Skip to content

The 4th month, back pain & husband’s birthday

October 23, 2008

This week marks our 4th month being together as husband & wife. Baru 4 bulan rupanya. We still have a long journey ahead.๐Ÿ™‚

These few days, I often get lower back pain, and sometimes it hurts so bad. Especially in this ever-coldest office. Mencucuk-cucuk tulang belulang aku. And I think I haven’t got enough sleep lately. Eventho both of usย go to bed earlier than before nowadays – around 12:00am. Before this, we only go to sleep at 1:00am, or even 1:30am. Bila pagi-pagi tu, encik husband kejut bangun Subuh, lepas sudah solat bila siap-siap nak mandi, geram je tengok dia syok sambung tidur. Siap tarik selimut dengan berdengkur lagi. I am in need of more sleeping hours please!!! Six and a half hours is definitely not that much anymore.

Have a few things to be done this weekend. Saturday morning, we’ll be going to Syafik’s nikah ceremony at Dina’s house in Kota Kemuning & the wedding ceremony will be on Sunday. A little later in the afternoon, attending an important appointment somewhere. Cik Wanie has also invited us to come to her family’s open hs in Putrajaya.

The husband’s birthday is in 8 days time. Still don’t have any idea on what to give to him. So, encik mohd faiz, tak payah birthday presentlah tahun ni boleh ke? Oh or maybe I already have one?๐Ÿ˜‰ Nanti saya belikan cheesecake ok!!

I’m going out to the developer office now. Need to settle the balance of down payment for our house today, since we are two days late! Nasib baiklah depa agak lenient dalamย due date of down payment. Kalau tak sure dah kena penalty kot.๐Ÿ™‚ hehehe.

Till then.

24 Comments leave one →
  1. October 23, 2008 1:25 pm

    what about d gooooooooood news babe?
    mmmmm sakit pinggang? mmmmmmm

  2. October 23, 2008 2:06 pm

    Tahniah for the pregnancy!!! backpain tu sbb pregnant la tuh :p

  3. October 23, 2008 2:18 pm

    yanadey – the good news is on its way to be delivered to u guys la sabaq skek noo buleh tak?๐Ÿ˜‰

    puan shu – hehehehe. alamak mane tau?๐Ÿ˜€ thanks for the wish!

  4. Cik Cah permalink
    October 23, 2008 3:10 pm

    yey!~

    dah tau the good news!~

    wah tak sabar rasenye nak jadi cik cah untuk baby kamu!~ ;p

  5. October 23, 2008 3:38 pm

    kite lum btau lagi good news ape ye cik cah. hehehe.๐Ÿ™‚

  6. October 23, 2008 3:49 pm

    “I often get lower back pain, and sometimes it hurts so bad”

    “Oh or maybe I already have one?”

    makin terang dan nyata dah nih… hmmmm…๐Ÿ˜€

    pregnant kan?๐Ÿ˜‰

    Alhamdulilah.Congrats, mizah~!

  7. Umie permalink
    October 23, 2008 3:51 pm

    aku pon ada gud news..aku muntah2(tapi bile lalu kat tmpt sampah n ada tikus mati je)kehkehkeh..u go girl~!aku doakan ko pregnen sbb aku plak nak take turn ;p

  8. October 23, 2008 4:19 pm

    hihihi, good news dah terbocor nampak. ape pun2 aku nantikan berita rasmi dr tuan punye badan la..

  9. October 23, 2008 4:55 pm

    waahh semua org pandai serkap jarang nmpknye.๐Ÿ˜€

    kak kopi – thanks for the advanced wish.๐Ÿ˜‰

    umie – thanks umie atas doamu. aku akan doakan kamu preknen lepas ni! bersedia jelah.hehehehehehehehe.

    mek mur – haaa mek jugak bagus. sila nantikan berita rasmi daripada tuan empunya badan ye semua.๐Ÿ™‚

    hmmm i wont be saying anything anymorelah for these few days. hehehehehehehe.

  10. suraya permalink
    October 23, 2008 5:33 pm

    ume dah stat lawak kebodohan die cm dulu.

    mijah..uu.uu..secretos nampak.wek!wei aku pun jeles gilos tj bole tido balik time aku nak siap2 p keje.aaaaa..ini memang tidak adil!

  11. shera permalink
    October 23, 2008 11:56 pm

    darling,

    take good care of yourself pls pls..

    errr baru 4 bln eh?? rasa cam dah lamaaaaaaaaaaaa korg kawens๐Ÿ™‚

    jeles korg beli rumaaaahhh..

    boleh kah kita berjiran? lalalala

  12. cik isma permalink
    October 24, 2008 12:56 am

    mizah dh buat semua tertaya taya,debo debo..

    apa pon kita tunggu jek sidang akhbar pn mijah, somehow PN.ZIL dah pon mendahului kalian semua 6 migu lebih awal..hehe

  13. October 24, 2008 9:45 am

    surayatul – thats our umie!! secretos ni, dapat berita rasmi dari aku baru tak secretos.

    shera darling – thanks & i will! pray for me ok?๐Ÿ™‚ a’ah baru 4 bulan tapi rasa macam dah setahun kan..hehehe. shera jomlah beli rumah skali, ko kan banyak duitsss!!! ๐Ÿ˜€

    cik isma – waaahhhh pn zil dah preknen??๐Ÿ™‚ memang patut dia mendahului sebab dia kawen awal seminggu ke 2 minggu ke 3 minggu dari aku. waaahhhh dah makin ramai prkenen skali ni bolehlah buat kelab ibu-ibu mengandung. hehe.

  14. farah azmin permalink
    October 24, 2008 4:27 pm

    wah… betul ke dh pregnant?? leh lah join da club…. meh2….

  15. cik isma permalink
    October 24, 2008 4:32 pm

    itu la..rezeki dia..dia pon PJJ gok, ulang alik KL-JB..haa sesiapa yg PJJ dan menanti kn anak, g la taya secret recipies dr zil..miahahah

  16. October 24, 2008 4:44 pm

    cik farah – sabaq noo. nanti kita sampaikan berita rasmi.๐Ÿ™‚

    cik isma – alhamdulillah rezeki dia.wahhh mcm tak caye je nak membayangkan zil yg brutal membawa perutnya. hehehehe. a’ah kan, sure si zil ni ade secretos tips ni.woooww!

  17. October 24, 2008 5:09 pm

    kalo wat club ibu peknen aku la kene jadi pengerusi ni, korang baru 1st aku dah 2nd round. hahaha.. jom cecepat kejar aku anak ramai..

  18. suraya permalink
    October 25, 2008 9:41 am

    Woowoooo..

    zil lagik jauh dr eden.memang super power betul membe sorang ni.haha..

  19. CIk Cah @ AIsya permalink
    October 25, 2008 8:30 pm

    ;p

    hik hik..

    kite dah tahu..

  20. October 27, 2008 3:59 pm

    weeeeeeeeeeeeehu da pregnant..m gonna b aunty laaa ni..congrats!!! boleh x aku jealous? hehe

  21. October 27, 2008 5:28 pm

    gambar kat page kite.. nanti amik kat situ la ek! ;p

  22. October 28, 2008 10:09 am

    suraya – sila tanya tips dari zil. hehe.

    yanadey – yes u r gonna be aunty dey in June insyaAllah. weh aku dh mengidam bread butter pudding ni!! hehehe dan dan ngidam.takpe boleh je jeles.cepatlah nak tunggu turn ko lak!!

  23. October 29, 2008 8:07 am

    “puan shu – hehehehe. alamak mane tau?๐Ÿ˜€ thanks for the wish!”
    – maklumla… org berpengalaman, n sedang berpengalaman๐Ÿ˜‰

  24. October 29, 2008 9:30 am

    waaaaahhhhhhhhhhhhh! sedang berpengalaman? pn shu awak pun tengah preknen lagi satu ke???? congrats!!๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: