Skip to content

Teringin nak makan ikan bakar yg sedap!

November 18, 2008

First & foremost, to my bestest girlfriend cik Athirah, Happy 25th Birthday! Dengan ucapan, moga kamu akan bertemu jodoh yang terbaik tak lama lagi.. Amin. Ampun banyak2 sebab hampir jam 12:00 16 Nov baru aku wish. Eventho its a bit too late, you know I always remember u (and ur birthday) kan? Sayang giler giler kat kamu Athirah!!!!!! Sayang giler kentang!

These days, I’ll try not to miss watching Menantu vs Mertua @ Ria- Erra Fazira & Akasha were in it. Waahh i like them both! Walaupun encik husband selalu mengutuk Erra, saya tetap suka Erra jugak. And Akasha; according to my mom in-law, lives nearby her house in Seksyen 7. He stays with his family btw. Hehehe. Tak sure rumah dia yg mana satu. Mama said, Akasha in person looks more handsome than in TV, when she met him at one of the neighbour’s open house last time.

And these days too, I tend to crave for sooooo many type of food – kadang-kadang tekak ni nak rasa nak kuih burger malaysia..
Dan yg makin menjadi-jadi dan tak dapat2 lagi is Ikan Bakar dengan Nasi Lemak Bungkus – particularly the ones from Umbai, Melaka!!! Boleh tak?😦

*pics courtesy of resepidiana.blogspot.com, hanieliza.fotopages.com, shah09.blogspot.com.

Semalam petang saya sms cik CT Rah tanya dia tau tak mana-mana kedai ikan bakar kat area Shah Alam. Hehehe. Malam tadi kami makan nasi lemak kukus yang agak sedap jugak di Seksyen 8. Bolehlah, walaupun tak berbungkus macam dalam gambar tu. Kalaulah Umbai tu dekat macam nak pergi Bangi je…
Ok, its already lunch time. Nampak sangat saya takde kerja kan? Till then.🙂
10 Comments leave one →
  1. Anonymous permalink
    November 18, 2008 2:11 pm

    kak mizah,saye bru lepas bakar ikan cencaru last weekend.tapi ala-ala western (bak kate makcik saye).bcos i marinate the fish with some lemon+italian herbs.idea itu pn suddenly je dtg… sbb im so bored with just plain ikan bakar.nk buat sambal mcm kat kedai tu tak getilaaaaa…~coffeeaddicts~

  2. Nur Hamizah permalink
    November 18, 2008 2:41 pm

    kak kopi,wahhh ala-ala western tu..hihih italian herbs? saye ni malaysian herbs tak pas lagi what more italian herbs.😉 tula senang beli ikan sendiri pastu bakar sendiri kan? tapi takut tak jadi mcm kedai punye ikan bakar.husband saye pandailah buat-buat semua ni.

  3. Nurshuhada Zainon permalink
    November 18, 2008 3:32 pm

    Im craving for burger malaysia tooo.. tapi susha nak cari yg sodap!

  4. Nur Hamizah permalink
    November 18, 2008 4:55 pm

    shu! i baru je ni abis makan 2 ketul burger malaysia yg sodap..nyum nyum.hehehe.

  5. nuraisya83 permalink
    November 19, 2008 8:05 am

    suke burger malaysia.. macam pak ude.. Lain kali nak datang umah bagi tahu. Mak ude pandai buatu burger malaysia! ;p

  6. Nur Hamizah permalink
    November 19, 2008 9:18 am

    mak ude pandai buat burger malaysia? sedapnyeeee nanti kalau next time nak datang rumah kamu, kena bagitau awal2 lah spy mak ude boleh tlg buatkan.🙂

  7. shera permalink
    November 19, 2008 5:49 pm

    jom g umbai!!!lalalalaseb baik x mengidam benda pelik2..lalalala

  8. Nur Hamizah permalink
    November 20, 2008 9:24 am

    hihihih..a’ah kan nasiblah aku x mengidam benda2 pelik.tapi malam tadi dah makan selfmade ikan bakar.so boleh kire lepaslah this one craving.

  9. athirah permalink
    November 23, 2008 3:39 pm

    puan mizah comel…….. thanks for the wishes dear.. susah jugak nak masuk blog ko ni sometimes.. dunno why. baru bace your entries today!!btw, nak g umbai?? terliurrrrrrr giler.. raya haritu baru nyiggah… ehehhe

  10. Melissa permalink
    November 24, 2008 6:52 pm

    aku benci kau mizah..kerana memaparkan gambar makanan yang sedap…arrgghh terseksa jiwa dan raga!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: