Skip to content

Shah Alam’s Reception – July 6, 2008

July 7, 2008

Semalam 2nd time saye naik pelamin.πŸ™‚ Bestnyeee!!!

I am supposed to update on the bersanding ceremony at my side, tapi masih menunggu gambar-gambar from the photog. But you guys may have a look at Faez’s Picasa Web Album for the pictures captured by his friend. For our reception in Shah Alam yesterday, I only have a few here ( cilok a few from Encik Yuzi, thanks oitt!) hehehe.

p/s:datin mijah, celak datin itam sgt la.i nak amik gamba pun seram.hehe.

Bukan ko aje yang seram dengan part mata tu, aku pas siap mekap tengok cermin pun terkejut badak. Seksa giler nak bukak mata awal-awal tu. By the way, mak andam saye kate ni mekap Rozita Che Wan (fake eyelashes atas & bawah mata?). Sebab nak nampak mata tu galak sket. Galak ke tuu??

Ratu Drama Susuk bersama Ratu Ibu Mengandung. Hehe.

Theme color was red.πŸ™‚ Faez & I were very satisfied with the outfit, seminggu je tailor siapkan baju songket ni. Baju di reception kali ni pun baju baru, sebab Mama nak kaler merah garang & baju yg sedia ada di butik tak semerah ni. Bridesmaid saya kali ni ialah Cik Nadiyah yang comel. Dia dan rakan-rakan HouseNo20 yang comel-comel iaitu, Adawiyah, MasAyu & Fariza sampai awal gilerrr kat rumah kitorang, I was still being made-up by Mak Andam by the time they arrived. Thanks a lot guys for coming! Thanks a lot for the present yg boleh menghangatkan malam-malam kami nanti. Hehehehe. Terharu aku. Cewaaahh.

Bridesmaid saya yg comel. Thanks kerana sudi dipaksa jadi bridesmaid sayee!πŸ˜‰

Nad was my roommate @ HouseNo20 and long before masa belum duk HouseNo20. Susah payah (cewaah!) masa awal-awal duduk menyewa dulu dengan Cik Nad lah & macam-macam lagilah. Thanks Nad for the wedding gift. Waaaah rasa nak nangis bila bukak pembalut hadiah tuuuu!! Love it to bitsssss!!! And love you to moreeeeeeeee bitssss!!! HouseNo20, please take care of her ok?πŸ˜€ Dalam camera saya takde pun gambar dengan gadis-gadis HouseNo20 lain-lain yg comel-comel itu. So tunggu kawan Faez bagi nanti saya upload ok? Deqja hang forward kat aku gambaq yang ada kat camera hang tau! Btw, takde ke jejaka-jejaka di rumah aku time tu yang korang terminat? Hehehe.

We got oursleves ready with the makeup and all at our house in Sek.6, which only 5 minutes away from my parents in-law’s house. The bersanding ceremony was at 1.30pm. Dan semalam kawan-kawan UTM ramai yang datang. Just as we arrived for the bersanding, I saw Yuzi, Apau, Pakcik dengan kamera canggih memasing. My family & relatives had arrived earlier around 12.30pm. Waaahh rindu kat mak!!😦 The guest of honor yesterday is IGP Tan Sri Musa Hassan & wife.

Before bergerak ke rumah Mama

Member-member Shah AlamMy family, without Zekwan & Capik. Both already back to unis.Thanks for coming Pn Aien & Encik Yuzi. Thanks for the very nice gift too! Cian kat Aien, pucat-pucat muka. Saye masuk rumah nak touch-up makeup terjumpa dia bersandar keletihan depan kipas. (Adibah tersilap keluarga)Encik Tajul & Pn Suraya & Adibah – Thanks for the gift. Aku dah siap-siap letak tepi tau!Member-member UTM – Thanks everyone for the gifts.πŸ™‚With Acik Lina, my sis in-law

Credit to Yuzi & Faez’s Olympus.πŸ˜‰

To Apau – Thanks so much for coming! Walaupun tak terima kad, dia berjaya sampai ke rumah kami semalam. Thanks so much for the very cute & very useful (and meaningful) present!!! Nanti nak gambar ek Apau!!

Yesterday was also a good old friend’s engagement – congrats Yanadey!!! Havent check on your updates in blog, but I will later. Love u dear!

Esk cuti lagi sehari..yeaaaahhhh!!!

25 Comments leave one →
  1. suraya permalink
    July 8, 2008 8:38 am

    oo..rozita nye mate mcm itu kah.aku duk berpk awat mate hang besaq semcm.tj jugak yg terer menjawab soalanku.ouuww kueh bingka umah choki sedap.ade org makan sepinggan kueh bingka je!

  2. July 8, 2008 9:33 am

    surayatul – woooow! tj tau ke mekap rozita camni? tj mmg terer miahahaha! susah giler beb aku nak bukak mate awal-awal. berat je mate aku. waaaa aku tak sempat merasa pon kueh bingkaaa!

  3. July 8, 2008 11:22 am

    huwaaaa…
    rugi nye takdapek p😦

    eh, whos next plak? umie eh?πŸ˜‰

  4. July 8, 2008 12:11 pm

    takpelah kak kopi.πŸ™‚ insyaAllah umie’s next!!!

  5. nad permalink
    July 8, 2008 12:44 pm

    dh tengok dm gambar baru saya perasan…merah gile baju saya!!!

  6. Aza permalink
    July 8, 2008 2:04 pm

    mizah..lain giler muke ko..tp cantik aku suke..hehehe..
    part mate mmg menggalakkan..msti en faiz makin galak tgk ko kan?hahaha..sory beb tak dtg wedding ko kat s.alam aritu..huhu..

  7. July 8, 2008 3:43 pm

    cik Nad – yeeeee,merah gilerr sebenarnye baju hang!! tapi cantiklah and seswai giler sebagai pengapit.miahaha.nad ade org kimsalam!πŸ˜€

    cik Azarima elite – waaah first time tu komen kat blog aku! semalam aku tercari-cari jugak muke ko.hehehe.a’ah muke aku nampak lain kan? tapi aku pun suke.seswai berlakon Susuk tak?πŸ˜‰

    p.s: en faiz setiap hari memang galak tgk aku.hehe.

  8. July 8, 2008 3:45 pm

    opps btw nad, muke hang kat semua gambaq masaaammm+garang jek!!!

  9. Rabiatul permalink
    July 8, 2008 4:25 pm

    pn mizah – muke nad mmg masam jek masa jd pengapit.. nasib baik kami (saya n ayu) paksa dikija pegi depan suoh nad senyum.. kalu tak mesti serius jek smp abis seisi merenjis tuh… uhuhuhuuu

    cik nad – nad muke natural awak tuh mmg garang.. kene lebihkan senyuman.. kalu tak nnt jd mcm KPMampu.. ehehhehe….

  10. Aza permalink
    July 8, 2008 4:30 pm

    ye..ye..sekian lame aku bace blog ko br arini tergerak hatiku untuk memberi komen disebabkan mate ko yg galak itu menggalakkan kan aku tuk meninggalkan komen. <- ape jenis ayat aku tulis ni..hwahwa

    wei cpt la blk ofis..aku kesorangan ni..mak buyung a.k.a cik puan fadil mc..huhu..

  11. July 8, 2008 5:32 pm

    cik Rabiatul – ade ek dikija dtg depan? pastu wajah nad berubah manis x? hehe.cube tengok gambar cik nad kalau die senyum, comel gilerkan?πŸ™‚ korang kene latih die untuk mengubah penampilan garang die tu.. sorrriiiiii cik nad!!

    azarima – waaahhh mak andam aku telah berjaya menggalakkan kan ko menulis komen di blog aku.pasni rajin2 mengomen.mak buyong mc ka? bape hari dah?esok aku balikla beb! ni yg malas ni dah kena bekerja keras kembali! argghh! honeymoon dah abis..:-(

  12. Aza permalink
    July 8, 2008 5:37 pm

    tahniah kepada mak andam ko..kim salam ye..nnti aku nak booking tuk wedding aku yg tah bile..hwahwa..

    fadil mc semlm n today..actually semlm die dtg tp half day je..tinggal la aku sorg2..huhu..esk aku nk bg keje yg byk kat ko..siap la!!!

  13. shera permalink
    July 8, 2008 6:59 pm

    darling,

    lainnye mukaaa…tp i like it when u laugh naturally dlm gambar bersama jejaka UTM =) oii udah2ler cuti kawen..opis kamu kekurangan staff..hahaha

    nad : senyum jek gambar kamu aku tgk..heheheh..cuma gambar kat pelamins jek

  14. erun permalink
    July 8, 2008 8:47 pm

    huhuhu..mane 1 perantin…nad ke mizah…huhuhu:)
    ye lor…nad cube ko syum nti br tmbah comey muke ko yg da mmg cmey tu…

  15. July 8, 2008 10:23 pm

    mIzah.. mmg lah mcm rozita wan chik itu..ehehhehe.. cantik mata!

    please drop by my blog..i got something for u!!

    ade gambo Jiji budak awam member aku tu kat gang shah alam.. ahhahaha..

  16. nad permalink
    July 8, 2008 10:49 pm

    mizah..sorry…aku rasa bersalah kat ko sbb semua muka aku x senyum…x perasan beb! nasib baik dikija suh saya senyum masa tengah2 sesi merenjis ko..tapi aku x sure aku senyum ke x…sori bangat sih!

    atul…saya x nak jd macam kp mampu!tidakkk!!

  17. July 9, 2008 9:33 am

    azaRima – arghh tidak!!

    sheraku – rasenye aku dah improve part senyum nmpk gigi kot kan yang? sume gambar aku senyum nmpk gigi tau!! iyee, aku dah balik opis la ni.sher, rindu kamu!! jgn susah2 hati selalu..πŸ™‚

    erun – nad tu tgh nak dapat aura pengantin la tu run!πŸ˜€

    athirahku – rozita che wan lah sayang! seswai lah aku berlakon ai di beijing hehehe.πŸ˜‰ a’ah thirah kenai ke jiji tu? tu sume geng2 faez tu.tak tau lak jiji budak awam.kalau tau,sure aku dah tanye2 psl ko kat die.

    nad – takpelah nad, saye tak marah pon.aku memahami keadaan hang ketika tu.ade ek dikija datang?aku tak perasan pon.hehe.btw,ko takkan jadi macam kp mampunyeeeee! dun wori! muahahahah!

  18. July 9, 2008 11:04 am

    cantiklah theme colour merah ni…

  19. July 9, 2008 11:27 am

    cik Aliza – thanks!! garang & memancar kan?πŸ™‚

  20. July 9, 2008 8:22 pm

    Kakak, sori banget saye agak selebet dihari persandingan mu. Can’t help it la. Nk make up pon xde mood, huhu. Nway, kamu cantekkπŸ˜€

  21. July 9, 2008 9:55 pm

    hehehe.cik puan Aien, takpe saye memahami keadaan ibu mengandung.tak selebet pun awak tu lawa jek.thanks a lot for coming ye walaupun mcm kurang sehat..πŸ™‚ muuaahhsss!!!

  22. July 11, 2008 12:33 pm

    ntahnye nadiya ni…. muka cuak habis… malu la tu….. kontrollll kontrolllll hinfffff hinffff…. huuhuu…

  23. July 11, 2008 3:01 pm

    ko ni jgnlah kacau nad.die comel hapee,walaupun bermuka masam..πŸ™‚

  24. July 13, 2008 3:38 pm

    pergh..mmg lain la mata ko mizah..galak..cewah
    congarate ya…πŸ™‚
    kamu berdua comelsπŸ˜‰

  25. July 14, 2008 10:21 am

    thanks fathiyah!! ko bile lagi,cepat-cepat leer.hehehe.πŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: