Skip to content

Random

July 14, 2008

Athirah Bertuah has uploaded a clip of me & Sher in her blog. Hahaha. Kamu memang akan upload jugak kan, even after I said don’t..🙂

*nanti saya kawin, sapelah nak buat entry utk saya ya?* huhuhu..

Thir, aku akan buat wedding entry untuk kamu nanti ye, dun worry!! Cepat-cepatlah sikit, tak sabar ni..

She’s one of the bestest BFF I’ve ever had. We’ve been friends like forever. Form 1 to Form 5. Then, to UTM. She has always been my crying shoulder. Tak taulah macam mana kalau kamu takde kat UTM dulu, Thir. Sayang gileeerr kat kamu!!!! Rasa nak nangis lak bila baca entry kamu.

No words can describe how much I treasure you & the friendship that we built all these years!

Don’t be sad la sayang. I’m still the same Mizah you knew, eventho kita dah takleh gossip-gossip sampai 2-3 pagi macam dulu.. Love u sooooo much!

Bila dengan Thirah ni, sure teringat zaman choir dulu. Rindu giler the good ol’ times. Rindu nak nyanyi-nyanyi lagu choir macam dulu. Rindu keriuhan bersiap-siap pagi-pagi buta kat dorm dengan uniform choir ( yg ade yg cantik ade yg tak..) tapi rasanye since kita Form 4, baju cantik-cantik kan? dengan mekap bagai, nyanyi depan Agong depan Menteri. Practise sampai tengah malam. Nak rasa balik ke’seriau’an menunggu turn masa choir competition! #2 in state for the first timer was not bad at all kan? Kalau tak, dah ke Penang kita! Hehehe. I miss singing all day! And I miss my choir girls, pleaseeee!!

To my choir girls, who happened to read this entry, please drop a comment & say Hi to me, ok?

On Saturday, Husband had a bad stomach pain since 5a.m in the morning, cian dia perut masuk angin ke salah makan ke tak taulah. So, I baby-sitted him the whole morning. Baring-baring tidur je dia, pastu keluar masuk bilik air. And for the first time since I moved to Shah Alam, I went out to the market alll by myself! Mula-mula pi kedai runcit cari pil chee kit teck aun & paper and pastu pi pasar, tapi beli buah pisang jeeee! I’m still hopeless at buying barang-barang basah e.g ikan, daging, ayam etc. sendiri!

In the evening, bila Husband dah ok, kami pun bertolak balik ke Seremban. Dropped by at Ani Sup Utara for our late lunch. Sukaaaaaaaaa sangat makan sup daging kat sini, marbeles gileerrrr!! Nak mintak resepi dari tuan kedai boleh tak agaknye? Bestnyeee balik rumah, rasa macam dah setahun tak balik. Rindu sangat dengan family sayeeee. Walaupun kena kemas-kemas & masak-masak🙂 My bedroom pun still bau bilik pengantin lagi. On Sunday, we went back to my kampung to see Nenek. Husband telah dikerah masuk ke dusun mengutip durian yg sangat banyak dengan Pak Busu. Banyak gilerrrrr dorang bawak balik dalam bakul, walaupun cuma bermotosikal ke sana. Kami bawa balik ke Shah Alam + 20biji dalam bonet. Hehe. Lepas tu, tidur malam badan panas, sebab banyak sangat makan durian. Nasib baik tak demam harini!! (Tapi kalau boleh nak m.c..grrr)

P.s : Surayatul Nabila, please sms me ASAP! Apa progress hang ni, sonyap yo…

P.s.s : And to all my friends, pls sms/inform me yr phone number. Susah ni nak kontek kawan-kawan no fon takdak. I’m still using the same no fyi.

P.s.s.s: A few of my nikah pics has been uploaded by my photog, Kay. Tak sabar ni nak dapat album & the rest of the photos!

19 Comments leave one →
  1. suraya permalink
    July 14, 2008 4:45 pm

    haalluu
    kene bitau ko progress setiap bulan eekkk..
    aku br lepas ****.last 2 wix aku tidoq 4..5 pagi. cikgu wat esemen last minit.ala2 high stress la agaknye terus **** huhuhu.
    oi nak peknan mane leh makan deghian..panas la kakak =p

  2. July 14, 2008 5:22 pm

    alamak ye ke nak peknen xleh makan dughian?? aku dah bantai berbiji2 semalam.ingat nak sambung lagi balik keje ni.aku pun tengah in process ni.kenalah aku takleh stress2.lets pray for our success together!!😉

  3. fizz permalink
    July 14, 2008 8:50 pm

    hello my conductor…hows life being a puan?🙂

    anyway, ingt lagi xleh minum ais..kene minum air asam jawa tuuuu..eeeeee…had good memories with the choir team…xoxo!!!

  4. July 15, 2008 9:22 am

    hello my favourite anak buah!! life is greattt beyond imagination.hehe.🙂

    ingat lagi miss janet.bila igt miss janet mesti teringat hang.ingat tak dulu ko risau2 sebab takut baju sendat kat toott..hehe. mwaaahh!!!

  5. July 15, 2008 12:21 pm

    hye mizah…bole laa mkn durian tp kontrol sket…will pray 4 u…hehe…ohh ye choir ke…waa…missed old times laa…mcm2 lagu kite nyanyi ek…bukan takat miss janet…miss vasantha pun caring gak…pastu ko ingat tak ade kite wat konsert sekali ngan band…pastu solo singer (ala diva laa time tu – namenye Y tu yg ade skandal) bole pulak tak nak pakai tudung…yg choir gals lain btudung…

  6. July 15, 2008 2:08 pm

    hihi..yee, pls pray for me.:-) hahaha yup i still remember that part.masa muda2 tak best choir sebab takut dengan seniors.eh kan ade makcik merah yg menakutkan jugak kat surau mase tu.hahahaha

  7. July 15, 2008 4:21 pm

    demlaaaa..penat aku taip..
    heeeeeeeee..aku pon doakan ur new invention..pesal laa komen ko byk na ********* tuh? bahasa org peknen ke? nxt year aku join laa eh..hehe..aku da dapat sawan gatal ko laa mizah..
    sorry laa lamer xupdate..sibuk menghabiskan masa masa akhir bersame fiance..huhu..i’l update later..
    sweet kan ariff wat entry…aper kater ko ajak laki ko wat akaun bersama..hehehehehehehe

  8. July 15, 2008 5:40 pm

    miahahaha apenye banyak ******** tuuu?

    waaahhh kalau peknen betul2 alhamdulillah. aku dah asek membeli asam je kat opis ni,smpikan org2 igt aku peknen la gamaknye.hehe.takpe,aku doakan ko dapat menempuhi hari-hari mendatang dengan tabah walaupun si dia jauh di perantauan.Ameen.

    joint account for blog?takde maknenye deh.husband aku dah ade blog sendiri,tapi penulisan dia ke arah politik/isu-isu semasa.kotnye kang blog aku jadi blog politik,haru deh!!

  9. July 15, 2008 9:41 pm

    nice pics😉
    and speaking of BFF and school time… hmmmm, beshnye time skola dlu kann???!!
    rase mcm nk turn back time jerr…
    tula time bljr dlu sebok nk keje, time da keje sebok plak nk turn back time… hihi…

    all the best kakak – for the new ‘invention’ making😉
    eh, payat pe cite? dh berisi ke?😀
    hihii…

  10. July 16, 2008 8:51 am

    hihi.a’ah.tapi kite dulu mase skolah sebuk nak jadi suri rumah je.tapi tak kesampaian.hehe.all the best to u too!! payat citer nye rasenye belum.tak taulah kalau baru2 ni ade berita baru plak..😉

  11. July 17, 2008 9:37 am

    Gudluckssssss~~😀

  12. July 17, 2008 10:41 am

    waahhh..hhehehe rase macam masuk pertandingan lak.insyaAllah kalau ada rejeki..:-)

  13. asnaida permalink
    July 17, 2008 12:40 pm

    aduhh… bongek la korg nih, citer2 panas & privacy cam gini cite blakang2, malu sy yg masih single nih, kihkihkih…

    anyway, goodluck..😛

  14. July 17, 2008 12:49 pm

    wey budak kicik mane ade panas2 pon?😉 jgnlah malu2, boleh belajar dan cari pengalaman tau! waahh..moga-moga doa dan harapan kalian untuk aku pregnant termakbul jua,Ameen…
    🙂

  15. July 17, 2008 1:48 pm

    haida ko kalo kawin kene tungu aku habis morning sickness dulu klau tak, takleh la datang.. huhu

  16. July 18, 2008 10:02 pm

    Mizah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I just realize this entry TODAY @ 9.55 pm!!! huhuhuhu.. sorry sayang……….terharu giler aku!!!

    Thanks for the entry..ko mmg mengingatkan aku balik zaman kat jentayu, merak, kaswari!!! huhuu..miss those days…Mizah, ko mmg conductor choir yang paling best!!! and my captain too.. =)

    eventho penah gaduh yang paling kelakar dlm dunia..hanye Izura yang tau mcmn kronik nye kita kat 2u sebab dia yang marah kita gaduh!! hihihi…pastu kita baik2 pulak.. kelaka betoi!

    btw, ko mmg gang memekak aku kat dorm..sehingga di marahi cik aisah.. and di anti ustazah einee.. OMG! aku baru jumpa dia haritu beb! Ini semua disebabkan suara kita yang terlalu high pic sampai gegendang telinga org sume tak thn nak dgr.

    Mizah, I know u’re a GREAT friend.. u’re humble, kind-hearted & honest. Kamu mmg kawan gue yang unik! Takde yang lain ok!

    LBNL.. I pray for your happiness..with Mr Faiz. Forever.. =)

    Sayang ko!!!!!!!!!!!!!!😉

  17. July 21, 2008 12:05 am

    athirah, i love u soooooo much & its indescribable..hehehe. mwaaahhsss!!!!

  18. August 4, 2008 11:39 am

    kak mizah!! saya choir girl anda!
    hehehe.

  19. August 4, 2008 1:55 pm

    yes cik adik!🙂 hey u know what, i still remeber your con man?? stories hehehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: