Skip to content

Of the coming Ramadhan

August 29, 2008

Ramadhan is just around the corner. Thank you Allah for the oppurtunity to experience another month of Ramadhan this year, together with the beloved husband. Alhamdulillah.🙂 Jadi, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, saya ingin memohon ampun & maaf kepada semua atas segala kesalahan, samada sengaja atau tidak. Moga-moga ibadah kita di bulan yang mulia ini sentiasa mendapat keberkatan dan keredhaan-Nya, InsyaAllah. Thank you to Shu for the entry, yang telah membuatkan semangat aku berkobar-kobar nak hadapi bulan Ramadhan tahun ni. (btw I love all her entries. Kebanyakannya menginsafkan & menyedarkan. Hehe. )Harap-harap lebih banyak ibadah dapat dilaksanakan kali ini. Ameen.

I’m relieved knowing that the husband will ends his work at 5pm in the fasting month. Which means he’ll come out of the office fifteen minutes earlier than me! since the Bank’s Muslim staffs are only allowed to go back half an hour earlier than our normal working hours -> 5.45pm. Not sure how we’re gonna go thru with the traffic jams in KL on our way home to rush for Ifthar. But, Mama already told us to come for berbuka at her house in Ramadhan.😀 I’m grateful (syukur Alhamdulillah!) coz its going to be much easier for both of us. Tak perlulah nak berkejar membeli makanan untuk berbuka. Atau masak.Thanks Mama!! Oh actually boleh je masak but during weekends jelah. 

Husband got special Buka Puasa promotion for Berjaya staffs at Berjaya Times Square Hotel & Convention Centre since his company is a subsidiaries of Berjaya Group. This is great!! Maybe we can have our buka puasa here once, or twice..hehehe. But not more lah kan, sebab macam membazir. But the discount is verrryyy good. So, sekali-sekala ape salahnya.

So, rakan-rakan, ada plan nak berbuka sama tak? Teringat last year berbuka dengan gadis-gadis (dulu kanak-kanak) Sedundun di Tupai-tupai sebab Wanie nak depart to UK . This year tak tau macam mana, sebab masing-masing dah ada komitmen, heehhe..so maybe macam susah sikitlah nak gather semua orang. Shera, Athirah? Belanja aku & husband berbuka boleh?🙂 Thirah – Hilton ke Le Meridian? Hehehehehehhehehhehe..😉

Ok guys. I will update another entry on weekend. Teringat apa yg the husband cakap semalam, ‘Weekend ni lastlah kita jogging before puasa.’😀 Lepas tu, maybe sebulan lebih baru nak start jogging balik.

Till then. And my lovable friends, kindly avoid giving nonsense comments this coming month ek? Heheeee.🙂 :-D Love u guyssssssssss!!!😉

17 Comments leave one →
  1. asnaida permalink
    August 29, 2008 3:04 pm

    And my lovable friends, kindly avoid giving nonsense comments this coming month ek?

    hmm?? such as??
    sy kan sopan org nye, hahahaa..😛

  2. August 29, 2008 3:21 pm

    hahahaha.. ye cik aida kecik.anda memang sopan orang nya.😉

  3. August 29, 2008 3:28 pm

    Mizah,
    selamat berpuasa tau.
    mintak maaf byk2 kalau comments termelampau…ianya tiada lain hanye utk menyakat😉

    moga ibadah puasa kalini mendapat keberkatan dr Yg Maha Esa.

    Happy National Day too!

  4. August 29, 2008 3:41 pm

    Puan Aida,
    Selamat berpuasa to u too!😀 insyaAllah moga sama-sama mendapat keredhaan Ilahi di bulan yg mulia ini.

    Takpe,saye tau korang semua memang suke nak menyakat saye. ;-)Heheee.

    Eh ingatkan dah on d way balik JB. Balik naik bas ke yang?

  5. August 29, 2008 6:50 pm

    yes, saye naik bus sahajer.since nk berjimat lagi cermat supaya ade wang lebih bershopping raya nnti!
    bus saye mlm ni pukul 8.45

  6. August 30, 2008 3:00 am

    mizah…selamat mdeka…selamat bpuasa…selamat btarawikh…

  7. August 30, 2008 5:10 am

    ramadhan mubarak my dear! very sweet of u to mention it hihi. anyway, harap ramadhan kali ni lebih bermakna dah jadi isteri org ni kan hehe..miss u lar, aku balik raya if smpt kita jumpa k! muah muahs

  8. August 30, 2008 1:18 pm

    Ali – selamat merdeka & selamat menyambut Ramadhan to u too.🙂

    Doc Shu – hihihi.thanks dear! insyaAllah,raya kalau takde aral bolehlah beraya ke rumah ko lagi,nak makan nasi lemak sedap!😀 muuaahhh!!! selamat menyambut Ramadhan buat kesekian kalinya di perantauan.

  9. trexcic permalink
    September 1, 2008 6:31 pm

    Wow!! Meridien & Hilton la kak.. these two are the nearest to my office. wakakkaka..

    btw, ade satu tempat buka pose best kot kat sebelah ofis ku.. Sooka Sentral @ kelantan delight. ekekkekeke

    puan mizah! selamat berpuasa..🙂

  10. September 1, 2008 10:23 pm

    mizah..selamat menunaikan ibadah puasa..cewah,thn ni dah puasa berdua
    next year adakah bertiga plak..kikiki🙂

  11. fiza permalink
    September 2, 2008 9:00 am

    salam ramadan buat mizah and family….

  12. shera permalink
    September 2, 2008 9:22 am

    errr…inviattion for berbuka puasa is only for the singlessss..i’ll organize one🙂

  13. September 2, 2008 10:01 am

    athirrr – hehehe.oklah tak dapek hilton le meredien, kelantan delight pon jadilah..😉

    fathiyah – thanks cik adik! selamat menjalani ramadhan jugaa..insyaAllah harap2 tahun depan bulan puasa dah ada tiga org dalam rumah.awak tu bilenye nak berpuasa berdua secara official?hehe.😀

    fiza – salam ramadhan buat kamu & family juga.🙂

    shera – hahahaha! dengki ek.tak kire,aku nak join dan aku akan heret jugak suamiku.thanks in advance cik shera comel.😀

  14. erinchunk permalink
    September 2, 2008 7:46 pm

    selamat berpuasa with hubby tersayang🙂 xx

  15. UmeCharm permalink
    September 2, 2008 9:55 pm

    selamat berposa bersama suami tercenta ye pn hamizah..jelesnye!saya masih berjauhan dgn suami!hehehe…tunggu wanie balik from UK then maybe bleh plan for bbuka..2007 sume masih gadis2..now almost half of us dah bersuami..cant belive it yeahhhhhh..??

  16. UmeCharm permalink
    September 2, 2008 9:55 pm

    btw,cepatla preknen..aku kasik laluan kat ko..cepat aku tahan ni..ahakss

  17. September 2, 2008 11:07 pm

    erin – thanks chunkie! selamat berpuasa bersama family tercinta..🙂 xxx

    puan umecharm @ mrs Ajai clone..hehe
    waaaahh jgn sedih2 k! bukan jauh no pon johor kl duh.insyaAllah tunggu wanie bawak balik mamat UK or Arab la kite bleh plan buka same-same. a’ah kan,mcm tak caye je last time kite gi mkn2 kt squirrel-squirell tu kan,sume mcm masih busuk busuk lagi.

    weh sabar dulu tahan lagi.aku dh konfem preknen nanti,aku nyalakan lampu hijau untuk ko lak.jaga-jaga ok!😉 oh btw kan org2 yg jauh-jauh dr suami ni yg selalunye ‘melekat’ dulu.hehehe.awas!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: