Skip to content

Been tagged by Pn Dila

May 22, 2008

5 hadiah yang saya mahu dan kenapa nak 5 hadiah tersebut.

Disebabkan saya bakal berkahwin bulan hadapan, saya ingin sekaliiiii…

  1. Honeymoon package to Tioman or Redang or Langkawi -> semestinya untuk berbulan madu bersama (bakal) suami tercinta ~oklah tu kan, semua dalam negara, affordable lakan, ye dak?😉
  2. Aowa induction cooker -> sebab macam membakar semangat nak memasak. Hehe. Kat rumah saya ada benda ni tapi tak penah guna pon. Nak mintak mak saya of coslaaa dia takkan bagi. Ape kate korang share belikan satu?
  3. Tefal non-stick cookwares -> untuk digunakan bersama induction cooker di atas & specifically untuk memasak masakan yang sedap-sedap buat (bakal) suami tercinta. hehehe. Woow! Boleh percaya tak?
  4. 5 pasang kain chiffon untuk dibuat baju raya/baju bertandang ke rumah sedara-mara. (kalau bukan chiffon pun, saya sangat-sangat menerima dengan hati & tangan terbuka. )
  5. Bedsheet/comforter yang comel-comel -> untuk digunakan di rumah kami nanti :-D

Sape tag saya?

Puan DilaNun.

5 impressi mengenai beliau.

  1. Dia baik hati sebenarnya, walaupun dia cam kerek-kerek sket.
  2. Dia dah lebih debab berbanding 5 tahun yang lepas.
  3. Dia rajin gileeeer kat ofis, walaupun dia slalu cakap ‘Malas ah nak buat kejeee..’
  4. Dia seorang isteri yang rajin (dan sweet) jugak sebab tiap-tiap hari buatkan breakfast untuk Encik Lanun.
  5. Dia tak takut gelap.

Perkara paling memberkas dia pernah lakukan.

     Menjadi jurugambar saya semasa majlis pertunangan sayaa.. sangat mengharukan!!🙂

Most loved invention.

      Emmm, belum ada lagi. Maybe dalam 11bulan atau setahun akan datang, insyaAllah..hehehe😉

What I despise so much

      Bos / ex-bos yang suka mengarah-ngarah & mengomel, gaji naik banyak tapi kerja tak buat pon!! Grrr!!

5 orang yg kena tag.

  1. Nor Athirah
  2. Nur Eliana
  3. Shahirah
  4. Nur’ain
  5. Ismahani (a reason for you to update!)

Yay! Esok hari membalas tag dari Nur Eliana pulakkk!!

23 Comments leave one →
  1. May 22, 2008 5:46 pm

    Bagus bagus puji aku banyak2 lebeh2 sket… nanti aku naik gaji lebeh seket tahun ni.. hahahaha~~

  2. May 23, 2008 7:56 am

    4. Nurain – tuh bkn saye kn?😉

  3. May 23, 2008 9:19 am

    lanun – kalau aku puji ko lelebih pon bukan boleh naik gaji ko.tunggu lepas aku naik jadi senior manager mungkin boleh kot.hehehe.

    puan aien – Nurain tu wife kepada encik Yuzi. alemak saye silap eja ke? tertinggal ‘ ek. jap tuka.🙂

  4. May 23, 2008 10:01 am

    most love invention? haha..ni da xsabar nk invent ur junior la ni..*woot**woot*
    nur eliana tu saper weh?

  5. May 23, 2008 10:11 am

    yak ak aw!ko ni mcm tak kenal aku je ecewaah.nur eliana tu adalah kawan aku aku yang bergelar cicak #2 selepas nor athirah.

    hehe.

  6. May 23, 2008 11:36 am

    hahahahahhahaha langau da angau..

  7. May 23, 2008 12:16 pm

    haha.😀

  8. May 23, 2008 2:02 pm

    Haha. Bini Encik Yuzi rupenye. Ingatkan saye tadi😛

  9. May 24, 2008 3:03 am

    Mizah..bila nak hantar kad kahwin? Aku balik lagi 3 minggu..boleh ke nak jumpa ko sebelum ko kahwin?

  10. dakchomey permalink
    May 24, 2008 12:39 pm

    besh nye dia nk tawen..

  11. May 24, 2008 11:54 pm

    Wife Pak Encik Yuzi – sila buat tag saye cepatt!!!🙂

    Mell – aku bagi pas ko balik m’sia la, ok tak? or can i just mail it to ur seremban house.meh bagi ur address.tulah x sure sempat jumpa ke tak b4 aku kawin ni!!

    dakchomey – besh giler dan tak sabar ni nk tawen!!😀

  12. May 25, 2008 11:19 pm

    Takpela ko pass kat aku kad kahwin bila aku balik nanti..nanti aku terjah ko..hehehe gosh lagi sebulan ko nak kahwin!!!!

  13. May 26, 2008 12:38 am

    ok mell! yaay lagi sebulan je, cant believe it either! pray for my readiness pls. hehe.🙂

  14. May 26, 2008 8:59 am

    waa…meriah ye anem aritu…aku jarang miss event2 ni…tp kene jugak miss…sobsob…nway, mizah…selamat bersiap ye…

  15. May 26, 2008 9:17 am

    hai aliza, yup meriah giler kenduri anem. a’ah ko kan antara yang jarang miss any event involving sohabat. xpe, kenduri aku nnti datang ek! thanks anyway.🙂

  16. fizz permalink
    May 26, 2008 10:12 am

    k.mizah!! i belikan untuk u lingerie la eh! hehehe….nk dtg weddingg!!!

  17. May 26, 2008 10:41 am

    makcik! where on earth hv u been? lame gill xdgr ko kentut. hehe😉 rindu gilll laaah! haruslah ko datang, meh bagi address.

    daku menantikan hadiah lingerie (yg transparent tau!) dari muuuu…..:-D

  18. shera permalink
    May 26, 2008 10:46 am

    makcik,
    mane leh nak wat tag…soalan no 1 dah xleh jawab..

    belom nak kawen..so xdpt pk nak apa😛

  19. May 26, 2008 10:51 am

    makcik, it didnt say –5 hadiah kahwin yang saya mahu ok??😉 tp disebabkan aku dah nak kahwin,so aku mejwb dr sudut ‘hadiah kahwin’.

    just make it 5 hadiah harijadi yang saya mahu. ur birthday is just around the cornerla, xkan lupe kot.. hehehe.

    jawab jgn x jawab!!

  20. May 27, 2008 12:22 am

    haiyo..kena tag sudah.. hahhaha..

    nanti saya jawab ye..=)

  21. shera permalink
    May 27, 2008 9:16 am

    ehhhhhh xpasaaaannn..hahahaha…

    baca dgn sgt cepat mungkin :p

    grrrr….kalau tulis wish list tp xdpt cne?😦

  22. May 27, 2008 10:41 am

    Mizah dah mula miang..hehe

  23. May 27, 2008 1:48 pm

    shera – xpe, kalau xdpt maksudnye xde rezeki la tu.🙂

    thir – jawab segera mrs leng chai!😉

    mell – ey u know wut, comment ko ni WP detect as spam. wooww!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: