Skip to content

My weekend

October 20, 2008

Fuhh. I had a tiring weekend. We went back to Seremban on Friday nite since Mak said that she needed both of us to help with the cooking & all for the open house on Saturday. We arrived home around 10:40pm, and found everybody (Mak, Angah & Abah) in the kitchen . Adik-adik yg lain will only come back for study leave for a few days next week. And so we sat down and helped to roll the popiahs until late night.

Saturday – at home the whole day preparing & helping with everything. Penat. Mama+Abah Faiz+Lina also came later in the evening. Hehehe, everyone had a good laugh & chat. They stayed until after Maghrib.

Anis - anak my mom's friend.Comel sangat dia ni, kalau suruh Adham ngorat best gak ni

Anis - anak my mom's friend. Chomel sangat dia ni, kalau suh Adham ngorat best gak ni.

Berehat sebentar - wajah kepenatan suamiku selepas dengan penuh gigih membasuh pinggan mangkuk di dapur

Berehat sebentar - wajah kepenatan suamiku selepas dengan penuh gigih membasuh pinggan mangkuk di dapur

Sunday – Went to Umie’s wedding at Kem Wardieburn. So nice in blue+pink. Arrived late since the husband wanted to attend his friend’s open hs in Pandan Indah just before that. Waaa tapi Mie, aku punya coklat kena kemas sekali sebab tinggal je atas meja masa kelam-kabut nak amik gambar dengan ko. Sob sob tak dapat masuk ke dalam perut buah tangan untuk jemputan perkahwinan ko tu! Then, off to visit our relatives and had another round of makan. So far yesterday we had four rounds of makan yg sedap-sedap. Semalam adalah hari siang yang paling mengenyangkan (sebab malam lepas Maghrib je perut dah lapar balik).

Bergambar dengan pengantin tak berapa baru hehe

Bergambar dengan pengantin tak berapa baru hehe

We are going to dine-out tonight to celebrate Mama’s birthday, which was on the October 18. Happy Birthday, Mama!

I have a good news to tell. Wooowww! But maybe a little later ok!!😀

Hehehehehehehehehehehheheehehehehehe.

🙂😀😉

17 Comments leave one →
  1. October 20, 2008 7:27 pm

    bestnye popia. tak reti nak wat kulit die tu. takde jual kuliat popiah kat cni. uishh dah terliur dah ni cicah ngan sos cili or air lada.

  2. October 20, 2008 8:07 pm

    good news to tell???

    apekah apekah???🙂

  3. shera permalink
    October 20, 2008 9:49 pm

    i’m waiting for the good news!

  4. erinchunk permalink
    October 20, 2008 10:06 pm

    am i the first person to say this??

    are u preggy?!!!😛 he he.tu lah..raya macam sebulan.tiap2 minggu ada je open house.heuheu.baik puasa on weekends.so that ada alasan untuk tak ke open house a.k.a diet😀

  5. October 21, 2008 9:53 am

    mek mur – a’ah popia cicah dengan sos atau sambal lada memang sedap.waahh ko nak buat sendiri ke kulit popiah tu mek? ciannye,aku poskan jelah kulit popia ke jepun.

    kak kopi – apekah ek?😉

    shera – hihihi.that good news? insyaAllah.🙂

    chunkie – do u think so er? hehehehe.🙂
    a’ah raya dah tinggal 2 minggu lagi ni.dah kamu tak pyh nak diet-diet dah budak kurus perasan gemoks.

  6. Cik Cah permalink
    October 21, 2008 11:38 am

    ehem ehem..

    adakah adakah itu benar?

    ;p

  7. October 21, 2008 12:39 pm

    Adakah cik cah?😉

  8. fieza permalink
    October 21, 2008 5:44 pm

    urm…pegnant ke? hehehe

  9. ileena permalink
    October 21, 2008 6:04 pm

    k mizah??ur a mommy-to-be??🙂
    tak sbr nak ajar nyanyi choir ni!
    haha.

  10. October 21, 2008 10:46 pm

    hiihi.. good news!! wow.. can’t wait!!
    🙂

  11. October 22, 2008 8:04 am

    mizah…cam best je good news ko neh…iye ke?iye ke?congratz laa wei…

  12. October 22, 2008 9:30 am

    fieza – urm?😉

    ileena – insyaAllah,soon.🙂

    thir – same here, can’t wait too!!🙂

    ali – hehehe.good news mestilah best cik kak..

  13. October 22, 2008 9:34 am

    GOOD NEWS? nk tau nk tau..cepat mizah..ur killing me

  14. October 22, 2008 9:56 am

    hehehehehhehehehehehehehehe..penantian itu suatu penyeksaan tak?

  15. suraya permalink
    October 22, 2008 11:23 am

    mijah yuuuhuu..
    muahahaahhaaaaa..syok gak cani ek =p

  16. October 22, 2008 11:50 am

    surayatul nabila yuhuuu..hehehehe.syok syok!!😉

  17. shera permalink
    October 22, 2008 1:26 pm

    oii awat muka excited sgt nih? gmbr dgn anak kwn ur mum kots tu..arituh xleh view gmbr..ni baru tgk..hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: