Skip to content

His best friend’s wedding

October 28, 2008

Last Saturday, we went to the nikah ceremony of one of the husband’s bestfriend, Encik Syafik. Syafik was his pengapit at both of our wedding reception. The akad nikah took place at the bride’s home in Kota Kemuning. Congratulations again to both of u, Pn Dina & Encik Syafik!🙂

Thanks to Cik Cah for the pics.

The newlywed, the coming newlywed & the not-so newlywed.
The newlywed, the coming newlywed & the not-so newlywed.
The ex-schoolmates who came

The ex-schoolmates who came

I dont know why, but I think these days the husband’s skin is getting fairer.🙂

The reception was held the very next day at Wisma PKPS, Shah Alam. The ballroom was nicely decorated with lots of chandeliers & flowers & caterer for the day was Kuzie Katering. Kuzie’s menu was ok, but I personally think the caterer’s food at Dina’s house on the nikah day lagi sedap dari Kuzie yg dah established ni.

-)

The soon to-be Papa & Mama🙂

With the pengantin

With the pengantin

Group photo

Group photo

So to Dina, if u read this, it is very nice knowing you, and may Allah bless your marriage with lots of babies..🙂 and may the love remain strong till the end of the world. InsyaAllah.

I received a call from the husband just now, telling me that he wont be coming home today. He needs to be on stand-by till tomorrow morning when they gets the O.K from the big boss to go home. Saya sangat sedddihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!😦

15 Comments leave one →
  1. October 28, 2008 5:40 pm

    i pun tgh berjauhan ngan cik hubby sampai esok gak ni.. tahan2, mak buyung takleh sedey lelama..

  2. shera permalink
    October 28, 2008 6:13 pm

    Faiz: pengapit kamu tidak terkena badi kawen lambat laa yea?🙂

    so, xde hal laa nak jd pengapit kan?

    lalala =)

    errmmmmmm tak lama lagi x muat laa baju tunang kamu ituuu😛

  3. October 28, 2008 7:52 pm

    Cik Mizah,

    Jangan la sedih sedih.. Acik Lina ade companied kan kamu..

    Promise jangan turun naik tangga tuh ok? Dok diam diam aje!

  4. October 29, 2008 9:47 am

    mek mur – tulah aku tahan2 gak ni, tapi tak biasa kan.lepas kawen ni first time aku tido sorang-sorang kat umah. takpe, mak buyong kene kuat!🙂

    sheraku – hehehe.takde dun wori jadi pengapit xde kene badi kawen lambat pun.tunggu jelah turn kamu! yeeeeeee tak lame lagi tak muat lah baju tunang aku.ni pun kat lengan cam dah ketat2 skit.tapi aku rs time ni kurus skit dr time gi kenduri anem kot.😀

    cik cah – insyaAllah tak sedih2 dah.cian acik lina kene teman kita jek.

  5. anema permalink
    October 29, 2008 1:27 pm

    mizah!congrats okayh! take care tau, jgn byk buat keje umah….
    waaaa..i’m so zealoussss..:P

  6. October 29, 2008 1:47 pm

    thanks anem! keje rumah adelah buat lagi sikit2.apelagi pujuklah meba tu cepat-cepat nak dapat baby..🙂

  7. October 29, 2008 5:02 pm

    yang..

    ade kenduri ke this coming weekend?

  8. October 29, 2008 5:08 pm

    a’ah, tapi bukan wiken pon.hari Selasa malam.jgn lupe datang tau!

  9. October 29, 2008 7:52 pm

    Selase? kenduri ape?

  10. October 30, 2008 12:08 am

    tahniah mama mizah utk kesekian kalinye…btw,hasben tade pun ko dh x sleep alone dah yang oii…take care ye…

  11. October 30, 2008 9:31 am

    thanks again ali.hehehe.

  12. shera permalink
    October 30, 2008 11:08 am

    darling,

    boleh x stop buat kerja rumahhhh???? stress aku..nant baby dah besar…wat lah keje rumah sepuas2nya..sekarang jgn buat!!!

    hahaha..secretary dah marah captain niiii..grrr…

    i love u!

    anem : yeah, kamu bila lagi..cepatsss

  13. October 30, 2008 11:40 am

    yang oi,

    ala keje ringan2 je, masuk baju dlm machine, sidai kain, gosok baju sikit2.benda2 lain aku tak buat pon.insyaAllah, semua ok.🙂

    i love u too!

    anem : aku doakan kamu cepat2 conceive.

  14. October 31, 2008 2:24 am

    mizah..congrate!
    pttla muka berseri2..hehe
    take care ya🙂
    enjoy ur pregnancy peroid🙂

  15. November 1, 2008 8:30 pm

    thanks fathiyah! hehe nampak berseri-seri ke? yes, i will enjoy every single second of it insyaAllah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: