Skip to content

A few shots & random entries

August 14, 2008

Oklah. I dont know why. But I’m craving for ayam penyet right now. Last year, the husband brought me to this one ayam penyet restaurant in Sunway. At first, I was like ‘ haa? ayam penyet? sedap ke?’. Lepas tu, barulah tau ayam penyet ni kira an indonesian cuisine yang agak famous jugaklah. Ohh i still remember, it felt like being in an Indonesian movie ada apa dengan cinta because there were a few indonesian girls & boys (I think the students from the nearby colleges) & the girls looked a bit like Dian Sastro and they were talking to each other (they talked loudly & I didnt overheard tau! hehee) jussst like kecoh-kecoh macam gadis-gadis remaja dalam ada apa dengan cinta, if u know what I mean. Heheheheheee. By the way, everyday now on our way home from work, we will pass by the place which is very near to Sunway Pyramid. So, we can always go there right after work. But, since husband wants me to cook tonite, so next weeklah nampaknya saye melepaskan kemengidaman saye pada ayam penyet tu.

Yeay, really cant wait for tomorrow. Sebab tomorrow CUTI! and I’m going to Penang!πŸ˜€ Sorry kak kopi, saye jakun sket sebab dah lama tak jalan jauh-jauh sampai Penang camni. The last time I went there was two years ago, for a holiday with my family. This week, my sis & brothers are coming back home for their semester break. Since I wont be back to Seremban this weekend, I hope I will be able to see them next weekend before semua orang balik kampus balik. And my mom will also be back from Aussie at that time.πŸ™‚

I’m fasting today. Hari last nak ganti ni.πŸ˜‰ And suprisingly, I only ate cereal with milk for sahur. Selama ni kalau sahur mesti kena makan nasi. Tapi, pagi tadi bangun pukul 5, rasa mengantok gilerrrrr, terus kejutkan husband temankan turun bawah (saye sangat penakut!), amik mangkuk tuang cereal tuang susu, ngap ngap ngap 10 minit naik bilik balik, dan sambung mimpi indah.πŸ™‚ Heheee.

I was browsing through the wedding pics last night (while the husband sedang geram-geram with the (Olympic) badminton game on the TV between MAS-INDO, of which MAS lost, obviously – sebab tu geram-geram) and I found these pics quite.. kelakar kot. Sorry Suraya, aku mengenterprem kan korang sekeluarga.πŸ˜€

Ape yg sedang diperkatakan Encik Faez & Encik TJ nama sebenar sampai dua beradik itu tersengih besar?

Ape yg sedang diperkatakan Encik Faez & Encik TJ nama sebenar sampai dua beradik itu tersengih besar?

And i'm also not sure what is it with that expression?

And i'm also not sure what is it with that expression? Heeeehee

And presenting..awek Adham!!πŸ˜€ Ala tapi lupelah nama awek ni, tapi ni sedara gak ni..

Oklah. Till then.

7 Comments leave one →
  1. August 14, 2008 3:18 pm

    waaahhhh Adham pn dh ade aweekkkssπŸ˜‰

    welcome to Penang,Mizah!
    FIL awak stay kat mane?
    btw, saye bru je balek dr usm.

  2. August 14, 2008 4:14 pm

    a’ah. haritu kitorang nmpk Adham tarik2 rambut awek ni.nak ngurat tapi tak reti, gi tarik2 rambut lak.πŸ˜‰

    eceewah kak kopi mcm ambassador Penang lak.kitorang stay dekat rumah encik husband’s late grandma,insyaAllah.tapi saye tak sure lak kat mane nye tu.

  3. August 14, 2008 5:23 pm

    ape la mizah ni, budak tu kecik lagi dah pandai awekkan die.. huuhu… btw, gambar 1st tu aku lebih tertumpu kepada pakcik yang beriya makan ayam tu..hahaha!

  4. August 14, 2008 5:37 pm

    hehehe.ala memang adham suke kat baby girl ni pon.πŸ™‚ jgnlah jeles.a’ah kan rilek je pakcik tu mkn ayam tanpa mengendahkan riuh-rendah di belakang dia. heheeeee.

  5. suraya permalink
    August 15, 2008 11:08 pm

    alaa time tu ko bising2 aku duduk jauh kat sabak.buweek!!yg part si choki ckp sumthing kat tj tu aku x baper ingat lak.

  6. August 18, 2008 11:10 pm

    ehh mizah…i know that ‘ayam penyet’ place in sunway…sedap kan…u shud try yg kt origin die laa my dear…yg kt indon nun, dengan tulang2 pun penyet jugak…sedap giler ngan nasi panas2 ngan sambal nye…

  7. August 18, 2008 11:25 pm

    ali larter – sedapppnyeee ayam penyet.ala kenela book tiket airasia gi bandung ni.smbil mkn ayam penyet boleh gak soping-soping.heheh.eh ke sambil soping leh makan ayam penyet?πŸ™‚

    suraya!!! ape progress???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: