Skip to content

Update – Aug 4

August 4, 2008

Seems that I don’t have the time to update a few times in a week. Balik dari ofis, selalunya bila sampai rumah dah maghrib. Mandi, solat, masak(?), makan, kemas-kemas dapur tu dah pukul 9. Kadang-kadang kalau Mama ajak makan kat rumah, kul 10-11 baru kami balik rumah. By that time, badan dah letih, mata dah berat, husband pun dah bising-bising suruh urut dia. Paham-pahamlah ye?🙂

Tuesday – was on MC because of headache. I nearly passed out while getting ready for work. I went to the clinic and  the doc said cuma sakit kepala biasa, my blood pressure is normal, so I have nothing to worry about. Tapi, kalau sakit kepala & nampak double vision and a few other symptoms yang tak ingat hehe, itu tandanya ade lesion dalam kepala. Risau jugak, tapi so far takdelah pulak double vision. Cuma sejak akhir-akhir ni selalu nak sakit kepala. Adakah sebab makan terlalu banyak durian?

Works, were as usual.

And Thursday was Kak Lin’s (one of my senior colleague) last day in HR. She has been transferred to Credit Card Dept in KL. Sedih jugaklah masa salam dengan dia before balik. Best ade Kak Lin dulu dia selalu bagi idea nak buat hantaran kahwin & sukalah nak borak dengan dia pasal macam-macam. Dan yang penting skali, Kak Lin pandai buat kuih raya yang sedap-sedap. We’ll miss u, Kak Lin!

Saturday – woke up earlier than ever!! We were going for the cousin’s nikah ceremony in Sg Merab, Bangi, and Pak Imam was expected to arrive at 9am! Kul bape pulak pengantin perempuan nak start mekap bagai tu? Hehe. Nasib baiklah rombongan kami sempat sampai before 9, sebab pak imam memang sangat punctual, dia masuk pintu rumah tu tepat pukul 9. The nikah ceremony went well, and after having breakfast at 10am, our family members went straight to UPM for the wedding lunch at one of dewan there.

Husband & I went back to Seremban right after that. Only Abah & Angah were at home. Had a ping-pong game in the evening. Got up early on Sunday for our 2nd jogging session at komples sukan paroi. Sangatlah ramai umat kat situ, ada yang gi jogging, ada yg main tenis, main badminton & ada jugak senamrobik session.  I managed to complete a few rounds of the running track (waahh!!), and was one round behind my husband (one round je :-p) & rounds and rounds!!! behind my brother. Haha. Luckily, my legs are OK today. Tak sakit macam 1st time jog last week. I hope we won’t miss any jogging session in future weekends too!!

On the other note, we’ve been married for nearly 1 and a half month.. Alhamdulillah. And I’m very grateful for my life now. Everything is very much easier. Thank you sayang for being the greatest husband & companion a wife could ever ask for.

I love you.🙂

19 Comments leave one →
  1. August 4, 2008 9:49 pm

    tulaaa… dalame kak hamizah tak hapdet salu😉

    waaa… bestnye pegi jogging!
    tis weekend dh plan nk p jogging ngan enchek jnab.tp tgklah dlu jadi ke tak jadi…usually enchek jnab berdengkur balek pas bgn subuh😛

  2. August 5, 2008 9:16 am

    a’ah.takde mase lapanglah skrg.hehe.🙂 best tau g jogging.nak jadikan jogging ni family weekly activity.slalu pas subuh kitorg berdengkur balek jugak.tapi kejap jelah,jam 7.15 ke kitorang bangunlah balik.

    selamat berjogging pn kopi!!😀

  3. suraya permalink
    August 5, 2008 10:32 am

    aku rase lopaih makan deghian simptom ngantok terover2 adola.haha.puhyo mijahtul shima p joging tuuuu..takjub aku.mu x p panjat2 sarang labah2 lagi ka.kat taman jaye pj ade satu.g la give a try.muahahhaa

  4. August 5, 2008 10:39 am

    surayatul nabila, akunye simptom lepas makan dughian = kepanasan tubuh badan yang melampau sampai poning-poning palo den.percaya tak setiap kali lepas makan durian dlm kuantiti yg banyak,bangun pagi the next day sure cik paez akan cakap badan aku panas semacam orang demam panas.

    blueekss! ingat aku takot lagi ke panjat sarang labah-labah? hahaha.tasek shah alam ade kot tapi budak2 je main.malula aku nak gi joi sekaki.😉

  5. suraya permalink
    August 5, 2008 12:07 pm

    aaa badan aku panas jgk mcm nak domam.oo tu sbb makan deghian ke.aku ngat sbb cuace sejuk.so bdn jd panas utk menahan sejuk.ahaa tu tj yg ckp ye.sabak ni asik ujan aje.very cosy tu sleep laaaaa.

    ade certain people yg x tahan makan deghian akan pening2 pale. omak aku die high blood, mmg die x leh makan byk2.makan lebih je die akan terbaring n anak2nye kene picit2 kepale sampai die ok.

    udah2 le makan deghian tuuuu.tp deghian tampin bosa bona!memang x lalu makan 2 bijik.

  6. August 5, 2008 1:48 pm

    hahahaha. takpe,ikut kepercayaan suami masing-masing la senang.🙂 a’ah durian ni bukan boleh pakai makan je untuk certain people. aku dah makan durian hulu langat, durian segamat, durian ulu beranang, durian sepang, dan bermacam-macam durian lagi.

    suraya, ape progress???😉

  7. linda permalink
    August 5, 2008 2:02 pm

    puan Mizah…
    asal korang ni sweet sgt?
    ni rs nk kawen cpt2 ni…hahaha
    ble nk berbadan 2 ni ?hehehehe
    tringat lak zaman kt UTM ngan ko lu….:p
    jgn lupa dtg kenduri ku….

    moga korang kekal bhgia ingga akhir hyt…

  8. August 5, 2008 3:14 pm

    cik linda kecik..thanks so much bebeh!! kitorang memang sweet pon.hehe.no lah,husband i lah yg sweet sbenanye.kalau ikutkan aku,sure malas giler nak bangun pagi gi jogging bersukan bagai.lebih2 lagi di pagi weekend yg indah dan selesa untuk sambung tidur.😉 hihihi.doa-doakanlah aku berbadan dua cepat2.insyaAllah,kalau Allah murahkan rezeki..😀

    sabar ok,ko lagi 2 minggu setengah je lagi nak kawen, ngade!

  9. suraya permalink
    August 5, 2008 5:07 pm

    aku deghian sepang pun x sempat makan.ko dah poie sano.aku takat deghian tampin dgn sabak bernam. x leh lawan mu ni.

    progress??ahaa tataulaa..aku ni banyak keje due tige menjak ni sampai berjage 2..3 pagi.dh x terpk lak hal2 ttoooot..perut den buncit makan deghian adola.

    tu linda kecik ke?? mijah tu time mu tau dok time kat utm men gaduh2 sampai lari bawah jambatan…mane ler leh lupe

  10. August 5, 2008 5:31 pm

    surayatul, hang tak payah cakap2 loghat bercampur2 boleh tak? poning palo den baco. kejap2 slang ganu, kejap slang kelate, kejap slang nogoghi, kejap slang perak. hehehehe.

    a’ah tu linda kecik.dia bakal berkahwin pada 22hb ogos ni.dh tak sabar2 sangat dah tu.

    takde maknenyeeee makan durian sampai perut buncit.takkan buncit perut tu kerana makan durian.hehehehehe.

  11. suraya permalink
    August 6, 2008 10:35 am

    aku belaja loghat mcm2.pastu aku yg konfius sendiri.haha.alaa janji ko paham ape aku ckp =p

    perut buncit sbb makan banyaaakkkk.ekau apo progress??

  12. August 6, 2008 11:23 am

    progress aku? progress perut = masih kempis dan pinggang masih ramping.hehe.aku dalam proses nak kecilkan bahagian pinggang ke bawah.kalau bolehlah..😀

  13. suraya permalink
    August 6, 2008 1:21 pm

    ceh x bootylicious la camtu.mu ni bagi gebu2 laa baru seksi..auww.aha.kempis kempos zaman anak dare.dah jadi mem ni bagila gebu laks.=)

  14. August 6, 2008 1:55 pm

    “aku dalam proses nak kecilkan bahagian pinggang ke bawah”

    hallloooo pn hamizah, awak dh kecik chomel mo kecik lagi ka???
    aiyoo…
    😛

  15. August 6, 2008 2:10 pm

    pn kopi dan pn tajul, hahahahah! kelakarla korang ni! acah je saje buat saspen,takde maknenyeeeeee aku nak kurus2 ni.nak bagi gebu2 la ni,tapi kan makan tak banyak pastu slalu tak abis,gapo cito tu??sesape ade tips untuk menggebukan badan?
    😉

  16. suraya permalink
    August 6, 2008 4:59 pm

    makanan ekau x bes tu yg x selera nak makan.haha.
    oi x baik membazir makanan.nanti abg paez marah tauw

    aaa sejuk giler sini..lapaaaaaa

  17. August 6, 2008 5:10 pm

    tak, makanan best mane pon aku sure tak abis.perut aku kecik sgtlah.aku patutnye mintak separuh pinggan je kalau order2 kat kedai.mmg abg paez marah hehe,sebab dia yang kena abiskan makanan aku,dan membuatkan perut die berlebih besar dan berat bertambah2 berlebih-lebihan.🙂

  18. shera permalink
    August 6, 2008 11:38 pm

    what should i say?

    errr..speechless..

    see u during ecah weds ya darling!

  19. August 7, 2008 9:43 am

    hihihi..insyaAllah.see u too love!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: