Skip to content

My boss isn’t around hehe..

November 12, 2008

..so dari pagi tadi macam rilek-rilek je malas nak buat kerja.

I will be taking a day-off tomorrow. Need to go to the lawyer office to collect the S&P, so then we can proceed with the loan application. I will also have to call the developer to ask whether the CF is ready & when will the keys be handed over, since they said that the buyers can move in around November. I hope we will get the CF any time soon, because it will impact on my loan repayment – so kurang skitlah bulan-bulan bayar rumah. Tapi sikit jelah, tapi sikit-sikit pun duit jugak kan. We’re thinking to move in early next year if possible. Hopefully everything goes well according to our plan, InsyaAllah. Sekarang ni nak kena extra careful in spending. Especially bila dah ada baby dalam perut ni.๐Ÿ™‚ Nak masuk rumah nanti nak kena pasang grill pasang kabinet beli furniture beli lampu-lampu waahhh macam-macam lagilah nak kena beli! Moga-moga dengan adanya baby ni, rezeki kami pun akan lebih murah lagi.. Amin..

This weekend Mama kata kena attend wedding anak sepupu Mama di Dewan Tabung Haji. Saya tak sure encik husband muat lagi tak mane-mane baju melayu dia sebab kebanyakkannya dah tak muat kat pinggang. Perut dia dah sama membesar dengan perut cik isteri. Hehe. Kalau tak, pakai kemeja jelah jawabnya. Oh lepas tu, dengar berita ada 2 orang lagi dalam keluarga besar encik husband yang pregnant! My sis in-law, Kak Azreen – hehehe, if u read this, congratulations!!! Yeah Adham nak dapat adik! Same-samelah kita yek.. & Amalina, wife cousin encik husband yang kahwin last August๐Ÿ™‚ Oh and congratulations to another friend too, Pn Shuhada on ur pregnancy! Selama ni I dok baca yr blog takdelah pulak any updates on the good news. Harini bila click kat link babytisyia barulah konfem tekaan tu! :-D 

My head is pounding right now.. :-(  And nowadays in the morning, I always woke up to a bad headache, rasa macam nak pitam-pitam. Plus a lot of bloating. Kalau ikutkan nak MC je, tapi sebab last week dah 2 hari MC, kita try tahan lagi for this week. Next week baru boleh nak MC balik. Plan kena baaaikkkkkkk punyeee!

Ok, till then.

8 Comments leave one →
  1. November 12, 2008 7:47 pm

    wah mummy to be mizah.. this is a great news ever… makne nye tahun depan makin ramai la kaum keluarga kite!~

    Ahaks pas nih adham mesti kne share share ngan baby baru.. ihik makngah pon nanti ade baby gaks.. sian adham kene main ngan acik lina aje.. ngan cik cah jugeks!~

  2. November 12, 2008 11:36 pm

    morning sickness mizah ye…b strong ok…ko hepi2 je…jgn byk berpk…ade tu rezki anak…aminn…kalu selalu miss AnMum, mayb ko loya2 tuka laa susu lain…my fren yg pregnant2 neh amik EnfaMama (sedara2 Enfagrow)…sedap kott yg tu…

  3. suraya permalink
    November 13, 2008 8:10 am

    huhuhuhu..penat woo pindah umoh.aku dahla weekend je ade.2 bulan baru setel semue.kete tj dah bole jd mpv.semue brg bole sumbat termasuk mesin basuh!

  4. November 13, 2008 8:36 am

    oh thankyou thankyou.. i guess kandungan kita sama umur. Hehe mmg my blog tak reveal ape2.. tapi tisyia excited sgt nak dapat adik, tu sbb dia sibuk citer kat blog die hehehehe. take care tautau๐Ÿ˜‰

  5. shera permalink
    November 13, 2008 11:10 am

    aku baru nak menjerit bila baca “can move in by Nov”

    aku mcm ” biar betul makcik ni nak pindah randah dgn baby ituu???”

    seb baik kamu kata..early next year..

    but stillllllllllllllllllll….

    huhuhuhu…

    rinduuuuu kamuu…

    bila perut dah besar..nak jmpa ok!

  6. November 13, 2008 4:02 pm

    cik cah- hehehe pasni Adham dah ade ramai sainganlah sebab baby2 baru lagi ramai.dia dh takleh nak sombong2 dgn acik lina & cik cah leee..๐Ÿ˜‰

    ali – ye cik, insyaAllah i’m trying to be stronger than ever! ohh enfaMama? aku skr minum HL tu je senang, at least bole telan la,kalau anMum tu lgsg tak boleh nak bau.

    surayatul – waahhh kete TJ leh masuk mesin basuh? mmg MPV la.aku nnti kalau pindah pun aku dok rilek jela.ibu mengandung maneleh angkat2 barang.hehehe.

    shu – yee tisyia excitedla tu nak dapat adik.u take care too!๐Ÿ™‚

    sheraku – sher nanti tolong aku pindah rumah bleh?๐Ÿ˜‰ ye aku rindduuuuuuuuuuuuuuuuu kamu jugak.ala perut dah besar sikit lambat lagi la nmpknya.ko tau 5 bulan pun perut baru buncit sikit.aku harini genap 2 bulan. Alhamdulillah.๐Ÿ™‚

  7. shera permalink
    November 14, 2008 8:33 am

    lambat kamu kata?? kejap je tauuuu…ahaha…

    take care darlings

  8. November 14, 2008 10:09 am

    shera, i love yoouuuuuuuuuu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: