Skip to content

how the weekend goes

August 10, 2008

Firstly, Adham didn’t come.. sedih gilerr.😦 Papa Adham kena kerja this weekend. Hopefully Papa Adham boleh cuti next weekend, so depa satu family boleh datang Acik Lina’s convo at USM Penang. Waaahhh sebulan lebih dah tak jumpa Adham ni. Mak Ngah (dan Pak Ngah & Acik & Tok Mama & Tok Abah) semua rindu gilerrrr kat hang!!!

Got ourselves to two weddings this weekend. Yesterday was wedding of anak colleague Mak saye @ Seksyen 8, had to accompanied Abah since Mak is having her fun time travelling around Aussie. Hehehe.πŸ˜€ And today we went to Mak Munah’s house in Klang for Jija’s wedding – he got married last weekend so kira ini majlis bertandang.

Jija & Amalina

Pengantin baru - Jija & Amalina

Jija is one of Encik Husband’s cousins who studied in UTM. His wife is his junior in the same course, mechanical. Lina my sis in-law terpaksa menge’share’ nama dengan cousin baru yek.πŸ™‚

Pengantin tak berapa baru

Pengantin tak berapa baru yang dua-dua orang dah makin tembam

I’m alone at home right now. Husband is having his lepak time with friends at the nearby Dawood (kedai mamak). Had two round of nasi minyak this afternoon at cousin’s wedding, but I’m starving like dua hari tak makan. Dah pesan kat encik husband beli maggi goreng. Silalah pulang cepat suamikuu!

Just read Pn Kopi’s latest entry. You’re one tough girl kakak! After reading your entry on your LDM –long distance marriage if such term exists lah.. I’m feeling sooo proud of you. Kalau sayelah tak duduk sekali dengan husband, sure berendam air mata hari-hari & takde mood je nak gi keje. At this moment, I feel very lucky that I get to see my husband everyday, hug him, cuddle him, kiss him, wake up every morning with him by my side and do everything together every single day. Takpe, kita doakan keceriaan & kebahagiaan awak walaupun berjauhan dari suami tercinta. Amin.πŸ™‚

Agenda for coming weekend :

  • Going to USM for Lina’s convocation.

P.s : Oh Shera, waaah ruginya aku! Reunion ke kat rumah Ecah?😦

14 Comments leave one →
  1. August 11, 2008 8:06 am

    Puan Hamizah,
    awak buat saye terharu juge meleleh air mate di pagi hari kat hofis nehhh… huhu.
    Thank you! thank you very much!

    tulaa… tak sangke plak im one of thousand (adeke thousand?) ppl yg berLDM nih.
    every single day, sure tak lekang bibir ni doa spy we both dpt duduk same.

  2. August 11, 2008 10:17 am

    puan kopi..jgn melelehkan air matemu di pagi-pagi hari begini!πŸ˜‰ insyaAllah moga-moga doamu termakbul jua. take care babe!πŸ™‚

  3. August 11, 2008 10:25 am

    and hey,
    u r coming to USM penang this weekend?
    buzz me, k.klu smpt bole la nk jupe! i’ll be at home takde buat ape2 pn tis coming weekendπŸ˜‰

  4. August 11, 2008 10:47 am

    a’ah,but will be following my parents in-law.insyaAllah if I hv some free time,i will.tapi lelaki saye ikut skali la.tak sabaq nak mai penang yayy!!!πŸ™‚

  5. erinchunk permalink
    August 11, 2008 5:26 pm

    ha ahhhhhhh!!! dah tembamm aa kak mizz!! he he apekah sudah berbadan empat?? eh salah..dua?πŸ˜›

  6. shera permalink
    August 11, 2008 5:53 pm

    cik kak, mmg rugiii….
    xmo cite kenapa..hahah

    btw, adakah mata mengantuk aku ini nampak anda dah put on weight or sbb mata mengantuk? lalalala

  7. August 11, 2008 10:54 pm

    waahhhhhh?? dua orang skaligus cakap sayeeee gemok??!!

    erinchunk, kak mizz awak masih berbadan satu lagi,belum dua tiga atau empat.πŸ˜‰

    cik kak sher – kedekutla geraammm! athirah,ape yg korang buat kat kenduri ecah ni?? btw,mata ko mengantuk nmpk aku dah put on weight sebab mengantok.hehehe.jgn komplen aku dah gemok cik kak.dulu aku kurus pon ko bising.πŸ˜€

  8. fiza permalink
    August 12, 2008 3:14 pm

    hai mizah!

    erm… nape sy tengok wife cousin awk cam sorang artis tu…lawo dia..hehehe… second pic tu lg la mcm muka artis tu…

    waaah… i’m not sure mizah dh tembam or tak, tp nampak muka isteri org yg tgh bahagia. hehehehe

  9. August 12, 2008 3:27 pm

    hihihi..a’ah memang lawa pun.tah kite rase macam muke waheeda wassini mase mula-mula tengok.hang ingat cam artis sape tu?πŸ˜‰

    puan mizah ni dah tembam sikit & sedang bahagia.πŸ˜€ hehehehe.

  10. fiza permalink
    August 12, 2008 4:04 pm

    cam wahida wassini + jeslina hasyim sket… tp mmg lawola… bahagia ek? alhamdulillah….

  11. August 12, 2008 5:03 pm

    a’ah jeslina hashim pon ade sket2.heeeeeeeee.nak signature waheeda wassini boleh bagitau saye ye.πŸ™‚

  12. August 13, 2008 2:17 pm

    OMg!!u ingat lagi my con man punya cerita tu!
    now that u mentioned it..cuak okie!
    hahahaha.

  13. nad permalink
    August 14, 2008 9:35 am

    hamizah…ye awak nampak tembam dalam pic di atas!!

  14. August 14, 2008 10:07 am

    cik khairul nadiyah, komen itu sangat tidak membantu..πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: