Skip to content

Of – Soooo many things!!!

June 3, 2008

Waaahh.. selalu saya ade entry baru hari Isnin, tapi minggu ni terlepas pulak.πŸ™‚

Fitting – reception dress

Hehehe. Boleh tak gelak dulu? Saya tertekaaannn ni!! Sebab saya hampir tak muat baju bersanding, boleh tak??πŸ˜‰ Ukuran badan dah bertambah berinci di sana berinci-inci di sini. (Whhaattt??) Ideal measurement 32-24-36 dah hancuss!! Waaaah Suraya, sekarang aku bukan J-Lo dah, ni dah jadi Beyonce. Yang pasti, encik Faez yang senang hati, sebab patutnya yang bertambah montel dia, bukan saya! Boleh tak saya cuak giler bila kain tak muat? Rupanya mak andam saje gi sembat bagi kecil 2-3 inci sebab dia ingat saya bertambah kurus. Dah amik latest measurement, kena maintain badan ni jangan kurang jangan tambah lagi. Hopefully baju tu akan melekat dengan eloknya kat badan sayeee nanti! Grrrr! Arghhh, perlukah tergemuk (sikit) di saat-saat akhir ni? One thing for sure, saya memang makin berkali kali kali ganda kuat makan sekarang. Breakfast, of cos takleh miss, apelagi lunch dan dinner. Selama ni makan banyak xde masalah naik berat badan pun.😦 Nampaknya kenalah saye berpoco-poco di rumah. Haha. Boleeeh caye keee??? Rabiatul dan Masayu dan Khairul (Nadiyah) dan Fariza – tolong para-para sakurakan sayeeee!!!

Wedding Invitation cards

Ya Ampunn!! This one, I’m (just) going to post the first batch of the cards tomorrow! Ni geng-geng Puan Sri-Puan Sri Khairunnisa, Ismahani, Haidah, Najmiah, Ili, Aisyah Fairuz, Zaireen, Fizz bla bla ecetera ..Sorrriiii bangat! Tengah kusut dengan macam-macam benda dalam kepala ni.πŸ™‚ Tapi, masih boleh senyum lagi. Hehe. I’m still waiting for a few others to give their address – Cik Pinat, Iman (if u read this), Pieja, Fiza & kawan-kawan yang mungkin tak dapat sms dari saye.

Wedding prep

Setakat ni, beratus-ratus kotak dah berjaya diikat dengan riben secara comel dan terbaik– hasil bantuan & kerjasama ahli-ahli HouseNo20 yang jelita dan anggun semuanya <- pujian terbaik dan kaw-kaw punye! Dun worry korang, aku akan bawa balik berkotak-kotak lagi Rabu ini. Muahahaahaha! And thanks so much to Shera comel for yr concern.πŸ˜€ Just make sure you come on both days, itu dah lebih dari cukup. And to Athirah too, pls take note.

Birthdays!

Yesterday, 2nd June – is my lil sis in-law, Acik Lina’s birthday. Happy Birthday Acik Lina!! Bulan June = Birthday Nana my sis (9th) , Zek my bro (13th) & mine (23rd)! And ade a few close friends’ Birthday pun in June jugak – Shera (5th), Lina (5th jugak if im not mistaken), Sh Nurul Iza – havent seen this girl for sooo long??? rindu gilerrr!! (24th -a day after mine), Erin? (28th or 29th kan??) Farah Dayne (verry early June kalau tak silap). Anyways, June girls memang rawkkk2 dan comel-comel!!!πŸ˜€

Tinggal 18 hari je lagi saya bergelar anak dara. Dah bersediakah saya nak jadi mak dara ni? Doakan saya ye.

56 Comments leave one →
  1. June 3, 2008 3:38 am

    Makan banyak maksudnya senang hati! Takpe best sikit en. Faez bakal suami nak pegang nanti..takde la tulang je hahahahahaha jangan diet instead do more sit-ups. So that only perut kempis yang lain bulat2kan sikit..hahaha im so dirty minded!!!!!

  2. suraya permalink
    June 3, 2008 8:08 am

    WooWooowooo beyonce ke beoncit?!!ahahahahah.lepas kawen akan tambah inches lagik .biaq baju tu buat besar2 kang lepas kawen x muat jugak! dibah g kenduri kawen ko tu sendiri kot.aku balik tampin time mu kawen.adik aku dh benti keje.die mau jadi estate agent..aaa mau umah carik die ye.

  3. June 3, 2008 9:09 am

    mak dara? no such term laaa…
    da jadi mak, xberdara lagi laaaa..haha..
    mizah anything nk dibantu?

  4. June 3, 2008 9:24 am

    mell – hahaha! u are soooooo one! i’ll take that advice.aku memang takkan berjaya diet.asik nak makan makan makan jek.perutlah paling naik ni.

    surayatul nabila – beoncit ke beyonce ke same jek!! alemak aku takut akan cepat naik je badan pas kawen.waawaaaaa ni kene sediakan payung sebelum hujan.kena minum Herbalifelah camni.hehehe.suraya,sponsor aku HL cepat!

    yanadey – hehehe,tukar mak orang la.bantu aku dengan membelikan hadiah kawen best boleh tak?πŸ˜€

  5. June 3, 2008 9:42 am

    haha demand plak..aku hadiahkan doa je boleh?
    aku doakan anak ko penuh satu van..bleh wat team futsal..haha..
    yer aku stuju ngan mell, wat sit ups..pas kawen bleh sit up gak.wink wink.en faez bleh wat push up yg mcm lagu rihanna tuh..
    hahaha

  6. June 3, 2008 10:27 am

    doa tu sudah tentulah makcik.πŸ™‚ haa sekarang gak aku buat sit up.nasib baik harini tak kerja.hehehe.

  7. fiza permalink
    June 3, 2008 11:23 am

    mijah… wah wah..makin bertambah2 minat aku nk baca preparation u…hehehe… mijah yg kecik ni bley gemuk ke..aku sungguh tak pecaya. ehehe… takpe2…gamabte o… ni address aku, hafizah abdullah, A-8-22, Pearl Tower, Apartment Ria, Lebuh Kampung Benggali, 12200 Butterworth, Penang… klu ko tak sempat nk pos, do emel me pon oke… hehe… cik mijah nak ape ek? ayak.. byknya orang kawen… tak tau nk kasi apa dah ni… hehehe

  8. June 3, 2008 1:26 pm

    kak hamizah,
    ala… biasela kut gain weight nih.sbb happy kan?!!πŸ˜€
    hehee… tp saye hilang few inci.kain bju bersanding saye siap terpusing2 lagik mase hari bersanding tu…hahahaaaa… seb baek la takde org perasan except pengapit sayer! *Selaaaammmmaaaaaaatttttttttttt*

    so, apa kamu mahu kak hamizah as a wedding present?πŸ˜‰

    btw, if im not mistaken irda is 17/6

    selamat membuat final preparation kakak!

    skit tips:
    1) buat final fitting skali ngan tudung+mekap.just to make sure that u know how u’ll look like nnti.karang tak selese ngan mekap ke, tudung ke… payah la plak.
    2) pastu maksure juge ade extra tudung.just incase tudung yg satu lagi tu tak bole dibentuk.
    3) make sure u delegate anything yg related to ur wedding to someone else. u dont want on ur wedding day, ppl start asking u while u on the pelamin,kan? so, list out and asign people accordingly.

    goodluck kakak! im sure u’ll look gorjes on that day!πŸ˜‰

  9. June 3, 2008 2:44 pm

    fiza – insyaAllah nanti aku poskan.dapat kad real baru syok sket kan?πŸ˜‰

    puan kopi – a’ah irda’s on 17th June. waaa pengantin lain sume turun berat and kurang few inches, saye je gain weight & bertambah berinches hehehe.πŸ™‚ tulah, doakan baju pengantin saye muat hari sanding nanti ek?πŸ˜€

    thanks kakak for the tips, and encouragement. ecewaahhh!!! insyaAllah, pray for my gorjesness on that day!πŸ˜‰

  10. June 3, 2008 6:10 pm

    Oii mizah..aku pon mengalami masalah perut buncit jugak..orang cakap sbb aku suka makan sambil minum air..tapi aku tak boleh stop..since ko start lambat buat sit-ups ni use krim kasi perut kempis sekali..apa2 brand pun tak kisah asalkan memanaskan (beli kat watson berlambak)..sambil tu ko buat sit-ups. baru cepat kempis.

    alahai cant wait to see u there. aku tgh tunggu sale kat sini..ko kan nak lingerie as hadiah kawin..aku pasti beli yang paling slutty..hahaha

  11. June 4, 2008 9:00 am

    Eh kakak, saye lg kecik dr awk ke? Or sameπŸ˜€
    X lame dh majlis awk. Mesti sgt nebes. Btol kate eyda, tudung penting to try on. Saye dulu paling cerewet part tudung. Alhamdulillah seme okay.
    Pastikan seme nye memuaskan hati on that day or else muka yg bleh senyum sepanjang hari bleh bertukar pahit, uhuk. Gudluck kakakπŸ˜€

  12. June 4, 2008 9:44 am

    mell – iyeeeeeeee aku pun suka minum air banyak gilerrr.aku dah start pakai balik losyen halia yg memanaskan tu,di samping sit ups (yg masih cm malas2 nak buat) harap2 perut ku sempat kempis dalm 3 minggu ni!! yeahhh aku pasti tertunggu-tunggu lingerie from paris!!!πŸ˜€ cepatlah balik oit!

    kak aien – awak tinggi lagi, and kurus lagi.hehe.
    tulah kak,nebes gilerrr dan xsabar ni.πŸ˜‰ doakan saye ye.ok,saye tetap akan ingat pesanan penaja itu.whatever happens,saye kena still maintain senyuman sepanjang hari.πŸ™‚

  13. June 4, 2008 12:36 pm

    mizah bila ko start cuti?
    bila plak bachelorette party ko?

  14. June 4, 2008 1:41 pm

    start cuti lagi 2 minggu – 19th June. lmbt x? manede bachelorette party.how about u throw one for me?hehe.

  15. June 4, 2008 11:34 pm

    jom buat bachelorette party!!!!!

  16. suraya permalink
    June 5, 2008 7:50 am

    aaa..pastu after majlis gigi ko lenguh giler beb.percayaalaaahhh.

  17. June 5, 2008 12:11 pm

    hey mell, u know what, ur comment slalu masuk my spam comment box tau!! heheh. why ah?

    surayatul – aku percaya.dan aku akan membuat senaman gigi bermula dr sekarang.supaya gigi aku lebih bersemangat dan bertenaga semasa majlis nanti.hehehe.

  18. June 5, 2008 12:35 pm

    haha mell nyer komen mengandungi unsur2 lucah kot..hahahahahaha
    mizah sila rajin sit ups..demi hari ratu sehari ko..sehari seumur idop,namer pon ratu sehari..go mizah go..u can do it..ha, x pon ko wat cheer..kasik lompat2 skit..tapi jgn sampai tergolek dok plak..darah manis ni..hehe

  19. June 5, 2008 2:00 pm

    maybe kot.tapi kan ko punye comment pun ade unsur-unsur X jugak hehe tapi x kene spam pon. muahahha.setakat ni aku baru buat situps tak smpi 200kali boleh tak?akunye perut & bum je naik ni.yeaaah demi ratu sehariku! aku rs baik buat tarian para-para sakura ni boleh cepat ilang lemak.

  20. June 5, 2008 4:26 pm

    Letih woo nk maintain senyum. Lagik2 kalo nk maintain cam Pn Suraya yg senyum penuh gumbiraπŸ˜€. Pergh, aku pon flet, haha.

  21. June 5, 2008 4:31 pm

    kak aien, Pn Suraya bukan saje senyum, itu dah kire sengihan gumbira (beserta pautan kuat pada lengan Tajul) muahahahaaha! ala susahle cmni, aku dhler tak reti senyum secara menawan.senyum kambing bole.
    πŸ˜€

  22. June 5, 2008 4:34 pm

    Aku rasa email ko alergik ngan nama aku..arrggghh tak sabarnya nak balik!!

  23. June 5, 2008 5:04 pm

    yeah confirm! ni aku dah de-spam komen ko.hehehe.cepat balik!! but kindly buy my wedding present dulu!!!

  24. erun permalink
    June 6, 2008 12:26 am

    huhuhu…datin mizah…nk wat poco-poco ehk…ke nk i ajor pelbagai jenis exercise…kite ade j-robik,fitball robik,step board and the latest ni yoga…which 1…huhuhuhu:)

  25. aylahoney permalink
    June 6, 2008 12:28 am

    woo mizahh.. dah dekat la ekk.. pejam celik je.. anyway, selamat bersiap zahir batin.. hehehhe.. tido kasik cukup makcik.. makan buah n minum air suam byk2 so that toxic dalam badan ko tu dinyahcas.. bukan ape, seri tu akan automatically dtg dari dalam.. hehe.. majlis aku pun tak lama lagi.. next week!!! tapi cam blurr jerr.. =S dah la cuti aku a day b4 majlis dibekukan sbb ada meeting dgn client n other consultants.. grrrrr.. selamat bakal PUAN mizah… =D

  26. June 6, 2008 8:15 am

    Ye2 pautaun itew xkan lupa dr ingatan, haha.. Senaman mulut & pipi byk2. Saye malam nikah je dpt maintain senyum, hari bersanding senyuman sediket flet. Haiskkk..

  27. suraya permalink
    June 6, 2008 8:59 am

    wOooii ngumpat aku lagik!

    ko buat la tarian jlo ko tu hari2.confirm turun punyaaa.yeaa harini mau cabut awal.cepatla pukul 1 =)

  28. June 6, 2008 9:03 am

    n my engagement gift also ..heee

  29. June 6, 2008 9:49 am

    puan sri erun – waaahhh, ade bermacam-macam jenis senam robik ni? i ade cd poco-poco kt umah,tapi cd poco-poco i tu mcm susah je step die.u ajar kan i jela boleh? hehehe.ape kate u jadi personal poco-poco trainer i?πŸ˜‰

    fad – thanks cik kak! insyAllah. sekarang mmg tgh bersiap zahir batin ni.hehehe.alamak,badan belum dilulur lagi ni!!! congrats on ur engagement cik fadilah!!πŸ˜€

    aien – hehehehe! pautan gumbira tu.oklah,saye akan start buat senaman pipi, mulut, perut, pinggang, & punggung asap!!!

    surayatul nabila – uweeekkss!! ni bukan ngumpatlah, ni pujian! ala dah lame x buat tarian jlo.nnti buat tarian jlo dpn chokie jela.hehehe.woittttttt ape balik kul 1 ni? harussss ker?

    yanadey – blueks! sibukkkk jek!πŸ˜‰

  30. radu caca permalink
    June 6, 2008 12:14 pm

    kentot
    kawen bile?
    21 Jun?

    nak datangg!!!
    nak nak nak!

    mirah of kos la datang kan?

  31. June 6, 2008 2:34 pm

    woitt montot!

    eheheh.aku dah email ko ni mintak address.nk sms haritu tapi takut ko tukar fon number.nikah 21hb,sanding 22hb.harussss datang!!!!!

    mirah datangle beb.πŸ™‚

  32. cik cah permalink
    June 6, 2008 2:49 pm

    mesti mizah cantik pada hari pernikahan dan persandingan..

    hope aisya dapat tengok..πŸ˜‰

  33. June 6, 2008 2:55 pm

    cik cah, insyaAllah.πŸ™‚ hehe. kamu bukan saje dapat,malah wajib tengok bakal sepupu ni kahwin.hehe.

  34. cik cah permalink
    June 6, 2008 7:12 pm

    πŸ™‚ aisya memang dari mule nak pegi..tapi mungkin aisya ade sebab..
    takpela mizah..aisya doa kamu dengan faez berkekalan hingga ke anak cucu.. selamat pengantin baru..

  35. June 7, 2008 2:40 am

    Mizah..email aku kat friendster or hotmail aku size bra ko (aku rasa ko pakai 32B tapi takut salah size)..aku sampai malaysia next friday..so aku nak bershopping last minute ini!!!

  36. fieza permalink
    June 7, 2008 8:16 pm

    πŸ™‚ aku nk komen lagi… just hope everything going fine and spt yg dirancang oke….

  37. erin permalink
    June 8, 2008 9:34 am

    aweee..s0o busyyy!! takpe2 make sure u look good nanti tau!! can’t wait.fizz said insyaAllah she’s going.so i’m going too!!πŸ˜‰ anywayssss..takpe la u add 1-2inches yangggg..u’re still in the slim ‘zone’πŸ˜‰ xxx

  38. fizz permalink
    June 8, 2008 5:07 pm

    got ur card!! ;p

  39. athirah permalink
    June 8, 2008 8:26 pm

    cik mizz!! sorry for the looong silence!! tak sempat gue nak berblogging

    para2 sakura??? ahahhaha..lawak sungguh kamu ini…ahhahha..btw, all the best dear!! semoga sempat membuang sejumlah lemak yang nak dibuang..tapi jgn kurus sgt mcm aku ni!

    ok..noted! =)

    aaa…mizah dah nak kawin!!! happy.. tapi sedey..camne tu??

  40. June 9, 2008 8:48 am

    mell – hahaha! ive sent u msg thru frenster.πŸ˜‰ yeay cant wait!

    cik fieza – thanks so much. really need this kind of words now..πŸ™‚

    erin & fizz the adik kembar tak serupa – insyaAllah.cant wait to see u guys too! esp makcik fizz lame giler tak jumpeee!!

    thirrr – bebeh aku dh stat seram sejuk ni!! takkan deh aku sekurus ko kak, tulang aku je dh lagi besar dr tulang ko kot.hehehe. rindulah makcik!! baju untuk kenduri aku dh siap x?πŸ˜€

  41. June 9, 2008 10:02 am

    mizah, where’s ur monday post?

  42. June 9, 2008 1:17 pm

    aiyo. i hv to attend course until wednesday.so takde mase.tunggu wednesday nitela br update(cos i’ll be back at home). hadiah kawen best untuk aku dh beli tak?πŸ™‚

  43. suraya permalink
    June 10, 2008 8:07 am

    aku dah balik!!!

    lame giler balik ganu.12 jam!!oyeehh kami banyak berenti utk merehatkan perut =)

    kad dh pos taak??awat x dpt pung

  44. June 10, 2008 11:45 am

    mizah aku bg no emma tru msg facebook eh.

  45. June 10, 2008 1:04 pm

    surayatul – dah la bebeh.ko nye aku br post khamis or jumaat last wik. tggu jek! bagi adibah kad tu.hang dh tau rumah aku.

    yanatul – yeay ive got her address.sorry menyusahkan ko makcik.how come ur fon kene barred?

  46. erun permalink
    June 10, 2008 9:23 pm

    datin mizah….i da dpt kad u…huhuhu…sengal ar u ni…kompem posmen tu kagum…ade datin sri tgl kt umah i ni…huhuuhu…apeda,anyway…thanks ehk i usahakn nk g ur wedding…

  47. June 11, 2008 1:00 pm

    hehehe..akhirnye smpi jugak kad i kt umah u.πŸ™‚ ala lek ah,glamer sket ade datin sri tu.haaa dtg jgn x dtg tau!!!

  48. June 11, 2008 7:17 pm

    sumer girls memang comey.. gittewww..

  49. June 12, 2008 9:29 am

    en me @ ofismate athirah – itew memang sangat betulll.πŸ˜€

  50. June 12, 2008 9:30 am

    heeeeeeeee coz aku xbayar lagi laaa…wei hows ur prep?

  51. June 12, 2008 9:42 am

    weeeeee preps is ok, kot.πŸ˜‰ cant wait for everything to be over. sgt stressful!! dah beli hadiah kawen aku taaak?? heheeeeheheheeee

  52. cik cah permalink
    June 12, 2008 8:40 pm

    dup dap dup dap… lagi 10 hari..

  53. erun permalink
    June 12, 2008 8:46 pm

    hye en.me..ish…aku ni silap ke ape…huhuhuu

  54. June 12, 2008 9:36 pm

    cik cah – mmg dup dap ni cik cah!! saye rs saye nangis nanti!!πŸ™‚

    pn sri erun – nak ngurat en me ek?? heheheπŸ˜‰

  55. suraya permalink
    June 13, 2008 10:52 am

    kad dh smpi beh!aku mau g due2.syok lak dpt gift kawen mcm2.beb takoouttt taaaakkkk!!

  56. cik cah permalink
    June 13, 2008 11:08 am

    jangan la nangis yang.. u will be the most beatiful gurl that day.. kene hargai nye.. sape sangka waktu dan hari yang kamu tunggu tunggu selama bertahun tahun ini akhirnay jadi kenyataan?

    cik cah ngan En tunang pon sibuk menyiapkan pakaian merah kami sebelah en faiz kamu untuk dipakai sebagai penanggah nanti..πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: