Skip to content

Into the 7th week

November 3, 2008

First of all, thanks thanks thaaannnkkssss again for the wishes & prayers. I’m taking extra good care of myself, so dun worry ok sayang-sayangku!πŸ™‚ Shera, dun worry too much. I’ve to do house-work ok, kalau tak sape nak buat. Sikit-sikit je. And sorry guys I didn’t update for a week!

I’m now into the 7th week of pregnancy. So far, everything goes well, Alhamdulillah.πŸ™‚ Except occasional moodiness now and then.. kesian encik husband sebab saya asek merajuk dengan dia.πŸ˜‰ I’m sorry sayang, I love u sooooo much! These days I’m having regular lower back pain, and bloating (especially after eating), and frequent urination – the usual symptoms in the 1st trimester of pregnancy. Already consulted the doc, and she said, ‘Itu semua normal.’ Oh and today I’ve started to throw up!!! Bersedia jelah untuk menghadapi muntah-muntah dalam masa 2-3 bulan ni. Hehe. Tekak pun dah loya-loya je ni. Harap-harap selera makan tu tak hilang. Setakat ni ok je semua boleh sumbat. Cuma.. tadi makan Cheekadees, lepas tu semua muntah balik.

To the friends and readers, who are in your 1st trimester or maybe already passed this stage, bolehlah share /komen sedikit-sebanyak tips / pengalaman menghadapi bulan-bulan awal kehamilan ni ok?πŸ˜€

Tomorrow there’ll be a kenduri doa selamat & tahlil at Mama’s house. Ucu & Pak Ucu will be going to Mekah to perform Hajj on Oct 5th. Most of the relatives will be around I guess. So tomorrow evening must go home early because the tahlil starts soon after Maghrib prayer. Earlier, encik husband was supposed to go to Penang this week for 4 days to work. Mula-mula dah sedih-sedih sebab saya kena tinggal sorang-sorang lagi. Nasib baiklah tak jadi pulak. But a few out-stations will be expected in the coming weeks.😦

Ok, till then. Have a nice day!!!

Pinat – thanks!! Doakan baby aku sihat ok. Nanti perut dah besar sikit aku pasti akan letak gambar kat sini.πŸ™‚

Yanadey – kumpul-kumpul duit nak belikan hadiah untuk baby aku tau! Hehe!

20 Comments leave one →
  1. shera permalink
    November 4, 2008 9:42 am

    darling,

    that is our captain’s junior..mestilah over worry..hehehe

    take care tau *muaahhss*

    kem salam mak kamuu..

    p/s: haaisshh…makin kurus ler kamuu nampaknye

  2. November 4, 2008 9:50 am

    aku kumpul sehari 50sen bleh? tihihihihi.
    ko pon haruslaa menabung untuk wedding gift aku.ahaks.
    best nyer!
    pst…jgn lupa bawak plastik dlm handbag ko.

  3. November 4, 2008 10:38 am

    shera – a very concern secretary neh!!!πŸ™‚ *hugs* insyaAllah balik Seremban this weekend aku smpaikan salam kamu tu. sher, tekak dah loya-loya. tidor pun dah tak selesa dah. harap2 tak kurus sgt & harap2 selera makan tetap ada.

    yanadey – up sketlah. RM1 sehari. by June next yr dapeklah nak bolikan den baju2 baby yg cantek2. hrni lupe nak bwk plastik, sok akan aku pastikan plastik ade dalam handbag. weh ko dah nak dekat kawen? dah pergi spa ke facial ke tak? hehehehehehhe

  4. November 4, 2008 12:17 pm

    tips?? aku pun main hentam jek. hehehe, tapi kan kalo kronik sgt pening n muntah2 tu mandi ngan air suam letak lemon or limau nipis. sgt best..

  5. coffeeaddicts permalink
    November 4, 2008 1:53 pm

    ouhouh… i wonder cemane lah kalau saye pregnant ketika ini??
    musti mcm emo semcm je everytime my hubby coming back home. or am i gonna be a strong/tough mommy? hehhee…
    let see!

    but i hope i wont get pregnant, until we live under-one-roof… org kate bahaye sorg2 ni.

    anyway, jage kesihatan kamu & baby ye.
    cepatje mase berlalu… tau-tau dh 7 weeks dh awak ye, kakak!
    πŸ˜€

  6. November 4, 2008 2:02 pm

    mek mur – oh ok,nanti kalau kronik muntah2 ke pening boleh try tips mu..

    kak kopi – kamu dah biasa kot tinggal sorang2 so kalau pregnant maybe akan jadi mommy yg tough. takpe, kalau nanti ada rezeki dapat baby cepat kan lagi bagus.πŸ™‚ a’ah memang cepat masa berlalu, kejap je dah nak masuk seven weeks kan?

  7. November 4, 2008 10:44 pm

    mizah..jgn mkn cekedes tu ler sayang oi…

    take care bebeh! miss u A LOT!!!

  8. erun permalink
    November 4, 2008 11:44 pm

    em…saya pon mau pesan…awal2 pegnant ni…jgn kerap sgt mkn kt luar ehk syg..
    ye lor…thp kebersihannya x tau kn..lg pon sure byk pki perasa..so..x baik for u n the baby:)

  9. November 4, 2008 11:58 pm

    mizah…aku tade tips…tp suke2 tgh hepi2 bsame my besties yg pregnant2 gak…sorang tu dh 22 weeks (yg ni dh konfem boy)…yg sorang lg dh 13 weeks (sudah 6cm – sudah ade kaki tangan,kepala and all)…my besties ni sampai sekrg still muntah2…dugaan mmg byk laa…but u know what – tu kan sume nk mbersih dosa…recall balik shera punye post about pengorbanan ibu…soooo very true…take care mizah…sekali lagi diingatkan, ko kalu ditinggal hasben, sudah tidak lagi sendiri…

  10. November 5, 2008 9:57 am

    athirah – yeeee, saye dah tak makan cikedes lagi! miss u A LOT MOREEEEEE! Muaaaahhhhhhs!

    misi erun – emm itulah tapi saya tak masak kat rumah. kalau nak makan makanan yg dijamin sihat dan bersih memang kt rumah mertua aku lah.πŸ˜‰

    ali – yes u r right.i will definitely remember what shera wrote.πŸ™‚ insyaAllah aku pasti terus tabah hadapi semua ni.thanks for the encouragement yang!

  11. November 5, 2008 4:28 pm

    mizah darling…

    7 minggu perut dah boncit ke? tunjukla gambar…nak tengok!

    nway semua orang terlupa sesauatu yang penting…

    SEX JGN GANAS SGT hahahhahahahahahahahahahaha

    what?! semua orang dah over 18 apa?!

  12. November 5, 2008 4:57 pm

    hahahaahhahaha! mell, i know that ok!πŸ˜‰ 7 weeks belum buncit lagila.buncit angin jek. tggu another 5 weeks ok maybe my bump will show.

    luckily yr comment didnt go into the spam queue.hahahaha!

  13. farah azmin permalink
    November 5, 2008 5:27 pm

    beli 100plus, buang gas then jadikkan masukkan 100plus dalam tmpt ais… jadikan kiub2 ais, kalo rase mual jek, amik satu then hisap…. ni aku try, mmg ok… aku amik tips ni dr magazine… lupa plak mjlh mane…

  14. November 5, 2008 5:47 pm

    waaahhh ini memang tips yg sangat menarik! haritu byk giler 100plus kat rumah aku, tp aku xminum pon.laki aku je dok perabih hari2. hmmm balik ni jugak aku nak trus buat kiub ais 100plus!!

    thanks farah!πŸ˜€

  15. November 6, 2008 10:07 am

    mellllllllllll, what wif d tips..ahahahahahhahahaha

    tapi betul laaa tu..pilih d right position…tihihihihiihihi

  16. November 6, 2008 11:09 am

    hehehe..ooohhh semua benda tau ek!!

  17. November 6, 2008 11:38 am

    Kakak.. congrats on ur pregnancy!! Baru neh sempat drop comment kt ur blog after sekian lame. Jaga diri baik2 k. Yg saye tau org duk pesan jgn tdo byk sgt tapiii itulah yg saye paling susah nk ikut. Coz ble x larat + letih, of course la nk rehat & bese nye saye pasti akan terlelap, huhu. Wish u sihat selaluπŸ˜€

  18. November 6, 2008 12:26 pm

    Thanks cik puan!πŸ™‚ ye, saya jage diri baik2 ni.setakat ni masih larat2 lagi n tido pun masih lom banyak sangat.hehehe.kamu tu pun take care jugak.nak kene jaga encik yuzi lagi.yuzi mcm mane yek lepas operation, ok x?

  19. November 6, 2008 3:20 pm

    Tuh la. Sian ktorg kn. Saye dh 7 bulan preggy. Baby sgt aktif la plak. Sian saye yg kechik tapi gemookkk neh. Nk kena jaga baby, jaga diri sendiri, jaga cik abg sayang lagik. Xpe2. Hope everything x makin rumitπŸ˜€

    Arini dia dh bleh kuar hospital. Dh bleh gelak, dh bleh buat lawak, dh bleh menjawap, hihik. Tapi kn, gerun la tgk itu x-ray, huhu. K la kakak, nk discaj dh. Lmbt le dpt guna internet lg pasneh.

  20. November 6, 2008 5:46 pm

    waahh hehehe, hebat ni online dr wad tu!

    takpe, insyaAllah semuanya dipermudahkan lepas ni.ade hikmah di sebalik semua ni tau.sabar-sabar je.pasneh jgn susah2 ati / nanges berlori-lori lagi dah.yuzi dah discaj pun.see u the next time u get urself online again. muuaaahhhhhh!!πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: