Skip to content

Penang Trip

August 20, 2008

And so, husband & I went to Penang last weekend with his parents. We were supposed to leave before 9am, since Abah said that he will pick us up around 8.30am But both of us were overslept and we woke up only at 8am. Hehehe. Ngantok giler dengan baju-baju belum packingnye, tiba-tiba Abah call tanya dah siap belum. encik husband pun jawab sambil buat suara dah mandi konon-konon. Hehehe. Nasib tak kantoi baru bangun tidor.πŸ˜‰

Headed off around 9.00am. Abah took state road, drove through Sabak Bernam (Suraya jauh gilerrrrrrr poli Sabak hang!!!), Manjung, Lumut, etc. We reached Penang in 7 hours time after two stops. The weather in Penang is very hot & dry. Ye tak Kak Kopi? Panas gilerrrrr!! Then, we went straight to Arwah Tok’s house. Sempatlah menonton semi-final badminton dengan encik husband sambil mengunyah roti benggali. Adham’s family & Lina arrived a little later. That night, we went to Padang Kota Lama to eat. Fyi, I ate A LOT in Penang! I dont know why but everything I had during my stay were sedaaaaappp giler lah! Even just a plate of char kuey tiow or mee udang. This made me remember, Nad & Dekja my ex-housemates (one a Penangite, another is perasan-Penangite) used to membangga-banggakan food in Penang of which they claimed are the best in the world!!πŸ™‚ Now I totally agree! And I dont mean expensive eating places. There was this one morning, Mama & Abah brought us to this one gerai (they called it ‘Bawah Pokok’) and unbelievably, I managed to finished two pieces of roti canai!! Sedap giler sampai tak sedar husband kat sebelah. Hehehe. He even said ‘Fuiiyyoo, terernya habis 2 keping, selama ni kat rumah sekeping pun tak pernah abis!’πŸ˜‰

Lepaking tepi laut after eating @ Padang Kota Lama

Lepaking tepi laut after eating @ Padang Kota Lama

Saturday- Convo Day acik Lina. Congratulations to the sister in-law on your convo!!πŸ˜€

Pak Ngah with Adham

Pak Ngah with Adham

With Abg Faris & Kak Azreen

With Abg Faris & Kak Azreen

With Abg Faiz & Kak Mizah

With Abg Faiz & Kak Mizah

Abah & Mama

Abah & Mama

Budak kecik ni asyik dengan Sponge Bob die!

Budak kecik ni asyik dengan Sponge Bob die!

Pak Ngah dia pun nak main Sponge Bob jugak. Sempat dicilok sebentar dari Adham.

Pak Ngah dia pun nak main Sponge Bob jugak. Sempat dicilok sebentar dari Adham.

Oklah. Saya dah ngantok. Nak suruh husband saya urut badan ni. Yeaahh.πŸ˜€ Esok sambung lagi.

Bye!

Bye!

18 Comments leave one →
  1. August 20, 2008 7:20 am

    penang memang food heaven laa…agree wit u…ko tade beli jeruk2 ke kt chowrasta?

  2. suraya permalink
    August 20, 2008 8:54 am

    hah!!!jauh kaaannn!.aku sudah hafal jalan2 on the way p sabak bernam sbb aku suke singgah kedai2 tepi2 jalan tu.sedare mare aku yg kampung kat sane impress ngan keajaiban aku menghafal setiap ceruk jalan =)

  3. August 20, 2008 9:23 am

    yup! ade beli jeruk2.tak sempat nak jalan-jalan sgt kalau tak sure byk benda lagi aku beli.

  4. August 20, 2008 11:04 am

    surayatul!!! ko gi nyinggah kedai2 tepi2 jalan tu beli ape? jauh gell nak balik tempat keje ko! tapi xpe, berkorban demi masa depanmu.hehehehe.bwklah aku gi tgk kelip2.

  5. August 20, 2008 1:36 pm

    Mizah,
    penang mmg panas skek.tp skang ni asik ujan je.air cond kat ofis ni plak sejuk gilerrrr, lg la mcm membekuπŸ˜›

    yup! kat penang mmg tak yah riso pasal makan.u can find any place to eat and the food nice! that’s why i always complaining pasal gain weight.

    bli jeruk kat mane?chowrasta? klu yg dkt ngan usm adelah kat sg ara… penah bwk cik idawanie ke kedai tu utk borong jeruk.hihiii…

  6. August 20, 2008 2:00 pm

    a’ah rasenye chowrasta la tempat membeli jeruk haritu tu.depan tu police HQ penang ye tak? tak puaslah kat penang haritu, sebab masa terhad sangat.nak jalan-jalan pun tak sempat.saya nak naik feri!!

  7. shera permalink
    August 20, 2008 6:19 pm

    copss…x mcm gemotss ke gmbr lepak tepi pantai?
    hahaha..saje nyakat kamuuuu…

  8. suraya permalink
    August 20, 2008 6:33 pm

    ko tidak nampak kah kedai2 kain n buah2an yang baaanyaaak all the way to sabak bernam =) kat pekan2 tu kain..tudung murah2 x yah p kelate ..kl.kat situ pun mate aku dah juling tgk macam2.tj akan selalu kol time aku balik to make aku tidak singgah sopping sblm balik!haha.

    aku x penah p lagik tmpt kelip2 tu.tp membe aku kate malam2 syok tgk tp banyak nyamok!

  9. August 20, 2008 10:33 pm

    shera – takpe, aku terima sakatanmu cik kak! ;-)dengki! hehe

    surayatul – laaa tak perasan pon! tudung ape yg ade? yg batu2 besar tu ade? bape sehelai kat situ? boleh kirim tudung kat ko la camni sue.hehehehe.

    dengar ckp tj tu,jgn asek menyinggah jek.aku kenal sangat ko, memang kaki menyinggah.

  10. August 20, 2008 10:42 pm

    hehe… siyannyer tak smpt jln-jln kat penang.
    im sure u gonna come again and bole la berjln sakanπŸ˜‰

    yup-yup dpn balai polis tu chowrasta…kat sblh chowrasta ade pasar jual byk kain+tudung… tp rasenye mahal kotπŸ˜›

  11. August 21, 2008 9:15 am

    a’ah.insyaAllah next next time pasti saye akan tiba lagi di penang.tapi jalan-jalan kt penang cam konfius.byk yg one way pastu tak byk signboard.kalau saye gi sendiri2 sure tak reti nak round-round bwk kete sendiri.kak kopi dah master jln kt sane?

    kain+tudung tu kat sebelah atas kan?wahhh dah jadi cam org penang nmpk sume tempat die tau.hehehehe.

  12. August 21, 2008 1:10 pm

    mizah ko ate 4 2 peeps ker? heeeee

  13. August 21, 2008 1:30 pm

    heeeeeee..i hope so lah.i’m hoping for the good news by next week insyaAllah.πŸ™‚ pray for me.πŸ™‚

  14. August 21, 2008 10:35 pm

    mizah..dah sesuai giler jd ibu ni…ko mmg suka budak2 ea…ehhehhehe
    bgs..bgs..pray for you!!

    bile aku nak kawin & dpt baby ni?? huuuuhuh

  15. August 22, 2008 9:32 am

    athirahku.insyaAllah bila tiba mase nanti,akan kawinlah kamu babe.apelagi cepatlah jlnkan operasi A**d hehehehe.

    aku mmg sukeeeee budak2 dan nak cepat2 dapat baby sendiri.;-) doakan aku ye.Ameen.

    *praying hard*πŸ™‚

  16. August 23, 2008 8:49 am

    bestnyerrr jalan jalan pulau gitteww..

  17. August 23, 2008 4:36 pm

    Mizah,
    takla.tak master pon.
    specially jln kat town tu.tak sukela…dala kecik-kecik…pastu bersimpang siur,pastu sehala… peninnnπŸ˜›

    btw, i’ve voted ur blog as a Brilliante Blog. go check out my blog, k?

  18. August 25, 2008 9:47 am

    en me – memang best! tapi x sempat berjalan sangat pun.

    kak kopi – a’ah. kecik, bersimpang-siur, byk one way, tak banyak signboard.memang peningg!!!

    btw thanks for the award.hihihiii..brilliant ke blog i ni?πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: