Skip to content

Musim Tengkujuh sudah kembali

August 26, 2008

Monsoon season is back to town! It has been raining everyday now since last week. This means :-

  1. Coldest days of the year! At least for me.
  2. Will have a harder time to wake myself & the husband up in the morning. Hehehe.
  3. Being in the office is like being in the Arctic. You’ll be frozen to your chair. Haha. Yang peliknya the admin people or whoever controls the centralized aircond kat office tu tak reti-reti nak naikkan temperature keee?
  4. Doing laundry wont be fun as usual since the sun will only come out either early morning to afternoon or afternoon to evening. Or it wont come out at all. (Note : I love washing & hanging clothes on sunny days only)
  5. More troubling traffic jams in KL. Especially when they close the SMART tunnel.
  6. Arrive home from work extra extra late!
  7. Extra late for dinner. Dahlah nak bulan puasa ni..haaiii..
  8. Our hot drinks will never be missed.

    Perl Kacip Fatimah in the yellow mug,Tongkat Ali AliCafe in the other. It shud always be like this, period.

    Perl Kacip Fatimah in the yellow mug,Tongkat Ali AliCafe in the other. It shud always be like this, period.

And extra sleeps during weekends. Hehe.

A’ah kan, I usually update my blog late at night, Kak Kopi.πŸ˜€

27 Comments leave one →
  1. August 27, 2008 8:23 am

    kiteorg dh freezing mcm ice batu dlm opis nih (lately!).
    even matahari memancar dgn teriknye kat luar, tp kat dlm opis nih mcm duk dlm freezer😦
    rase mcm kene bli glove plak sbb tgn salu sejuk+biru-biru.

    and yes, sgt susah mau bgn tidok laaaaa… rase mcm everyday tak cukuup tido jerrr… hihihii

  2. August 27, 2008 9:28 am

    hahahaha. same here. terlalu sejuk sampai sakit pale lah.

    a’aaaahhhh saye pon rase yag same gak!!! hari-hari macam tak cukup tidor!!!!! hehehehehehheeeeee..πŸ˜€

  3. Cik Cah permalink
    August 27, 2008 11:33 am

    Dan percaya lah..ketika menghampiri bulan puasa nih banyak la kelesuan berlaku.. ;-p

  4. August 27, 2008 12:05 pm

    cold, flu, fever season as well😦

  5. August 27, 2008 12:38 pm

    cik cah – ye betul.πŸ™‚

    ali – verrrryyy true! bersedia jelah meminta MCs.. heheeeπŸ˜‰

  6. August 27, 2008 1:52 pm

    aida punye tak cukup tido sbb lain.. mizah punye tak cukup tdo sbb lain.. HAHAHAHA~~!πŸ˜›

  7. August 27, 2008 1:55 pm

    ape sebab lainnyee???? mioowww!

  8. shera permalink
    August 27, 2008 6:17 pm

    errrr….kenapakah x cukup tido?
    adakah anda tax agent seperti saya?
    hahahaha…

    kamu2 yg dah berkawen ini..sakan yea? :p

    hmmmmmmmmm

  9. fiza permalink
    August 27, 2008 8:27 pm

    kat penang ni… petang ja hujan… tak tentu bila hujannya… kt jb pon kawan fiza ckp ujan jgk… nampaknya semua org berhujanla… dengar radio ckp persiaran surian kt KD tu banjir bila hujan, sek baik la, sekarang dh tak perlu lalui kawasan tu lagi… kalau hujan mmg automatic jammed… ermmm comelsnya mug korang… heheheh

  10. August 27, 2008 10:45 pm

    cik shera – ape yg panjang sangat hmmm kamu tu?πŸ˜‰ tak semestinya tax agent je tak cukup tidor sayang oii..heheee

    fiza – kat kl pun biasenye petanglah hujan.banjir kilat kat kl ni selalu sangat.hari ni je kul 8.15 baru sampai rumah.jem teruk giler sebab hujan lebat. mug tu hadiah kawin jugak.πŸ™‚

  11. August 28, 2008 8:41 am

    ey Lanun,
    apekah tak cukup tido sbb laen nih?πŸ˜›
    pandailah kamu, mak buyung!πŸ˜‰

  12. August 28, 2008 9:59 am

    hahaha… itulah puan kopi tak tahu.. mizah kan sedang berusaha utk mendapat baby skang.. hehehe..

  13. August 28, 2008 10:17 am

    puan kopi & puan lanun – walau berusaha keras mendapatkan baby pun, tidor mesti cukup. tidor kitorang tak cukup ni sebab penat balik keje lambatlahh.πŸ˜‰ percayalah kerana ianya benar.hehehehe.

  14. August 28, 2008 10:23 am

    heehehe shera kan nk bulan posa daaa..mizah keje overtime laaa..HAHAHA..mizah ko da dapat ransangan lom?

  15. August 28, 2008 10:25 am

    jgn percayaπŸ˜›

  16. August 28, 2008 10:54 am

    yana!!!!!!!!! jgn jadikan blog aku X-rated!πŸ˜‰

    dan kepada semua, jgn percaya cakap puan Lanun. terima kasih.πŸ˜€

  17. suraya permalink
    August 28, 2008 3:18 pm

    buwekkk
    bukan itukah cite-cite ko dr dulu..sile ingat ye =)
    mijah ko sudah lupekan nescafe kaler merah ko tu kah?kacip timah tu konfirm la x leh tidor..tu bg tenaga lebih di malam hari!!

  18. August 28, 2008 3:40 pm

    ecece..aku laa pulak..sumer org kat sini tau aper ko bikin mlm2! AHAHAHHA..

  19. August 28, 2008 4:30 pm

    Suraya Hanim & Nur Eliana!!

    ape sume pakat-pakat kenakan aku niii!!! grrrrr

    hahahahahahaha!

  20. August 28, 2008 6:16 pm

    bukan pakat kenekan ko… cuma bagitau realiti kehidupan harian kau je.. ahahah…

  21. August 28, 2008 10:02 pm

    hehehee…
    i bet pasneh (dlm bln pose) lg lmbt+tak cukup tidorlah kak mizah kiteπŸ˜‰

    sue,
    aku suke ayat ko yg last skalik tuuu
    “tu bg tenaga lebih di malam hari”
    πŸ˜‰

  22. August 28, 2008 10:59 pm

    Norfadhilah Sari & Nurul Aida! boleh tak aku dah panggil name penuh ni!!

    nampaknye aku kena tapis komen-komen yg masuk selepas ni.sesape yg memberi komen yg tak munasabah selepas ini tidak akan dilayan.

    harap maklum.πŸ˜€

  23. August 29, 2008 11:01 am

    eleh mcm la orang2 kat sini taktau nama penuh ko….ahaks!

  24. August 29, 2008 11:28 am

    hahhahahaa…
    mizah,
    yeke tanak layan???
    ekekekeeee…
    niway, puan sri hamizah… slmt berpuasa k. pegi terawih taauuu jgn ponteng buat bende len plak, ahaks!πŸ˜‰

  25. August 29, 2008 12:24 pm

    hahahaha. sorryyyyyyyyy tak layan!!!πŸ˜‰

  26. suraya permalink
    August 29, 2008 2:53 pm

    nur hamizah sudah malu miaw2 nampoknye!!tu ler ko pooyyoss sangat dulu kang dah kene debush ngan kitorang.muahaahahhhaaaa

    oyehh happy fasting!

  27. August 29, 2008 3:22 pm

    buweeekk surayatul dengki! debush! happy fasting surayaku!!πŸ˜€

    suueeeee rindulah nak ko dukung kat belakang.boleh tak chokie tak larat nak dukung aku? geram! grrr..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: