Skip to content

The usual weekly update

September 8, 2008

The husband has caught a cold since last Friday. Told him this morning to just stay at home if he didnt feel comfortable & well enough to go to work, so that I can take EL to baby-sit him. Hehe. Alasan untuk taknak pegi kerja. Seriously i am soooooooo lazy to get ready to work particularly to take bath in these few days when the water seems to be a few degrees colder than the day before :-( Beli rumah baru nanti pasang water heater untuk mengelakkan kemalasan & kesusahan untuk mandi pagi seperti sekarang.

Both of us went back to Seremban last weekend. We had sup tulang & daging and ketam goreng bercili for berbuka on Saturday. And on yesterday evening, Mak cooked gulai lemak telur itik, gulai tempoyak, ikan bilis goreng berlada & rojak sayur (or gado-gado as called by husband) and buah melaka. How I missed my mom’s cook so much! Walaupun tak mampu makan banyak, at least terlepaslah keteringinan merasa air tangan mak. Dan masakan Nogori. Hehe. Sebab sekarang ni selalu makan masakan Utara. Dan masakan yang tak pernah dirasa sebelum berkahwin dengan Encik Faez – seperti contoh, Ayam Dengdeng.😉 Dan masakan yang saya tau dan pernah rasa, tapi dipanggil dengan nama lain oleh encik husband – bubur durian = kuah durian. Hingga mengakibatkan kekeliruan antara kami.

And so I received the invitation for Ifthar with the single SSPians hehe..😉 Thank you Shahirah Samsudin for inviting the not-singles too! I know u wouldn’t have a heart to exclude me from joining you & the others..hehehehe. My husband has already given the green light, so InsyaAllah, kalau tiada aral melintang, I will definitely join but I hope we’ll find a more convenient (easy to get to) & decent place for a crowd of EIGHTEEN (as at now). I think there are gonna be more joiners after this.

Sekarang dah pukul 2.03pm. Ada lagi 3 jam 12 minit untuk balik!!! Tak sabar! This is what I do every day now, counting seconds to go HOME!! Arrghhh!!!

13 Comments leave one →
  1. September 8, 2008 4:24 pm

    huih 18 da ker? saper yg join ni?

  2. September 8, 2008 4:42 pm

    hahaha aku kire sume name yg dalam email kite tu join.so jadilah 18. grrrr..

  3. September 9, 2008 3:33 am

    bestnye tiap hari dok counting nak kuar dr opis.. aku jek opis kat umah 24 jam.. huhuhu bile nak merasa dok opis betui ni..

  4. September 9, 2008 9:02 am

    mek, tak bestlah keje opis.aku lagi nak jadi suri rumah sepenuh masa.ko amiklah keje aku ni mek.😉

  5. shera permalink
    September 9, 2008 12:43 pm

    ehh?? 18 org eh? hahahaha…

    i’ll come out with the list later..

    darling…kamu dpt permisi kah? yeay!!!

  6. September 9, 2008 4:41 pm

    hehehe, kang ko nyesal kang. setahun dua tahun bestla dok lepak umah jek, dah masuk 3 tahun ni naik bosan n makin naik lemak di badan ni tau..

  7. September 9, 2008 4:56 pm

    mek, ala best ape boleh jaga baby.boleh jemput maira balik dr school ke tadika ke ape tah dalam bahasa jepun.hehehehe.

  8. Suraya permalink
    September 9, 2008 9:46 pm

    Weh aku blk tampin bdn aku leh jd gumuk sgt2!itu kuah lemak memang compulsory kan;-)

  9. September 10, 2008 9:03 am

    a’ah,kuah lomak memang compulsory! tapi mak aku dah jarang wat daging salai ni.haaa ko tau tak cendol leman dawi?kalau ko kuar kat tol senawang nak balik tampin sure ko lalu.sedap giler cendol die!!

  10. suraya permalink
    September 10, 2008 10:38 am

    cendol leman dawi??WooWw mcm menarik ja.ok..aku akan request pd encik tj utk singgah.im not yet ABC..aha

  11. September 10, 2008 10:57 am

    waaaaah not yet ABC? ada harapan ni. bape hari lewat dah ni?

  12. suraya permalink
    September 10, 2008 5:03 pm

    baru 2 hari beb…lame lg liku perjalanan untuk buat UPT :p mu??2 weeks doh?

  13. September 11, 2008 9:09 am

    hehehe.ok, tunggu seminggu lagi.aku belum tibe masa pun ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: