Skip to content

Of today & softener

August 25, 2008

I’m alone in the section again. Boss is having a meeting at Centre. Dila is on her usual two-days MC (Monday Tuesday/Thursday Friday hehehehe). Weh balik kejelah asek MC jek mak buyong.. While Aza, who was already in the office this morning, went home for the demam mengejut? after a plate of nasi lemak sambal kerang she had earlier. Adakah kerang boleh menyebabkan demam mengejut, tubuh seram sejuk dan tangan menggigil?

And why does this particular system has to be DOWN on this particular MONDAY when everybody is not around with the non-stop incoming calls since morning???? Grrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

But why on earth do I still have the time to write this? Hehehehe.

Oh. by the way, I’m still eating for myself this coming month, Yana.😦 Waaahhh husband & I need to strive harder after this,especially two weeks from now. Heheee.

Softener

Previously, my brand of fabric softener were always Softlan (pink & purple) or Comfort. One day, I was going down to the kitchen when I smelled something very nice inside the house. I was bit confused at first(and scared too haha!) since it was already late (around 11pm), and bau-bau wangi di waktu malam adalah sesuatu yang agak pelik. I tried to search for the source of the smell, and I finally found it at the back of the my neighbour’s house. Hehehehehehheheheheh. Well, it was actually the smell of the freshly washed clothes she just hanged outside. And I told my husband a few times ‘sayang wangi betullah bau softener aunty Rose ni!’, beriye ni nak tau softener apelah yg dia pakai ni, since I love anything related to washing (pakai washing machinelah) & hanging & folding clothes. Until one fine day, I spoke to aunty Rose & asked her the brand she used. Dan sejak hari itu, rumah kami terutamanya bilik menggosok di belakang dan almari baju kami sentiasa berbau wangi kerana softener baru itu. Hehehehehehehe. The brand of softener I’m using now : Daia kaler purple. Silalah cuba.😀 Dah ada rupa macam suri-rumah berjaya tak?

18 Comments leave one →
  1. shera permalink
    August 25, 2008 8:13 pm

    oii
    bongok nii..hahaha..u made me smile..

    bila nak ajak dtg umah?😦

  2. August 25, 2008 11:02 pm

    hahahhaha. im such a genius.bongok pun boleh made u smile kan?? heheee. shera,bila-bila pon kalau ko nak datang aku sentiasa bukak pintu rumah ni.weekend ke boleh jek.but aku tak mampu lagilah nak masak special2.beli special2 bolehlah. ;-)mari datang rumah aku cik!!

  3. August 26, 2008 9:13 am

    Kak Mizah,
    kite gune Daia kaler PINK😉
    daia mmg best bau die hihii.
    sblom ni pn saye pakai Softlan either kaler pink/purple… but now i think im gonna pakai daia kaler pink smpi dh boring bau tu.hehe

  4. August 26, 2008 9:34 am

    a’ah kan.daia memang best2 bau dia.tak tau lak b4 ni sebab nama daia tu macam tak best & iklan kat tv cam poyo2 jek.hihiiiii.kite pun nak gune daia purple sampai dah boring dgn bau tu.😀

  5. lifeisaduty permalink
    August 26, 2008 11:02 am

    haha..chemerlang..cemerlang..

  6. August 26, 2008 11:18 am

    heheeee. sudah tentu..

  7. August 26, 2008 11:22 am

    haha klaka laaa..hmm daia mmg wangi..even d sabun basuh..iklan jer laa tak boleh bla n tak sanggup tgk laki tu pakai rambut warna warni tuh..

  8. August 26, 2008 11:41 am

    memang! iklan tablehbla langsung,aku nyampah tgk laki rambut warna warni tu. waaahhh daia nye sabun basuh pun wangi gak ke?ni yg nak kena beli ni kebetulan sabun basuh aku pun dah nak abis.hehehe. marilah bertukar kepada DAIA!! -aku patut dihire jadi duta Daia la cmni.thanks for the info master bibik vogue!!!😉😀

  9. August 26, 2008 3:54 pm

    ala mizah jgn la nyampah ngan rambut warna warni laki tu. Cube ko kalerkan rambut ko warna warni gak.. hehehe

  10. August 26, 2008 4:21 pm

    ala taknaklah.ape kate ko try kalerkan rambut ko dulu.kalau ok baru aku ikut.heheeeeee.

  11. nad permalink
    August 26, 2008 6:20 pm

    haha…lawak la ko mizah pasal softener tu!!
    tapi lebih lawak bila aku bayangkan rambut ko dan rambut sebenar dila kalo warna warni macam iklan daia..haha..
    mizah..jangan marah eh..dila pun…kikiki

  12. August 26, 2008 11:59 pm

    hahahaha.serieslah,aku mcm excited giler nak tau softener ape aunty sebelah guna tu.ooohhhh.mentang-mentang aku dah jauh dari ko ek cik kak? dila,apelagi, jom kite serang si kurus ni!

    rambut aku tak trojan macam orang iklan Daia tau!!!

  13. August 27, 2008 12:44 pm

    elele.. mentang-mentang la rambut dia cantik… yela, rambut kite tak cantik kan mizah kan? kan? die je la cantik.. huhu

  14. August 27, 2008 12:48 pm

    sob sob..jom nangeh same-same.sob sob sob sob sob.

    cik Nad, ko tengok ibu mengandung dah merajuk.dia sensitif gilerrr tau sekarang, hati – perasaan – dan hidung.heheeee.

  15. nad permalink
    August 28, 2008 9:52 am

    alalalala….mak buyung dila janganla merajuk….nnti dpt baby yang kuat merajuk cam ne?
    mizah…nak nangis2 konon…aku x caye la mizah…ko kan drama queen…hehe

  16. August 28, 2008 10:20 am

    hehehehee..nad,ko kene memahami perasaan seorang mak buyong.sila jgn buat die merajuk lagi.😉

    ohhh pujuk dila jek ek? btw aku bukan drama queen tau.aku ikhlas kecik hati ni.heheheheheeee.

  17. nad permalink
    August 30, 2008 10:48 pm

    haha..mizah..first time aku dengar ikhlas kecik hati!

  18. September 2, 2008 10:30 am

    hahaha. u know that u will always hear anything first time from me.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: