Skip to content

Of Berbuka Puasa

September 12, 2008

Today I’m going to meet my SSP girls for berbuka puasa at KLCC. Will be collecting Thirah & Bell at KL Sentral right after work. Hehe. I hope it wont be raining this evening & the traffic will be smooth all the way to Sentral. Ameen. Shera, please wait for me at least until 5pm, so that we can konvoi togeda-geda. Tak sabar ni nak jumpa everybody!!!!

Heard from Yana that Mell is going back to France tonite, so to Mell, So Long!! I didnt even get the chance to meet u.. and collect my wedding gift.. hehe. Safe journey pls!

On the other note, my beloved husband has suprisingly invited a few of his friends to come for berbuka at our house tomorrow!!! Without even asking me!! And he just told about it to me last night at 12am!

“Yang, esok petang sayang masak boleh tak? Abg ajak kawan-kawan abg datang berbuka”

Haaah? * rolling eyes!

And early this morning, one of the friend smsed him and ask whether he can come early tomorrow evening to lend a hand with our berbuka prep. Gile tak?? And it definitely crashes my intention to escape. Alamak, kenalah hadapi cabaran ni, kalau tak ia akan memalukan diri sendiri & diri suamiku juga.😉

Anaaannnddd ok, I have decided what to cook for the main dish – Nasi Ayam. And I would love to try my friend’s recipe Pn Shuhada Zainon (yg jugak saling kenal & mengenali Dr Shuhada) – Pn Shu, I read your cooking blog too! Hehe. 😀 Cuak jugak ni, tak pernah2 memasak nasi ayam sendiri, lebih-lebih lagi tanpa boleh merasa di bulan puasa ni. Waaahh nak nangis boleh tak? Friends, pray for my success please!! I’m browsing a couple of cooking blogs to get the ideas for the side dish.

Waahh I really hope everything will turn out smoothly, and most importantly, the husband will be satisfied with my cooking tomorrow. InsyaAllah.

I’ll put up the pictures (if I manage to capture any) in the next entry.😀

P.s : Shera & HouseNo20, nampaknya turn korang untuk djemput bakal tiba, tapi mungkin lepas raya.😉

12 Comments leave one →
  1. September 12, 2008 12:34 pm

    Kak Hamizahhhhhh,
    mine one lagi nightmare ok!
    bayangkan kene berasapkan dapo umh MIL?!!!
    haiyooooo… and all his friends nk dtg buat BBQ kat umh die (kat ganu).i was like WHAT?!!!!!!
    mujur my MIL takde.tp mmg mencabar giler la sbb tak penah memasak kat umh org.huwaaaaaaa… lagi pulak memasak utk kwn2 husbanku? *double worries*

    so i know how u feel.and nk tau tak…bende ni tjadi 2kali.nasib baekla lagi satu kat our own place – png.tp haru jugakla nk masak ape.huhu… mmg tension giler2.wehhh… nasib baek menjadi makanan ku. hihii…

    goodluck, Hamizah!
    update kiteorg dgn cerita juge gmbr ok?
    xoxo!

  2. September 12, 2008 12:49 pm

    hahahhaha!

    jgn tak tau kak kopi.my MIL pun dah cakap2 last wik nak suh saye masak gulai lemak cili padi untuk berbuka di rumah dia.patutnye wiken nilah.tapi nampaknye x jadilah ni sebab ni nak kena masak kat rumah sendiri utk kawan-kawan husband.tapi at least kan bbq tu kire cam membakar ramai2.so cam berani skitlah tak? hehehe.

    thanks for the encouragement! chaiyok to myself!🙂

  3. nad permalink
    September 12, 2008 2:14 pm

    nasib baik dh siap2 cakap turn kitorang untuk dijemput bakal tiba..kalo x mmg nak kene la hamizah!!hehe
    good luck masak nasik ayam beb!

  4. September 12, 2008 2:24 pm

    muahahaha! tulah sebab aku kan dah terberjanji untuk menjamu korang. dtg jgn lupe bawak ole-ole tau seperti muffin, cheese tart atau sebagainya.hehehe. ;-)doakan nasi ayam ku berjaya esok!

  5. September 12, 2008 2:29 pm

    opss btw nad, hanya houseno20 je yg tau bagaimana skill memasak aku di dapur.hehehehehehehehe.
    😀

  6. September 12, 2008 3:51 pm

    hahhaha, feel tu sama cam aku dtg nihon 3 tahun lepas baru start nak belajar masak2. sampai sekarang en hubby masih lagi pro dari bini die. takpe, kang lama2 leh jadik tukang masak pro.

  7. September 12, 2008 4:12 pm

    mek – tulah insyaAllah dalam sebulan duabulan 3 bulan lagi, aku akan menjadi seorg tukang masak yg pro memasak untuk family.🙂

  8. suraya permalink
    September 12, 2008 10:31 pm

    kenape aku mcm kenal shuhada zainon tu??her husband tu schoolmate of mine.patutla aku cm terperasan die p umah chokie haritu.tp aku ala2 konfius utk make sure betoi ke die.

    nasi ayam @ mi soto sesuai utk masak bg org makan =) ouwwhh utk kuih beli samosa @ karipap kat mydin brand felda ke apentah lupe aku.sgt sedap.

  9. Rabiatul Rashid permalink
    September 13, 2008 11:35 am

    Hamizah… Risaunyee aku nk masak.. Semoga ko menggunakan sume skill yg ko blaja masa masak ngn kitorg dulu… Good luck babeh…

    Uhuhuhuhu..

    p/s: kalu tak sure… suoh jek choki yg masak.. ehehhehee

  10. umie permalink
    September 13, 2008 12:49 pm

    gudluck mizah..kenapa kte sume x PRO masak n very de night mare bile nak kena masak ye..suamiku lebih hebat memasak dan menKOMEN masakan ku!kehkehkeh..AJaAja..ladies,Jom kempen mari memasak..uhuhuhu.(alamak..da LADIES la pulak, xleh GALS laaa)

  11. zShuShu permalink
    September 23, 2008 7:12 am

    haha dah lama x update blog masak. sbb tak sompek nak tangkap gambo masakan… nanti update lagi.

Trackbacks

  1. Iron Chef? « [C]offee [B]ean

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: