Skip to content

After a week

July 28, 2008

Another entry, only after a week. Been lazy, busy and everything, so please excuse me. Hihi.

I went to see the doctors twice this week. First one on Wednesday, I had a very bad case of diarrheoa for two days.😦 Seriusss tak best gillsss dan sakit perut giler all the time. But luckily, I managed to go through my shopping day on Thursday without having any urge to do ‘the big business’ the whole time we were there. Another trip to the doc was yesterday evening. Had the worst headache ever, and sore eyes; and husband insisted for a check-up. We didn’t go to the regular clinic because the time was nearly 9 pm, and it was already closed. So, we went to another clinic in Seksyen 2, and guess what? I met Hida, my fellow SSPian there! Nasib pergi klinik tu, kalau tak, tak jumpelah kita kan? Hi Hida, pls drop a comment or two ok hehe. I hope she’ll bloghop here from Aliza’s.🙂

Saturday

Woke up a little early (than usual,hehe) for our jogging time at Tasik Shah Alam. Oh for everyone’s info, encik husbandku wants us to go jogging every Saturdays & Sundays from now on. Tapi, bila dah siap-siap semua, cari sport shoe untuk saye takde pulak. Rupa-rupanya Mama dah bawak semua kasut pi rumah baru. So we went to get shoes for me at Mama’s house. Sampai tasik dah dekat 8.15am. Dan kami berjaya habiskan satu round Tasik Shah Alam yang besar giler tu!!! Yeahhh! Altho almost 95% of the rounding lebih kepada berjalan daripada berjogging (for me la!). Encik husband yang fit telah meninggalkan saye hampir setengah kilometer..sedihh. We even brought our badminton racquets, ingatkan lepas abis jogging nak main badminton seround dua, but due to my problematic tummy, kitorang terus balik untuk setelkan urusan perniagaan saye. Hehe.

Sunday

Woke up early jugak, sebab ade temujanji makan durian with Encik husband’s friend at her dusun in Hulu Langat!!! Berjaya melantak berulas-ulas durian kampung, hutan dan macam-macam jenis durian lagi harini. Tak tau pulak betul-betul seberang dusun tu ade sebatang Sungai Congkak! Kalau tau,dah bawak baju spare awal-awal. So, kami berdua pun cuma boleh duduk merendam kaki atas batu jelah. Encik husband’s friends semuanya tak abis-abis menyakat kami berdua (pengantin barula katekan..). This was the first time I met his friends, who were his colleagues from the previous workplace. Most of them were older than us (abang-abang & akak-akak) so macam segan-segan sikit mula-mula. Overall, harini sangat meletihkan dan me’ngenyang-durian’kan. Pardon my BM, cik pakar bahasa Shera. On our way home, sempat membeli beberapa kilo manggis & cempedak. Dan akhirnya kami berjaya jugak mendapat cempedak goreng yang diidam-idamkan hasil tangan Mama petang tadi.😀

My mom will be going to Australia from August 1st until the 24th for work. Will be sending her off at KLIA on Friday evening.

Agenda for coming weekend :

  • Jija’s wedding ( Faez’s cousin) at Serdang.
  • Going back to Seremban
7 Comments leave one →
  1. shera permalink
    July 28, 2008 1:11 pm

    darling,

    ko g jogging? badminton? every weeknds? are u sure?
    kang tinggal sekeping lagi aa kawan au sorg nih!

    teman faiz je laa..ko duk diam2 sediakan bfast bwh pokok..biar dia jogging. Hahaha.. idea yg kejam🙂

    buzz me at YM k *hugs*

  2. July 28, 2008 1:13 pm

    wah.. joging moging skang… huhuhu… jgn kurus lagi sudahla mizah. Hang dah kurus dah tu cukup2 la. ^_^

  3. July 28, 2008 1:59 pm

    shera dear – aku mungkin sekeping pada mata kasar kamu,tapi sebenarnya aku tak sekeping pun.jogging bukan untuk kuruslah cik.kami nak jalankan cara hidup sihat = exercise for at least 3 times per week.

    poyo tak aku?😉

    puan lanun – ehehe..eleh cakap jelah ko tanpa jogging pun telah dengan cemerlangnya lost weight 7kg!!! aza telah rasa tergugat hinggakan dia share semangku kuey tiow bandung dengan aku tadi.hehe.😀

  4. July 28, 2008 5:14 pm

    yup mizah…i’m supporting u to begin a healthy lifestyle…bagus suggestion encik hasben…dpt tambah stamina…cepatlaa korang dpt baby…aminn…

  5. July 28, 2008 5:16 pm

    thanks cik ali!! Ameen…🙂

  6. July 28, 2008 6:33 pm

    Aku yg duduk btahun2 kt Shah Alam pun tak gi jogging,hehe. Hope u get well soon. aku dh lama link kn kaunye blog kat blog aku. nnt link lah my blog to urs

  7. July 29, 2008 2:20 pm

    hahaha, ye ke hida?aku mc harini pun tak sihat.sakit pale gilerr ni,sampai pitamlah tengah siap2 nak gi keje.😦

    ok,i’ll link u up.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: