Skip to content

Menantu di rumah Mertua

December 3, 2008

Saya sedang bersiaran secara langsung dari rumah ibu mertuaku sambil menonton drama Mertua Vs Menantu. Hehe. Best ok cerita Mertua ni. Both me & my MIL (menantu & mertua) mesti tak miss cerita ni every week. You guys should watch it. I don’t really like Erra before this, but her character in this drama is super-cuteness & super-coolness!!🙂 I’ve been influenced by your super-vocab, Erin.
Walaupun encik husband selalu kutuk Erra, dan walaupun Dila & Aza cakap Aqasha muka orang tua (dia bukan muka org tua, dia cuma matured ok!), saya tetap suka menonton mereka. Mek Mur, best tau citer ni kamu ada teringin tak nak tengok bila aku cerita macam ni?

Its Mr Rambo; keenly checking his inbox. His hair has grown ok! walaupun baru je potong hari Ahad lepas. Geram betul! Tu nasib baik potong ala skin head. Kalau trim skit je haritu sure dah tak nampak macam trim dah.

I’ll be taking leave on Friday & Tuesday. Yeay! Oh and another good news, encik husband maybe won’t be working on shift anymore. I’m so relieved! So.. weekend ni bolehlah bermandi-manda dan bercanda di tepian pantai bersama. Hehehe.

Ok, till then.

11 Comments leave one →
  1. fiza permalink
    December 3, 2008 11:29 pm

    mizah…sy suka jgk tgk citer ni. best… pastu suka nonton awan dania jgk…super duper besh… tp tgk kt youtube je la… huhuhuh…amvoih…mr rambo. ehehhhee

  2. suraya permalink
    December 4, 2008 8:37 am

    aku baru tgk malam td.tp tibe2 x suke sbb ade aqasha.yucks.aku prefer tgk cerite Renjis sgt menghiburkan hatiku =) Bole x aku lupe next week raye haji!

  3. kew_chop permalink
    December 4, 2008 10:27 am

    best ek cite ni. mesti arr aku teringin nak tengok. dah lame tak tgk drama melayu ni. ni citer tv3 ke. kalo tv3 aku leh tgk online..

  4. kew_chop permalink
    December 4, 2008 10:29 am

    lorr baru pasan kat astro prima ek. sekarang astro dah takleh tgk online.. sedeyy..

  5. Nur Hamizah permalink
    December 4, 2008 10:55 am

    fiza – a’ah citer ni best! tapi awal2 dulu pernah try tengok awan dania, tapi mcm tak syok sgt.scha tu ok jek tapi tak suke tengok yg lelain yg gediks tu.suraya – tulah hang ni asek stress jek raye haji pon bole lupa?ala aqasha best jek weekksss jeles!renjis tu kadang2 best kadang2 mcm menyampah.dahlah elyana tu budak skolah husband aku weekkss.hehehe.mek – hehe,sori k mek ni bukan kat tv3.com. oh dulu2 astro boleh tengok online cam tv3 ek? tapi bagus tau tv3 ade online cmni,aku kalau termiss citer kekasihku seru tu tengok balik kat tv3.com.dulu2 kalau miss spaQ pon nengok online jek.

  6. MadamSuraya permalink
    December 4, 2008 11:41 am

    aku x suke aqasha sbb adik die sekolah same dibah.ahaha nak jgk tu!bulan doblas banyak cutilaa aku aku lupe la pulok.both parents suh balik kg.aku & tj tambah cuti sehari.haha

  7. Nur Hamizah permalink
    December 4, 2008 11:53 am

    weeeks! aqasha dok dekat area rumah mak mertua aku, tapi aku xpernah lagilah nmpk dia mak aku jek pernah jumpa die kat open hs neighbour.a’ah bulan doblas paling byk gilos cuti best giler dahla aku kene clear cuti lagi 3 hari ni.pas raye haji pun aku tmbh cuti sehari jangan jeles!

  8. Puan UmeCharm permalink
    December 4, 2008 1:31 pm

    eleh..nak mandi manda ngn somi kat tepian pantai ke, dlm bath tub..muahahaha

  9. Nur Hamizah permalink
    December 4, 2008 1:44 pm

    muahahahaahaha! dengkilaaa mane tau? :-Dhahaha kat umah aku ni ade bath tub tapi tak pernah skali pong mandi dalam bath tub dengan suamiku..hehehe.opps mandi bath tub hotel lg best kot.

  10. erun permalink
    December 5, 2008 12:33 am

    huhhuu…saya pon ngk ini cite…x pnh miss…best giler…erra cumey..

  11. Nur Hamizah permalink
    December 5, 2008 9:30 am

    yeeee cik erun, erra sangat cumeeyyyy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: