Skip to content

The most awaited news

October 27, 2008

The good news is; as everyone would’ve already figured out – I am now 5 weeks pregnant. Alhamdulillah.πŸ™‚ Thanks a lot for the wishes & doa. I didn’t experience any pregnancy symptoms e.g abdominal pain and such. What I knew then, my period was still not due– and the rest is history. Only Allah knows how happy both of us were (and of course we still are!) knowing that part of him is inside of me.

We made the first visit to the doc last Saturday to check on a bit & everything. Since the 1st trimester is the most critical stage in pregnancy, we really need to take care of my wellness. I’ve started taking AnMum & folic acid since a week ago. Kepada semua tolong doakan kesihatan & keselamatan kandungan saya, InsyaAllah.

And yes, Mek Murni. Kamu boleh jadi presiden kelab ibu mengandung sebab kamu dah nak masuk anak no-2. Hehe.

The husband is in Singapore now.😦 He went there this afternoon with such a short notice, or more likely an immediate notice. This morning his boss called up & told him to go to their site there with another two staffs to settle some issues with the equipment installation or something. Sangat seeeeedihhhhhh because this is my first time with him being away, eventho he’ll be back in town tomorrow. 😦 I’ll be sleeping alone tonight. But I’m going to bring my sis-inlaw to my house jadi peneman di rumah untuk malam ni.

I’m going to update on the wedding that we attended last weekend later. My lower back is hurting me.

48 Comments leave one →
  1. Cik Cah permalink
    October 27, 2008 10:45 pm

    CIk Mizah, Congrates for the great news that i already know.. ;P

    Picture Aisya dah upload kat blog nanti grabbed kat situ la ek..

    Please take cares of yourself..Hired Acik Lina jadi peneman kamu a few month pon takpe..

    hm, i heard about en faiz have to go to singapore.. He asked me toactivate the roaming tadi.. Dah activate dah i guess so..

  2. syaz..ur 4eva cute cs=) permalink
    October 28, 2008 2:01 am

    kakak!!!!congrats3..waaaaa sronoknye die..nway take a really good care of urself plezzzz..nanti ble da de baby ley laa melawat u brsame baby cumell..xsabaaa..hahaha=)

  3. ileena permalink
    October 28, 2008 2:24 am

    alhamdulillah, congrates to you kak mizah!!
    cun-cun je, i am now undergoing my obstetrics rotation.
    sgtlah (*&^*&^&%.
    haha:)

  4. shera permalink
    October 28, 2008 8:28 am

    Darling, take good care of yourself..pls.pls pls..

  5. Umie permalink
    October 28, 2008 9:14 am

    Mieza cry baby~!I’m sooo proud of you~!yahoo..dah preggy.take care ya..(yahuu..aku dah leh kerja keras for baby lak pas ni)

  6. nisa permalink
    October 28, 2008 9:47 am

    mizah…congratulations!
    jgn byk gerak2 or buat kerja berat since u r still in ur early pregnancy…
    dok je la umah dlm 3 bulan pertama tuh hehe…

    p/s: and make sure pastikan peranakan anda di kedudukan yang btol

    take care

  7. October 28, 2008 10:05 am

    cik cah dah tau awal2 dah.πŸ™‚

    syaz – thanks sis! a’ah sronok sangat alhamdulillah.insyaAllah, pls pray for both mommy+baby’s safety ok.

    ileena – hehehe.so u can be my pregnancy info source la ek?πŸ˜‰

    shera darling – thanks thanks a lot.i will take good care of myself insyaAllah. lets pray together ok? sayang ko!!

    umiebaby – hehehe.thanks bebeh! chaiyook, dah bagi official greenlight ni.pls make me proud of u too!!hikhikhik.

  8. najemeon permalink
    October 28, 2008 10:13 am

    puan hamizah!!congrats!hii..

  9. October 28, 2008 10:23 am

    nisa, thanks! insyaAllah, i will try not to do any heavy house work.sekarang pun asek sakit2 pinggang ni.nak tido malam pulak samada menelentang tegak sampai pagi atau pun mengiring letak bantal kat belakang.

  10. October 28, 2008 10:25 am

    cik najemeon, tengkius bebeh..πŸ˜€

  11. October 28, 2008 10:31 am

    wahh dah official dah news ni.. tahniah.. happy sgt2 for kamu berdua. kalo aku dok mesia aku akan minum air kelapa setiap hari tapi apakan daya, air kelapa yang dlm tin kat cni payau semacam..

  12. October 28, 2008 10:58 am

    wah mek, hang ngidam air kelapa ke? eh boleh ek pregnant2 minum air kelapa?

  13. Aza permalink
    October 28, 2008 11:49 am

    hwahwa..sungguh lame aku menanti ko war2 kan berita ni…

  14. October 28, 2008 12:19 pm

    yahoo~!
    πŸ˜€

    Alhamdulilah…
    jage diri elok2 okles…

  15. October 28, 2008 12:35 pm

    auntie zaza- hehehehehe.aku tau ko telah lame menahan diri dari berkata-kata tentang berita ini.

    kak kopi – thanks.πŸ™‚

  16. suraya permalink
    October 28, 2008 3:38 pm

    beb..walaopon aku dah tau awai..aku nak jugak aa ckp tahniah!
    kelape buleh..nanti anak ekau gebu+putih.tebu x leh..betik mude pun x leh..ni org tue2 ckp =)

  17. October 28, 2008 3:50 pm

    thanks bebeku! hehehe.πŸ™‚ oh boleh ek kelapa? tebu aku tau x boleh, betik muda aku tak tau. betik tak muda boleh tak? tembikai boleh? jambu? ape buah-buahan yg tak boleh ni lagi ek, suraya tolong list down. selain nenas.

  18. suraya permalink
    October 28, 2008 5:14 pm

    den letak mano den tau ajo eh.

    kubis-> ni sayur ade angin.so kurang2 makan sket.nanti byk pfftt…=)
    tembikai ->ni buah sejuk.errkk..bole kot.haha.ko tanye omak ko ye
    delima-> ni bagus
    jambu-> xde pape ko bedal je
    betik->kawan indian aku kate yg muda x bole.adik beradik nenas jgk.yg x muda den rase bole.
    mangge mude->yg ni boleh.cicah ngan kicap+cili tumbuk+gula sedap wooo
    nenas->tgk org.kakak sebelah aku makan 2 biji ok je.tp lepas trisemester.
    kelapa->ni kalau banyak2 ko jgk yg bulat sbb die berlemak.

    kalau salah harap betulkan.aku duk bercerite dgn org tue2 ni la yg aku dengar2 =)

  19. October 28, 2008 5:31 pm

    wah ni sudah bagus!! aku kene salin ni pantang2 makanan ni.hehe.suraya, cepat i’m waiting for the good news too!πŸ˜‰ miahahahahahahahahahahaha!

  20. October 28, 2008 5:46 pm

    aah kelapa tu memang elok sgt kalo minum time peknen. baru tau hari ni byk gak buah yang tak elok mkn time peknen ek. aku bedal jek semua except nenas tu, tapi masuk 2nd trimester mkn byk gak. delima pun sgt bagus. Alhamdulillah setakat ni ok. kadang2 tu ikut badan org gak kan. ade yang makan sikit pun dah ade effect.so bersyukurla kalo kite dpt mkn. tapi untuk peknen baby 1st ni baik berjaga2 kan takde pengalaman agi. lain la i ni.. huhuhu tapi ni pun masih terkial2 agi ni..

  21. Hani Zainuddin permalink
    October 28, 2008 6:08 pm

    Mizah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMG, i am so so soooooooooooooooooooo happy for you!!!!Congrats babe!!!! Bestnya nak dapat baby dah (over aku neh….baru 5weeks ek)…..Mizah jage diri elok2..jgn terlompat2 banyak sngt…jln kene catwalk tak blh laju2 tau…Mizah I am so happy for you girl!!! Semoga segala2nya selamat ek babe!!!! Tak sabar nak main2 dengan baby ko neh nanti. Tiba2 aku teringt gamba ko masa kecik yg comel tahap gaban tu…ko kat atas kete ayah ko kot mase tu. Mase tu ko baby lagi lah.

    Mizah!!!! Congrats babe!!!!!!

  22. farah azmin permalink
    October 28, 2008 6:45 pm

    tahniah2…. heheh… seronok kan? kan?? hope sume sihat k… take care….

  23. October 28, 2008 10:28 pm

    mizah!!!!!!! CONGRATULATIONS bebeh!!

    take care!

    eeiii..sukeeeeeeeenyeeeeeeee……..

    mesti baby kamu cute dengan mate sepet macam ko ngan faiz.. ehehehe

    lame tak singgah sini le kak..busy betul!huhu

  24. suraya permalink
    October 28, 2008 11:10 pm

    cet…ekau ni nak kono dgn den =p

  25. nad permalink
    October 29, 2008 9:18 am

    hamizah razak..congratulations!

  26. October 29, 2008 9:40 am

    mek mur – a’ah aku rasa ikut badan org. insyaAllah, aku pun risau2 gak ni 1st timer kan.harap2 takde pape masalah dan semua ok sampai deliver nanti. aminn..πŸ™‚ aku skrg suke makan jambu je.buah delima tu sedap ke ek?

    madamme hani!!! waahhhh thanks babe! ko akan jadi aunty sexy ok! a’ah aku kan dh biasa jln laju2 skrg kena jln slow skit.ko doakan aku selamat semuanya yek yang.waaahhh jgn lupe kumpul duit untuk belikan hadiah bila aku dah beranak nanti.hehehehehe.thanks again & pls pray for me.πŸ˜€

    pn farah – thanks cik puan.πŸ™‚ a’ah seronok sangat Alhamdulillah.ko dah berapa bulan ek farah? jomlah buat kelab skrg..;-)

    athirahku..thanks so much bebeh! sukeee jugak..insyaAllah i’ll be extra careful from now on.anak kami nanti rambut pun extra curly la. hehehe.πŸ˜‰ a’ah kamu dah lama tak singgah2 dan updet blog pun dh jarang2.jgn asek kerja sampai demam2 pulak.take care too!

    suraya – ehem ehem. i cant wait!

    cik pegawai nad – tengkius bebeh!πŸ˜€

  27. asnaida permalink
    October 29, 2008 11:03 am

    Puan Mijah…!!

    Congrats,πŸ™‚
    just got the news from puan umie, sy xsempat nak update blog kamu ye.. but anyway, many2 congrats to u, jg baby elok2 ek..

    ko udah join club for mummy la cam gitu, tahun depan berderet anak2, InsyaAllah, semoga semuanya selamat,πŸ˜€

  28. October 29, 2008 11:14 am

    Adik Manis..! thanks thanks.πŸ™‚ insyaAllah saya akan jaga kandungan saya elok2.doakan juga ye.

    belum mummy club lagi.ni soon-to-be mommy club.hehehe.

  29. k.azreen permalink
    October 29, 2008 12:29 pm

    my dearie mizah and faiz…
    congratulation from k.azreen+a.faris=adham hehhehe.
    Sorry lambat wish..bz jaga 2 org sakitπŸ˜› nanti k.azreen bg doa untuk diamalkan masa pregnant ni ek…jaga kesihatan and minum susu selaluπŸ™‚ kalau ade pape Q just gv me a call k….

    hi aisyah…pe khabar..lama tak jumpe..(erk tumpang yek mizah hehehehe)

  30. October 29, 2008 1:45 pm

    waahhhh nampaknya kakak ipar saye telah menemui blog ini!! hehehe.

    hai kak azreen mama adham! thanks..! haritu dah tengok video adham dalam kete ckp mak ngah nak baby.πŸ™‚ a’ah mmg byk benda nak tanya ni.kak azreen bagilah doa-doa tu ye.nnti mizah email kak azreen dulu.a’ah insyaAllah minum susu memang byk anmum dah abis dah mlm ni nak gi beli lagi.thanks kak azreenku!!

    kirim salam kat abg faris+adham pepaya!

  31. lifeisaduty permalink
    October 29, 2008 1:47 pm

    congrats mizah :)Take care

  32. October 29, 2008 1:53 pm

    thanks aila!πŸ™‚

  33. cik isma permalink
    October 29, 2008 2:37 pm

    makcikkk..tahniah..

  34. October 29, 2008 3:34 pm

    cik semah, terima kasih…

  35. farah azmin permalink
    October 29, 2008 3:54 pm

    Aku dh 3 bln lebih dah.. almost nk 15 weeks dah… dah lepas dah morning sckns…. hehehe… nsb kejap jek… alah x?? tk care tau…

  36. October 29, 2008 4:42 pm

    ohh dah nak masuk 2nd trimester la.dah besar tak perut? hehe.aku setakat ni mcm ok jek,takde pape.tp xtau la kalau masuk 7 weeks ke nnti.esok aku genap 6 weeks.harap2 ok je sume insyaAllah. ko take care jugak..

  37. October 29, 2008 4:54 pm

    Congrats Mizah. Wah, termakbul doa kita smua aritu, kan? Nampaknya aku bakal dapat anak sedare la kira kan, btul tak?

    Pasni, jaga kesihatan baik2. Jangan banyak buat kerja yg berat2, kies =)

  38. October 29, 2008 5:07 pm

    thanks cuzzie! heheheπŸ˜‰ a’ah Alhamdulillah doa kita ramai-ramai haritu termakbul juga. yup, kamu akan jadi mak sedara la nanti.insyaAllah saya akan jaga kesihatan baik-baik.doakan aku & baby jugak tau!

  39. October 29, 2008 5:53 pm

    oppss!~ kak azreen jugak sudah ke sini..

    Hye kak azreen!!~ any story morry call me too! or leh la tgk blog kite jugak!

    oppss tumpang juge cik mizah..ihik!

  40. erun permalink
    October 29, 2008 7:22 pm

    huhuhu….x lama lagi jd mama mizah ar…huhuhu…congrate ehk datin mizah…sukeeee sgt tau i…jgn skip g TCA kt clinic tau….bebel misi nti…huhuhu:)

  41. October 30, 2008 9:33 am

    thanks cik erun. i suke jugaakkk!!! hehehe.waahhhh cik pegawai misi dah bising2 ni.πŸ˜‰ doakan aku yek..

  42. k.azreen permalink
    October 30, 2008 12:48 pm

    selain susu anmum yg kene dibancuh sebelum minum..susu hl pun bagus jugak..sebab dah memang ade asid folik dalam tu dan tak yah dibancuh..boleh terus diminum :P…n ubat yg doktor bagi please amek jgn skip tau..pening, sakit belakang, muntah, letih..dan sewaktunye selagi tak worst n mizah boleh tahan is consider normal..kalo teruk kene refer doctor jugak la…n kalo ade tanda2 darah walau sikit pun, better refer dr jugak….

    2 new words from adham…nasi lemak…gooooddddd hehehehhehe

  43. October 30, 2008 1:55 pm

    oh HL pon ade folic acid ek? semalam igt nak cari mamil sebab org cakap mamil sedap lg dr anmum, tp gi kat supermarket kt PKNS tu, anmum je ade.setakat ni alhamdulillah xde pape semua mcm biasa jek,cume sakit2 pinggang skit2 lah.

    waaahhh pandainye adham ckp nasi lemak! kirim salam pelok ciom kat adham pepaya lagi harini tau!πŸ™‚

  44. farah azmin permalink
    October 30, 2008 2:33 pm

    perut nmpk buncit daa… ekeke… aku beli susu anmum, sampai skang x sentuh lg… adehhh… hehehe

  45. October 31, 2008 9:15 am

    OMG mizah sangat rakus dan cepat hahahahahahaha

    nway congrats babe!! akhirnya ko akan menggemuk!!

    hahaha no la

    sajer usik2. congrats again!

  46. November 1, 2008 8:28 pm

    farah – aku tak sabar nk tunggu perut buncit ni!!! hehehe,aku tiap2 hari ni memaksa diri minum anMum.πŸ™‚

    mell – hhahaha! thanks!weh xdelah rakus sangat k, dah 4 bulan kawen tau! i cant wait to get fatter, tapi kat perut jela kalau boleh.πŸ˜€

  47. November 1, 2008 11:48 pm

    wah mizahh! sudah berisi yer skang? congratzzz!!! jage diri bebaik tau… 1st trimester ni jgn wat keje berat2 sgt… kalo basuh baju tu, suruh la husband ko yg sidaikan.. ehehehe :p nnt kalo perut dah nmpk sket, upload tau gambar nye.. mau tgk kamu jd mak buyung! heheheπŸ™‚

  48. November 3, 2008 10:20 am

    mizah…oh my GOD….best gilaaa da pregnant…congrats!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: