Skip to content

All in One

September 3, 2008

I need to make this fast. I must be in bed by 12.30.šŸ˜‰

Saturday

Went to watch Babylon A.D. My advise is don’t go watch it guys!! Seriously its one boring & confusing movie and its not exciting at all. Hehehe. Haaaa first time ni tak rekomen orang untuk tengok any movie.

Sunday

Had our last jogging session before the fasting month. This time I ran further than the previous week. Hehe.šŸ™‚ After that, we immediately went home so that I could finish my Laundry Event on time (before the rain comes down). And no, the event was not a success. For two consecutive days.

Alhamdulillah, I managed to perform the tarawikh for the 1st & 2nd day at Masjid Shah Alam together with the husband & sis inlaw. My parents inlaw went for their tarawikh at the nearby surau. Anak-anak muda ni baik ke masjid, sebab jauh nak berjalan dari parking tu. That night, we sleptover at Mama’s house. And had our first sahur there.

Monday – 1st Ramadhan

Had a bad headache the whole day, gara-gara tidur with the aircond on the night before. Memang lembik gile sepanjang hari. Break fast at Mama’s house. Sedapnyeeeee cempedak goreng berulas-ulas saya makan. And went home that night with bekalan makanan untuk sahur from Mama.šŸ™‚

Tuesday

Arrived at the office a bit late! Dan kereta saya telah berjaya menggesel side mirror 2 ekor Myvi dalam satu masa. Hahaha. Nasib baik tak kene kejar sebab the drivers perempuan yg penyabar. Tak sengaja sebab ingat terer sangat boleh lepas (selalu lepas jek) Sekali sangkut, tapi bantai jalan je. Ampun bangat kepada tuan-tuan punya Myvi. Harap-harap mereka menerima permohonan maafku ini dalam mimpi mereka.

Had the same headache but much worse today sebab ofis sangat sejuk. Rasa beku dah kepala ni. And I nearly threw up. Husband was supposed to have a meeting with his supervisor for the half-year appraisal in late evening, but it was cancelled at the last minute. And he has already reserved our place for berbuka at Berjaya Times Square Hotel. And so we went there. The menus were good. Sadly, I couldn’t fill much into the stomach. Lots of food, dengan kambing lagi – looked sedap but I didn’t want to jeorpadize the condition of my head. Kesimpulan pertama, pembaziran berlaku kerana perut saya yang kecil ni, ditambah dengan tekak & kepala yang sakit, and I didn’t even take the rice for godsake! Dan kesimpulan kedua, the husband is happier now, since he knows that he won’t have to bring me to any buffet luncheon/dinner after this (maybe only after a few months) sebab bininya tak makan banyak. Looking at the bright side, Alhamdulillah, boleh mengelakkan pembaziran.šŸ™‚ Hehehe.

Telah berjaya membulatkan perut sekali ganda!

Telah berjaya membulatkan perut sekali ganda!

Sedih, tak larat nak makan banyak.

Sedih, tak larat nak makan banyak.

Yeah sedapnyaa! Sayalah yang makan paling banyak hari ini! hehe.

Yeah sedapnyaa! Sayalah yang makan paling banyak hari ini! hehe.

Oklah. Till then.šŸ˜€

19 Comments leave one →
  1. September 3, 2008 12:43 am

    sedapnye sate kat pic tu. aku plak yang terliur. selamat berposa ek.. aku amek link ko..

  2. September 3, 2008 9:20 am

    yup…akak2 empunye myvi tu sabar je laa bulan2 pose ni…

  3. September 3, 2008 9:44 am

    Mek Mur – okeh bebeh.aku bakal link kamu juga sebentar lagi.selamat berpuasa gak.bila nak balik raye ni?šŸ™‚

    ali – hehehe.a’ah kenelah kan bawak bersabar.myvi aku ok jek,so myvi2 depa pun konfem ok gak.

  4. shera permalink
    September 3, 2008 11:10 am

    oii sedih gile mukaaa…buat2 eh?

    errr kurus sket ke tu? lalalala

  5. September 3, 2008 11:39 am

    hahaha dengki! tak buat-buat la.tu nak tunjukkan betapa lembiknye aku semalam.tengoklah muke pun selebet giler.
    šŸ˜€šŸ˜‰

  6. September 3, 2008 1:56 pm

    kakak,
    awak kejap nk abit tembam kejap nmpk kurus keding… hissshhh… i bet u still kurus keding mcm dolu.šŸ˜‰

    sedaaappppnye sate tuu!

  7. September 3, 2008 3:10 pm

    tahla kak kopi.saye nampak diri sendiri macam tembam, tapi realitinya tak seperti apa yg ternampak di mata.hehe. so conclusionnya, saye masih kurus tapi bukan keding.

    shera, jgn jeles.šŸ˜‰

  8. shera permalink
    September 3, 2008 6:01 pm

    oii makcik..aku igt lagi..ko cite, yg ko selalu nampak ko cm gemuk kan?bila tgk cermin? sila beli cermin baru ye cik

    hmmmm memang x gemoks lerrr…grrrrr

  9. September 3, 2008 11:20 pm

    hahahaha.oit aku pon ingat lagi.takpayah beli cermin baru membazir jek.aku redha je dengan ape yg aku lihat.

    shera,by raya ko turun 5kg at least ok.šŸ™‚

  10. nad permalink
    September 4, 2008 9:10 am

    hamizah..gambar kamu makan satay di atas serius nampak macam berlakon..
    haha…drama queen la kamu!

  11. September 4, 2008 11:01 am

    cik pegawai – itu adalah benar bukan lakonan semata-mata.hehehe.btw,sape yg telah menggantikan aku sebagai drama queen kat houseno20 beb?

  12. suraya permalink
    September 5, 2008 8:33 am

    1 st ramadhan aku berbuke die dalam keta huhuhu~ sian hubby ku keseorangan

    u know wat..
    aku dah rase mcm budak2 balik asrama.mak & aku prepare 3 set makanan tapau which is for ajis, aku & tj utk break fast =)

  13. September 5, 2008 9:58 am

    hihihihi. takpe tu pengorbanan namenye.

    aku selalu dapat bekalan tapau untuk sahur dr ibu mertuaku setiap malam. semalam bawak balik ayam dingding (camtu ke eja?) sedapnye.šŸ™‚

  14. suraya permalink
    September 5, 2008 12:42 pm

    it’s dengdeng laaaaaaaa.jawe punye masakan tu.sgt sedap.
    dingding tu brand ayam nugget kan?.

    beb..alang2 p soghomban p singgah tampin.ade jual lomang+lomak daging salai super sedap!

  15. nad permalink
    September 5, 2008 1:17 pm

    jangan risau…x de sape yang menggantikan tempat ko sebagai drama queen…ko je yang layak utk post tu…kiki

  16. September 5, 2008 2:16 pm

    surayatul – hahahaha. ah ok dengdeng.a’ah aku first time makan ayam dengdeng ni pas kahwin dengan chokiela.jauh tu beb nak gi tampin.katne jual lomak daging salai tu? takpe,mak aku pun terer buat lomak daging salai.ko dah pernah balik berbuka kat tampin ke sue?

    cik pegawai nad – ala mane boleh.kenelah ade seseorang menggantikan tempat aku.rindulah nak sakat2 semua org.jgn asek tengok KBS jek, mentang-mentang dah pasang astro.šŸ˜‰

  17. suraya permalink
    September 5, 2008 4:47 pm

    aa kat kedai makcik sakdiah gerai no.2.aku x sempat puasa kat tampin.haritu balik dr tampin hr ahad.mak mertue aku soh balik isnin.aaaaa..pukul berape la aku nak sampai sabak kalo bertolak malam gilerr.maybe next..next week balik.

    this week subang laa..aku nak menolong omak aku masak utk jejaka2 di umah =)

  18. September 6, 2008 8:50 am

    aaii…sedih gilerla mukenye tu mizah oi..

    tak bermaya betul lah.. ehehhee

  19. nad permalink
    September 6, 2008 8:35 pm

    KBS dah jadi saluran rasmi houseno20 tau skang ni…mane bole x tengok…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: