla perkara yg men’tension’kan kiteπŸ˜€

  12. May 9, 2008 10:04 am

    Ada aral-aral yg melintang this weekend? huhu… mcm tau je ape aralnye.. :p. Selamat mempoyokan diri!

  13. cikcah permalink
    May 9, 2008 11:21 am

    Cik Mizah – ouh makesure dah ade baby la mase Jan2009 nanti..hikhikhik..ala tak besh cik mizah takde.. ;-(

  14. May 9, 2008 10:58 pm

    athirahhhku – harusssslah ko tolong makcik! rindu ko gak cic!!

    mell – yay, so u’ll be at my wedding laahh! as for the wedding present, blender pon jadilah as long as u bring one!! ;-)hehehhehe!

    makcik syida – weh aku kawen 22junela oit! sila refer entry2ku sebelum ni bebeh.

    kak kopi – yes u are verrrryyyyyyyy right!πŸ˜€ ‘tension’ing yet exciting, kan?

    lanun – weh aku tengah mempoyokan dirila ni beb.πŸ˜‰ tolonglah bagi aku semangat supaya aku berjaya jadi yang poyo tau!

    cik cah – insyaAllah, doakan kami yek.πŸ™‚

  15. farah azmin permalink
    May 10, 2008 6:20 pm

    cik mizah.. dh dpt kad aku?? jmpt dtg yer

  16. May 10, 2008 11:07 pm

    cik farah – insyaAllah cik kak.x surela dh smpi rumah lom sbb aku xde kt umah ni.nnti sok aku check k bebeh.thanks for inviting!

  17. May 11, 2008 10:37 pm

    hi mizah!
    lama dah nak komen kat sini,tp tak terkomen..hehe
    wah..bestnye cite2 org nak kawen nih..πŸ™‚

  18. May 11, 2008 10:56 pm

    hi cik fathiyah!!!

    hehe..lepas ni rajin2la mengomen blog aku ek.cite2 org nak kawen nih memang best! jomla bile nak join skali?πŸ™‚

  19. shera permalink
    May 12, 2008 8:26 pm

    captain,
    secretary sedia membantu kerja2 secretarial works…need help? jus buzz me and trah..sponsor minyak, kami tiba. hahaha

    syg kamuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  20. May 12, 2008 10:08 pm

    hehehehe. thanks secretaryku! insyaAllah i’ll find sometime utk menyusahkan korang.πŸ˜‰

    captain sayang kamu jugaaaakkkkkkkkk!

  21. Ume permalink
    May 13, 2008 1:46 pm

    MIZAH!!ko nak gy HAIR salon buatpe??ahahahaha..gelak guling2..x dapatla mizahh..biarla natural beauty..muahhh

  22. May 13, 2008 1:50 pm

    muahahahahaha!

    ala mie bagi canla aku nak jadi cun cam ko. ko sure dh lupe bagaimana rupa asal ko.hehehehe.:-D weh ko kawin nnti pakaila tema baba nyonya seswaaaaaaaaaiii dengan ko! rindula kat ko kecoh!!!

  23. Ecah Achim permalink
    May 13, 2008 10:20 pm

    ahahaha…mijah leh tak aku nk tgk HASIL lpas ko gi HAIR SALON.. muahaha (sambil gelak guling2 ngan ume kat opis)

  24. suraya permalink
    May 14, 2008 8:34 am

    kuang asem punyer umeee!!ahahah sabo jela kak mijah!errmm.. ko mau rebonding kah??

  25. May 14, 2008 9:27 am

    woittttttttttt ecah ngan umie nak kene pelangkong dengan guwe! ko jgn cah nanti aku akan menandingi keayuan ume korang jgn terkejut! miahahahahahaha!
    πŸ˜€ mie ko jgn lupe asal usul ko.hehehe.

    surayatul memang saye bersabo.nasib baiklah ‘kembar’ aku jugak.kuangkuangkuang.aku nak potong pendek ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: